Ya yedi senelik bilgisayarcıyım diyorum... Hala daha diyorsunki "Wİndows 7 tanıdı deme inanmam"
Hacı dalgamı geçiyosun bütün sürücüleri inceden inceye yükledim bıos güncel...
Bu arada harddisk'te okuyucu da SATA... Ekran kartından tut anakartın chıpset sürücüsüne kadar bütün driver'lar güncel!
Bu arada arkadaşın dediği gibi okuyucunun pc'ye tanıtılması için özel cd'si hiçbirzaman yok ve firmware güncellemeler olabilir onuda sitesinde buluruz! Onada bu akşam bakacağım inş. Hala daha okumuyor bu melet :((
Benim harddisk sata2 WD 1500HLFS gibi bişii. Bu harddisk 10000 devirlik bir VELOCIRAPTOR.
Bu harddiski sisteme format atarken farklı tanıtmak gerekiyor ki kendi hızı ile alışveriş yapsın. Ama bu sefer de taktığım diğer harddiskleri tanımıyor. ( Halbuki diğer harddisler de sata ) Tanıtmak için tabiri caizse 40 takla atmak gerekiyor. Ama başlangıçta sistem harddiskini normal olarak (IDE) konfigürasyonu ile tanıttığım zaman diğer harddiskler de sorunsuz çalışıyor. Diğer harddiskler 7200 devirlik WD BLACK serisinden. Tabiiki aynı sata veriyolunda olan başka dvd-romlar da olabiliyor.
Bu sorundan muzdarip bir sürü arkadaşım olmuştur. Anlattığın verilere dayanarak neler yapılabileceğini anlattım. Elbette ki kurulumu yapan sensin ve 7 yıldır bu işlerle uğraştığına göre bazı şeyleri bilmen gerekir. Firmware güncellemeleri ile sistem veriyolunun tanıtılmasının aslında farklı olabileceği konusunda (Her ne kadar sata da olsa) bazı önemli noktaları anlatmaya çalıştım.
Son önerim bios bilgin varsa, biosa gir ve harddiskinin ve dvd okuyucusunun ne tür bir bağlantı ile bağlı olduğuna bak.
NOT: Win7 tüm sürücüleri tanırmış gibi yapsa da inanma. Anakart kaynakları, chipset inf, ve benzeri sürücüleri anakartın cd si ile mutlaka yükle. Pişman olmazsın.