Merhaba xp kullanıcısıyım. daha önce bilgisayarımda cd-rom calışıyordu.. en son format attım ve sonradan dikkatimi cekti masaüstünden bilgisayarım simgesine tıkladıgımda acılan sayfada dvd okuyucu simgesinin olmadıgını gördüm..
aygıt yöneticisinden kontrol ettim ama dvd-rom u pc tanıyor yanlız dvd okuyucu simgesinin üzerinde ünlem işareti var !
soketle ve power girişleriyle oynadım ama herhangi bir sorun yok jumperden oluyor desem format atarken calışıyodu sonradan jumperle oynamadımki
hiç dokunmadıgım halde böyle olması biraz tuaf .. sorunu farkettigimde elimde olan cd okuyucuyu taktım ve diger ıde ucunu ona taktım aynı ünlem ikisindede cıktı pc görüyor ama ünlem işareti cıkıyo ama yeterli bilgiye sahip degilim acaba sistemden olabilirmi. veya başka bi sebebi varsa bilen biri yardımcı olabilirmi ? şimdiden teşekkür ederim..
dvd okuyucu sorunu yardım edermisiniz..
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Son Düzenleme: ondr ~ 13 Ağustos 2009 22:23
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Aynı Sorun ßenimde ßa$ıma GeLmi$Ti.
Başlat + Çalıştır'a geL ve regedit yaz ve a$ağıdaki yoLu izLe
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Değerinin Üzerine TıkLa Sonra Sağ Taraftaki Yerde upperfilter ve lowerfilter oLacak ßunLarı SiL. SonraSında iSe PC'ye Reset At. Umarım ßu Yöntem i$e Yarar. koLay geLSin.