DVD olmadan C'yi biçimlendirerek Win7 kurmak?

Ahmet Ertuğrul
02-10-2009, 21:14   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Elimde iso dosyası var. Hash değerleri doğru. İmajı sanal sürücüye yükleyip çalıştırınca format atabiliyorum fakat sanırım C biçimlenmiyor. Çünkü formattan sonra eski dosyalar windows.old klasöründe oluyor. DVD sürücüm yok. Yeterli kapasitede usb belleğim de yok. Bu imajla sistemi başlatıp(boot edip) C'yi biçimlendirerek format atmak mümkün olur mu? Ya da ilk anlattığım tarz formatta C biçimlendiriliyor mu?

Mustafa@PC
02-10-2009, 21:40   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ahmet tabiki ISO ile sistemi boot edemessin. Eğer dediğin gibi 4 gb USB belleği yoksa ISO'yu boş(ayrılmış) bölümde çalıştırıp yüklemek.(Ben hiç bunu denemedim...) C'yi de biçimlendiremessin. Bindiği dalı kesmek olur...

Ahmet Ertuğrul
02-10-2009, 21:52   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Peki şöyle yapsam, bir partition programıyla yeni bir bölüm açarım 20+ gb, oraya kurarım. Sonra bu partition programını yeni işletim sistemi olan sürücüye kurarım. Eski işletim sistemini kurduğum bölümü biçimlendirip yeni işletim sistemi kurduğum bölümle ya da başka bir bölümle birleştiririm. Sanırım böyle olur. Önerebileceğin partition programı var mı, bunları başarabileceğim?

Mustafa@PC
02-10-2009, 21:55   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Windows 7 de yada Vista da 3. parti programa ihtiyacın yok :

https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... isk-bolme_2330.html

Dene bakalım... :)

melen
02-10-2009, 22:10   |  #5  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Tabî ki deolur Ahmet abi...

Ahmet Ertuğrul
02-10-2009, 22:10   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Sağol Mustafa. Çok makbule geçti yardımın.

Mustafa@PC
02-10-2009, 22:24   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Rica ederim Ahmet ;)

OSMAN BAĞÇEVAN
03-10-2009, 00:37   |  #8  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Peki şöyle yapsam, bir partition programıyla yeni bir bölüm açarım 20+ gb, oraya kurarım. Sonra bu partition programını yeni işletim sistemi olan sürücüye kurarım. Eski işletim sistemini kurduğum bölümü biçimlendirip yeni işletim sistemi kurduğum bölümle ya da başka bir bölümle birleştiririm. Sanırım böyle olur. Önerebileceğin partition programı var mı, bunları başarabileceğim?
mantıklı düşünürsek , haklısın,olmalı da..

ama işte olmuyor malesef : (
deamon tools ile kurulumda biçimlendirme yapamıyorsun, yapamıyorum..
önerim : C ye kurmaya devam edip C  de ki windows.old u format bittikten sonra silmen tamamen..
2.öneri: D ye kurup , C de kini tamamen silmen formattan sonra..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 03 Ekim 2009 00:38
Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 02:32   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Benim dikkatimi çeken şey geçen sefer Win 7 kurduğumda Kayıt Defteri güncelleniyor gibi bir şey demişti. Aklıma takılan şey acaba bu imajla yaptığımız kurulumda kayıt defterini sadece düzenliyor mu? Acaba tamamen silip yenisiyle değiştirmiyor mu?

Bu arada nonpasaran'ın blogundaki yazıya baktım. C'yi küçült dedim. ~25 gb boş yer var ama küçültmek için kullanılabilecek alan olarak ~1,5 gb gösterdi. Şimdi oradaki diğer yönergeleri yerine getirip tekrar deneyeceğim.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 03 Ekim 2009 02:34
OSMAN BAĞÇEVAN
03-10-2009, 03:07   |  #10  
Denetmen
6,606 mesaj

kayıt defterini güncelliyor mu :S
ilk kez duyuyorum da daha ayrıntılı anlatır mısın ?

Hayalet 26
03-10-2009, 07:45   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Elimde iso dosyası var. Hash değerleri doğru. İmajı sanal sürücüye yükleyip çalıştırınca format atabiliyorum fakat sanırım C biçimlenmiyor. Çünkü formattan sonra eski dosyalar windows.old klasöründe oluyor. DVD sürücüm yok. Yeterli kapasitede usb belleğim de yok. Bu imajla sistemi başlatıp(boot edip) C'yi biçimlendirerek format atmak mümkün olur mu? Ya da ilk anlattığım tarz formatta C biçimlendiriliyor mu?
Günaydın :)
Ahmet elindeki imaj dosyalarının içinde setup dosyası olucak.Çalıştırdığında aynı dvd den kurulum gibi win 7 kurulacaktır.Elindeki imajı D diskinden çalıştırırsan kurulumdan sonra silinmez ve tekrar kullanabilirsin.
Yani yapılacak iş D deki imajı çalıştırıp kurulum esnasında C sürücüsünü seçip win 7 yi C ye kurucaksın.
Kurulumdan sonra sistem boot edicek ve win 7 çalışacaktır.C yi biçimlendirmeye bölmeye falan gerek yok yani.Tek önemli nokta kurulumda internet bağlantın açık olucak.
Tüm bunları elinde xp cd si olduğunu düşünerek yazdım.Herhangi bir olumsuz durumda xp kurarak devam edersin.Kolay gelsin :)

Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 12:33   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Sağol Bülent abi. Ben seni yeni üye sanıyordum biliyor musun? Kahkaha Yazın sık giremediğimden ismi değişenleri hep yeni üye sanıyorum. S:

mustafa2526
03-10-2009, 12:44   |  #13  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

ahmet en mantıklısı benimde orjinal cd yle öyle oluyo ben kutuyom ve windows .old u siliyorum

Deniz Selçok
03-10-2009, 13:18   |  #14  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Öncelikle Windows 7’yi dvd olmadan ve C: sürücüsünü biçimlendirerek kurmanın bir yolu var.

Yapacağın şeyler çok basit.

Öncelikle neden C: sürücüsünü küçültemediğini anlatayım sana;

C: sürücüsünde boş alan olarak 25GB gözükebilir ama C: içinde dosyalar dağınık haldedir, yani biri diskin başında biri sonunda.

Bunu düzeltmek için Disk Birleştirici (Disk Defragmenter) ile disk birleştirme yapmalısın. Ardından birimi küçült dersen, 25Gbın hepsini göreceksin.

Gelelim kuruluma.

1.Yarattığın yeni bölümü, yani D: sürücüsünü hızlı biçimlendirme ile biçimlendir.

2.Windows 7 iso imajını winrar ile C: ye açarak veya Daemon Tools ile başlatarak kuruluma girmelisin.

3.Windows 7’yi D: ye kur.

4.Ardından D: deki windowsu açıp kurulum dosyalarını D: ye atmalısın.

5.Şimdi C: sürücüsünü biçimlendir.

6.Sonra tekrar Daemon Tools veya Winrar ile açarak kurulumu başlat. Ve tabiki kurulumu C: ye yap.

Evet formatlanmış bir şekilde c ye kurulum yapmış oldun.

Zahmetli gibi görünsede kurulum senin en fazla 45 dakikanı alacaktır. Ve senin sisteminde yapılabilecek en iyisi budur arkadaşım.

Son Düzenleme: Deniz Selçok ~ 03 Ekim 2009 13:20
Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 13:33   |  #15  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Deniz Selçok  
Öncelikle Windows 7’yi dvd olmadan ve C: sürücüsünü biçimlendirerek kurmanın bir yolu var.

Yapacağın şeyler çok basit.

Öncelikle neden C: sürücüsünü küçültemediğini anlatayım sana;

C: sürücüsünde boş alan olarak 25GB gözükebilir ama C: içinde dosyalar dağınık haldedir, yani biri diskin başında biri sonunda.

Bunu düzeltmek için Disk Birleştirici (Disk Defragmenter) ile disk birleştirme yapmalısın. Ardından birimi küçült dersen, 25Gbın hepsini göreceksin.

Evet. Dediklerini ve daha fazlasını, daha fazlasını derken bu (https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... iyorsunuz_3070.html) adresteki yönergeleri yaptım. Bölebileceğim alan 5 gb'a çıktı. Ben de şimdi nasıl olsa format atacağım diye programları kaldırıp, PerfectDisk'le takrar disk birleştirme yapacağım. Bunu yapmadan önce Windows'un disk birleştirmesini denedim ama bölünebilecek boyutu hiç etkilememişti.

Alıntı: Deniz Selçok  
Gelelim kuruluma.

1.Yarattığın yeni bölümü, yani D: sürücüsünü hızlı biçimlendirme ile biçimlendir.

2.Windows 7 iso imajını winrar ile C: ye açarak veya Daemon Tools ile başlatarak kuruluma girmelisin.

3.Windows 7’yi D: ye kur.

4.Ardından D: deki windowsu açıp kurulum dosyalarını D: ye atmalısın.

5.Şimdi C: sürücüsünü biçimlendir.

6.Sonra tekrar Daemon Tools veya Winrar ile açarak kurulumu başlat. Ve tabiki kurulumu C: ye yap.

Evet formatlanmış bir şekilde c ye kurulum yapmış oldun.

Zahmetli gibi görünsede kurulum senin en fazla 45 dakikanı alacaktır. Ve senin sisteminde yapılabilecek en iyisi budur arkadaşım.
3'e kadar tamam. 4. maddeyi anlamadım. Yeni kurduğum Windows'un kurulum dosyalarına gerek yok ki. Yeni oluşturduğum disk bölümüne yapacağım kurulumu zaten ikinci disk bölümüm üzerindeki iso'dan yapacağım. Yani D'den. Bende şu an C ve D bölümleri var. C'den ayırdığım yeni, S olsun, S sürücüsüne Windows kurup, C'yi biçimlendirip sonra bu C'yi S'yle birleştirmek istiyorum. Neyse birazdan tekrar disk birleştirme yapacağım, belki bu sefer açılır yeterli alan bölmek için. Sanmıyorum pek ama. Bakalım.

Deniz Selçok
03-10-2009, 13:48   |  #16  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Anlamayacak birşey yok. Lütfen biraz daha dikkatli okuyun. D: deki windowsu açıp kurulum dosyalarını D: ye atın ne demek sence.

Yüklediğiniz yeni windows ile yani D:ye kurduğun windows ile sistemi başlat.  Ve kurulum dosyalarını D: ye at. Kurulum dosyası nedir? Windows iso imajıdır. Arkadaşım.

Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 14:06   |  #17  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tamam. Kurulum dosyası deyince aklım Windows 7'nin kurulumda çıkardığı geçici kurulum dosyalarına gitti de.

C'yi küçültemediğim için bildiğim yöntemle devam ettim. 

Windows.old klasörünü en iyi hangi ücretsiz programla silerim? CCleaner'ın güvenli dosya silme yöntemlerini düşünüyorum da. Benzer bir araç var mı acaba?

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 03 Ekim 2009 18:43
OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 04:24   |  #18  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: Hayalet 26  
Tek önemli nokta kurulumda internet bağlantın açık olucak.
Tüm bunları elinde xp cd si olduğunu düşünerek yazdım.Herhangi bir olumsuz durumda xp kurarak devam edersin.Kolay gelsin :)
merak etmeyin xp kurmaz : )

tek önemli nokta diye birşey yok..internet bağlantısı kapalı da olsa , açık da olsa kurulacaktır...