Selamalr Benim DVD player'imin lensi arıza yaptı, ve ben uygun lensi buldum. Ama bu sefer ben takamak istersem, lensin Elektronik kilidi olduğu ve bunun açılması gerektiğini yoksa lensin çalışmayacağını söylediler.
Bu konuda bilgisi olan forum kullanıcılarından acil yardım bekliyorum, Yardımlara şimdiden teşekkürler.[V]
Dvd player lensi Elektronik şifresi
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.yanlış anlaşıldı sanırım. Ben DVD lerden değil benim DVD oynatıcımın Lensinin Elektronik Şifresinden Bahsettim. Arızalı olanının yerine yenisini taktığımız zaman yeni Lensin Çalışması için Lensin Elektronik şifresinin Açılması Gerekiyormuş. Elekronikten Anlayan bir arkadaş varsa sanırım bu konuda bana yardımcı olabilir.....
Tamam işte Şöyle düşün Playstation 2 de amerikadan aldığın dvd oyunu avrupadan aldığın playstation 2 oyun konsolunda çalıştıramzsın biri ntsc biri pal dır çünkü...Bu da lazeri ve playstation 2 nin beyninden dolayıdır bence tabii aynı oyunun avrupa versiyonu ayrı...
peki bu şifreyi nasıl açabilirim. DVD playerlerde bu işlem nasıl yapılır???
böyle aletlerin üzerinde genellikle bir bölge okuyucusu vardır onu kısa devre yapman lazım...
Onun da nasıl yapılacaanı googledan aratarak bulabilirsin..saygılar