dvd sürücü

aytacali
15-05-2007, 19:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
719 mesaj

Selam arkdaşlar ben samsung marka bir dvd rw sürücüm var.
Ben bilgisayara bir bilgi yükleyecem zaman bilgisayar acayip yavaşlıyor bunun sebebi ne olur.
Bir not eski bilgisayarım da olmuyor acama internet güncellersem geçermi hertürlü bilgiye ihtiyacım var.
Biligisayar özellik:
intel coreduo2 3.0 ghz
1.00 gb ddr2 ram
256 mb 128 bit geforce ekran kartı
160 gb samsung hardisk
birde işte samsung marka dvd+/-r/rw 16x16
lütfen yardımlarnızı bekliyorum

OBA
15-05-2007, 22:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
3,757 mesaj

eski pcinde de samsung marka aynı modeldenmi var yoksa şuanki pcne takılı olanı eskisine takıncamı problem olmuyor.

yavaşlamanın sebebi kullanmadan kaynaklanan cihazın ömrünün bitmeye başlaması olması yüksek ihtimal. buna müdahale edilecek bir yanı yok. bir başka ihtimal içine toz kaçmış olabilir. lens temizleyici kullanırsan düzelebilir. son olarak firmware dediğimiz donanımın yazılımını gücelleştirebilirsin ama garanti devam ediyorsa yapma servise gönder.

erkanc
15-05-2007, 23:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Anakartının biosunu güncelle bir de obanın dediği gibi dvdnin firmware ini upgrade et

asimileci
16-05-2007, 08:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

hangi yazılımları kullanıyorsun
yükleme yaparken winamp açıksa işlem yapmaz.
1.açılışta ramden yiyen programın mevcutmu?
2.aktif çalışan programlardan bazılarını pasif et
3.yüklerken başka bir işlem yapma.
4.virüs olabilir aklıma oda geliyor.
norton anti-virüs kullanma; bedava antivir nod32 ve kav yeterli bunlardan birisini kur ben 3 ünüde kurdum
nod32 on-access diğerleri on-demand;
diğerleri açılışta çalışmıyor yani,sadece nod32 çalışıyor.
makine uçuyor.

Son Düzenleme: asimileci ~ 16 Mayıs 2007 08:51
Borga-x
16-05-2007, 08:59   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ahh asimileci senin su antiv. yokmu.
Evet arkadaşım Beelgınden fazlasıyla çalan programları kapatmanı önerecegım bende.Başlangıçta extra programlar (işine yaramayan)varsa hepsini kaldır.
başlat>calıstır>msconfig>başlangıç
veya Ccleaner programını kur ordan da başlangıc öğelerini kaldırabilir veya tumuyle girdiyi silebilirsin

aytacali
16-05-2007, 11:03   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
719 mesaj
asimileci
hangi yazılımları kullanıyorsun
yükleme yaparken winamp açıksa işlem yapmaz.
1.açılışta ramden yiyen programın mevcutmu?
[hayır ama eskiden olmuyordu]
2.aktif çalışan programlardan bazılarını pasif et
[ettim ama yinede aynı]
3.yüklerken başka bir işlem yapma.
[dediği gibi eskiden olmuyor dediğim 1 hafta önce format attım yeni daha yeni bilgisayara ]
4.virüs olabilir aklıma oda geliyor
[zaten senin söznü dinleyerek kayspery kullanıyorum]
norton anti-virüs kullanma; bedava antivir nod32 ve kav yeterli bunlardan birisini kur ben 3 ünüde kurdum
nod32 on-access diğerleri on-demand;
diğerleri açılışta çalışmıyor yani,sadece nod32 çalışıyor.
makine uçuyor.
aytacali
16-05-2007, 11:05   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
719 mesaj

yazmayı unuttum codeclerden olabilrimi?
kodek yüklemiştim
Windos yeniden kursam geçermi?
yazmayı unuttum codeclerden olabilrimi?
kodek yüklemiştim
Windos yeniden kursam geçermi?
CEVAPLARINIZ İÇİ SAĞOLUN

Borga-x
16-05-2007, 11:08   |  #8  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Codeclerden olacagını zannetmıyorum. Bence bios'unu bir güncelle IDE denetleyıcısı yavaş kalıyor olabilir. Eğer olmuyorsa bence sistemini tekrar kur.

aytacali
16-05-2007, 11:14   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
719 mesaj

bıos güncellyeyim dedim anakrt asus ama ben ingilizce pek bilmem öyle detaylı orta derece modeli yazıyorum kod numaralaı yazıyorum karşıma bir türlü download çıkmıy senir olurdum

aytacali
16-05-2007, 11:29   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
719 mesaj

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
buraya kadar geldim fakat bios numarasını bilmiyom aygıt yöneticisinde yazmıyor anakartın kutusunda sadece
asus p5pl2 motherboard yazıyor daha fazla bir bilgi bulamıyom anakart ile ilgili lütfen arkadaşlar hep beraber bu sorunu çözelim...

Borga-x
16-05-2007, 11:32   |  #11  
İlk Maestro
11,767 mesaj

marka model nedir.Öncelikle asus'un xp içinde iken bios'u guncelleyen bır porgramı var Asus update diye CD'lerinde vardır. Ondan sonra modeline göre Bios'u indireceksin bilgisayarına daha sonra bu program ıle bios'u update edeceksın.Yanlız ımkanın varsa bir yerden UPS bul (güç kaynagı)update yaparken Elektrik kesilirse anakartına elveda dıyebılırsın.ikincisi Bıos'u update ederken başka hıcbır sey yapma hatta antıvırusunu bıle kapat. XP bır hata verirse guncellerken o zamanda bios'un ucabılır.

aytacali
16-05-2007, 11:40   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
719 mesaj
Borga-x
marka model nedir.Öncelikle asus'un xp içinde iken bios'u guncelleyen bır porgramı var Asus update diye CD'lerinde vardır. Ondan sonra modeline göre Bios'u indireceksin bilgisayarına daha sonra bu program ıle bios'u update edeceksın.Yanlız ımkanın varsa bir yerden UPS bul (güç kaynagı)update yaparken Elektrik kesilirse anakartına elveda dıyebılırsın.ikincisi Bıos'u update ederken başka hıcbır sey yapma hatta antıvırusunu bıle kapat. XP bır hata verirse guncellerken o zamanda bios'un ucabılır.
ARKDAŞIM NE YALAN SÖYLEYİYİM CEVAPLARINDAN KORKTUM ANAKART GİDERSE BENDE GİDERİM EN İYİ BÖYLE YETİNMEK ARTIK XP BİR DAHA YÜKLEYEYİM YİNE OLURSA ARTIK KATLANCAZ

Borga-x
16-05-2007, 11:47   |  #13  
İlk Maestro
11,767 mesaj

öncelikle sistemini açarken bios versıyonu yazar onu bir yere not edebilirsin yada everestte sana bu bilgiyi verebilir. ben sana bios vers. bulucam

Borga-x
16-05-2007, 11:52   |  #14  
İlk Maestro
11,767 mesaj

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us bu adresteki butun surucu ve bıos update'i indir yanlız tarıhlerıne bak en son tarıhte olanları ındır.Latest dersen oradan son suruclerını bulabılırsın.

Bu arada bıos update yapmak cok kolay asuslara ama dedıgım gıbı elektrik kesintisi veya XP'nın o andakı bır hatası anakartına elveda dedırtebılır.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 16 Mayıs 2007 11:54
aytacali
16-05-2007, 12:50   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
719 mesaj

ne yalan söyleyim tırsa tırsa yaptım ama oldu ama sorun aynı işe yaramadı galiba bakmam gereken başka donanımlar birde oralara bakıyım