evet verbatim dvdler kaliteli :) tdk var o da iyi :) yazıcı ile dvd basma konumuza biraz daha dönmek istiyorum usta :) şimdi ben yazıcıdan cd kapagını kagıt olarak alıp,dvd üzerine yapıstıracagım dimi ?
diğer bir konu ise ne tür kağıt almam gerek,dediginiz yazıcı modeli ile foto kağıdı yardımıyla fotograf cıkarablir miyim ,mürekkep sarfiyatı nasıl olur ?
mesela bizim burda büyük bir kırtasiye var, a4 boyutundaki bir orjnal fotograf kagıdına resimleri 1tlden basıyor,çok ucuz göründü bana :)
HAYIR
ŞÖYLE YAPACAKSIN
Verbatim firmasının baskı yapılabilir cd-dvd leri vardır. Bunların üzerleri beyaz bir boya ile kaplanmıştır. Bu cd-dvd lerin adı
printable cd dir.
Bu cd yada dvd lerden alıp direk printere takıp üzerine istediğin baskıyı yapabiliyorsun. Kalitesi foto kalitesinde olmamakla beraber bir kağıt üzerine basabildiğin herşeyi basabiliyorsun.
Bu tür cd lere baskı maliiyeti şöyle
5 adet kartuş ile draft modunda yani klişe baskısı kalitesinde baskı yaparsan tüm renkleri eşit kullandığını varsayarsak ortalama 200-300 kadar baskı alacaksın.
Ancak bu cdlerin kapakr esimlerini de eklersek kapak resimlerini de fazla koyu olmamak koşuluyla kullanırsan yaklaşık 150 cd yi tam olarak basabileceksin. cd başına maliyetin 1 tl bile değildir.
Senin alman gereken şu
1 IP 4500 printer
2 Printable dvd
3 Düşük seviye A4 foto kağıdı Bu foto kağıdını dvd nin dış kabındaki organizasyonu yapmak için kullanacaksın. Draft modunda basarak.
printeri aldığında zaten tüm yazılımları göreceksin cd üzerine baskı programı etiket baskı programı ufak çapta foto düzenleme programı hep printer ile beraber verilmektedir.