Arkadaşlar max 100$a bir dvd writer almayı düşünüyorum ama hangi marka alacağıma daha karar veremdim.YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?
DVD WRITER ÖNERİSİ
- 1
- 2
asus tavsiye ederim. bende kullandım hiç bi sorun yaşamadım.
philipste iyi ama optik medialarda sorun çıkarabiliyor.
asus tavsiye ederim, kendim kullaniyorum hem cok sessiz hemde su ana kadar yazdigim hic bir cd yi okumama gibi bir sorunla karsilasmadim.
lg 8x 80$+kdv. üstelik çift katmanlı dvdye de yazıyor. o nasıldır bilen var mı? bana iyi gibi geldi de. ama kullanmadığım için tam bişiy söyleyemiyorum.
alıntı:
Gönderen : SenaPlextor
bende plextor kullanıyorum çokta memnunum feci şekilde tavsiyemdir
Tabiki var bir çok sitede bulabilirsin 150 dolar civarı external bulabilirsin
Arkadaşlar bende pihlips DVD yazıcı almayı düşünüyordum (1620 modelini 107 USD civarı) ama sizin yazılarınız kararsızlığa sevketti, en iyisi ASUS LG ve PLEXTOR demişsiniz.
Bu iyi olmalarını hangi kriterlere gore belirlediniz?
Sizce philips düşüncemden vazgeçmelimiyim?.
Hatta bir arkadaşımda philips cd yazıcı var ne okumasından nede yazmasından memnun kalmadı bazı cd leri okuyamadı ve başını ağrıttı aynı sorunu DVD yazıcısında yaparmı endişem yok desem yalan söylerim
-
Bilirsiniz cd yazma teknolojisi başladı ve şu anki 52x'e geldi. Peki DVD yazma teknolojisinde sizce 16 yazmanın üstü ne zaman çıkar ?
16x yazma hızının üstüne yazma hızı çıkmaz çünkü dikkat ederken dvd romlar en fazla 16x hızıyla okuyabiliyor ve bir karşılaştırma yapacak olursak; mesela cd rw leri düşün, dc romlar 56x okuyabiliyor ve aynı şekilde 56x yazabilen cd ler de piyasada kol geziyor. Yani demek istediğim okuma hızı yükselmeden zaten yazma hızı ierlemez.
LG nin optik aletlerini yani cd rom, cd rw, dvd rw vs. alırken iki kere düşün diye herkese tavsiye ederim çünkü zamanında canımı çok yaktı bu ürün ve çevremdekilerin de aynı sorunu yaşaması lg yi alırken iki kez düşünmeye itti beni. Philips düşüncenden vazgeç demiyorum ancak sana tavsiyem Plextor dur, hiç yamuğunu görmedim :) Yani ben sana plextor u tavsiye edebilirim.
plaxtor pahalı ama 1 kez alacan :)
Peki ya boş DVD'ler o konu hakkında iyisi kötüsü hatalısı zararlısı varmıdır bilgilerinizi alıyım arkadaşlar
ha birde DVD- ve DVD+ farklı formatlar yapı dışında başka fark varmıdır(mesela birisi uzun süre saklanır diğeri kısa gibi)
Birde ben çift katman cd ler yaygınlaştımı ben göremedim de?
Sana Asus'u öneririm ama artık önerilerimizden sonra kafanda birşeyler şekillenmiştir
sony yeni bir model cıkardı dru710a dvd wrıter onada bakabılırsın ama bıraz pahalı ornegın teknosada 175 milyon ayrıyetten birde philips 1620k var onada bakabılrısınoda 149 milyonnn
abicim lg olabilir çift katmanlı dvd yi de yazıyo normal dvd yazma hızı da yüksek müthiş bi writer .....90-95$ civarında herhalde....
bence Sony alabilirsin ama pahalı diyorsan lg yada asus tercih edebilirsin
ya ben philips aldım bazı dvdleri okuyamadı daha doğrusu birçok dvdyi okuyamadı,kendi yazdığı dvdy bile okuyamadı.gidip değiştirdin belki arıza vardır diye sıfırıyla değiştirdim şimdi taktım bu da okumuyo bazı dvdleri.Ne iş anlamadım.Yerine lg alacam verip te.
- 1
- 2