dvd yazamıyorum

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
s_man
28-02-2005, 07:57   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
218 mesaj

bir samsung dvdrom ile asus dvd yazıcım var,bir kere dvd den dvd'ye kopyalam yapabildim,artık kopylayamıyorum,dvd ye koydugum diskin 21gb civarında oldugunu gosteriyor,tabi yazıcıya koydugum boş dvd ise 4.5 civarı oldugu için kapasite yetmiyor diyo,bu nerden kaynaklanabilir acaba,kullandıgım program ise nero 6.6

s_man
02-03-2005, 22:28   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
218 mesaj

yokmu anlayan ya hiç

Eyüp Korkusuz
03-03-2005, 08:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Ya arkadaşlar sizdeki bu tür sorunlar yerinde bakılmazsa ancak deneme yanılma yöntemi ile çözülebilir.
1- Kopyalamaya çalıştığın dvd cd orjinal ise büyük bi ihtimal kopyalamaya karşı korumalıdır oyüzden yardımcı programlarda kurman gerekir. Büyük bi olasılık ben bundan şüpheleniyorum.
2- içerisinde 4 gb data olan bir dvd cd yi kopyalamayı denemelisin bunuda kopyalamazsa dvd rom unda bir sorun var demektir.
3- dvd writer ını tek başına bir data kablosuna dvd rom u ise hdd nin takılı olduğu data kablosuna slave yaparak denemelisin.
4- başka bir dvd rom veya dvd writer bulabilirsen kendi parçalarının yerine sırayla o parçayı takıp dvd lerinin sorunlu olup olmadığını bulabilirsin...

Bunları bir dene bakalım ondan sonra sonucları buraya yaz görüşelim hiç olmadı msn den yardım etmeye çalışırım....

Emptyrean
14-03-2005, 19:55   |  #4  
Yeni Üye
23 mesaj

Öncelikle Clone DVD (Clone CD'nin üretimi olan değil, başka bir firmanın) gibi bir programla HD'ye ISO olarak kaydet filmi, sonra Nero gibi bir programla yaz. Hem bu tür programlar DVD9 formatındaki (çift katmanlı) filmleri de tek bir boş DVD5 (4.7 GB) medyaya sıkıştırabiliyor, gereksiz kısımların ayıklanması ve ana film dosyalarının görüntü kalitesinin düşürülerek yeniden kodlanması gibi.