dvd yazıcım geç yazıyor

HPQ-User
09-08-2008, 14:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

oktayeroksuz sormuş:
windowsu ilk kurduğum zaman 4.5 gb veriyi 6-7 dakikada yazan dvd yazıcım aynı miktardaki veriyi şimdilerde 25- 26 dakikada yazıyor. yazma işlemini 8x hızda yapıyorum. kullandığım medyalar verbatim dvd+ 16X, philips dvd - ve + 8X, memorex dvd+ 16X
(sistemim vistaya ne kadar uyumlu hangi sürümünü kullanabilirim)
fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel p4 2.4 işlemci, gigabyte GA-8ST667 anakart, 2 X 512 MB kingston PC2700 DDR, GeForce4 MX440 64mb ekran kartı, samsung 160 gb 8 mb cache 7200 rpm IDE harddisk, samsung SH-S202J cddvd yazıcı cooler master centurıon cac-T05 380 watt kasa, surecom ethernet kartı, windows xp pro sp3, office 2003, nero 6, kaspersky 7.0 antivirüs,

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Banned
09-08-2008, 14:04   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj

Nero ile mi yazıyorsunuz yoksa başkası bir program ile ? Dvd yazıcınızı temizleyin bence...

Ayrıca nero iel ayzıyorsun neronun ayralrıan bi bak

Nero Burning Rom Ayarları
1. Nero ile 90 dakikalık bir CD'yi yazmak için bazı ayarları değiştirmeniz gerekir. Programı çalıştırdıktan sonra File menüsü altında yer alan Preferences kısmına girerek general sekmesine gidin. Burada CD yazım penceresinde CD'ye yazılacak veri miktarını gösteren alt çizelgede üzerinde yer alan sarı ve kırmızı limit çizgilerini Yellow Maker 80:00:00, Red Maker 89:00:00 olacak şekilde değiştirin.

2. Expert Features sekmesin giderek Enable Overburn kutusunu işaretleyin. Bu sekmede yer alan Maximum CD Lenght değerini 89:00:00 olarak değiştirin.

3. Yazılacak dosyaları seçtikten sonra Write CD menüsünde öncelikle Multisession menüsü altındaki "No Multisession" işaretleyin.

4. ISo sekmesi altında bulunan ISO Level 2, Mode 2, ISO 9660 ve Joliet Seçeneklerini işaretli Olduğundan emin olun.

5. Ardından "Burn" sekmesi altında yer alan Write ve Finalize CD kutucuklarını İşaretledikten sonra, yazma hızı olarak yazıcının izin verdiği en düşük hızı seçin.

6. Ve son maddemiz. son olarak yazım yönetimi "Disc-At-Once" yaptıktan sonra, CD'nin yazım işleminin başarısız olması, yazılan 90 dakika ve üzeri CD'lerin okunmasında problem çıkması, hatta CD yazıcınızın Overburn işleminde zarar görmesi durumlarında (ki böyle bir olasılık çok düşük olmasına rağmen var) PC WORLD'ün hiç bir sorumluluk kabul etmeyeceğini hatırlatarak CD yazım işlemine başlayın. Hazırladığınız 900 MB'lık CD'nin her CD sürücüsünde okunmayacağı olasılığını da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
kaynak: pcworld

asertas
09-08-2008, 14:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj

bu konuyu şurdan öğrenebilirsiniz: https://www.chip.com.tr/forum/CD- ... -OKUYUN_t25320.html vistaya uyumluluğa gelince o sistemin vistayı kaldırması biraz zor vistayı rahat kullanabilmek için en az 2gb ram gerekir ama çalışmaz mı çalışır fakat yavaş çalışır. Bi de kaspersky yüklü vista ile birlikte ram ve işlemci harcadığı için bayağı bi yavaşlatır bilgisayarı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılar.

Kapalı Hesap (53751)
09-08-2008, 14:12   |  #4  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Nero'nun son sürümünü kullanmakta fayda var olmazsa firmware güncellemesi ama veriler sabit disk üzerindeyse disk birleştirmeninde bir nebze yararı olabilir.Bu arada ben esasında Vista değerlendirmesi yapacağımda disk yazmayı boş geçmeyeyim dedim PC'nizin ekran kartı ile Vista Aero arayüzü çok zor birde raminizde az sayılır 2 gb ram ve en azından aero destekli bir ekran kartınız olsa Vista Home Premium diyecektim ama bu sistemle XP'ye devam edin derim.

01apachi
09-08-2008, 14:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

neronun 8.3 sürümü çok hızlı yazıyor, ben 7.0 kullanıyordum
20-25 dk da yazıyordu şimdi 7-8 dk da yazıyor slm.

LYDER
09-08-2008, 14:15   |  #6  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
733 mesaj
Coşkun OLCA
Nero'nun son sürümünü kullanmakta fayda var olmazsa firmware güncellemesi ama veriler sabit disk üzerindeyse disk birleştirmeninde bir nebze yararı olabilir.Bu arada ben esasında Vista değerlendirmesi yapacağımda disk yazmayı boş geçmeyeyim dedim PC'nizin ekran kartı ile Vista Aero arayüzü çok zor birde raminizde az sayılır 2 gb ram ve en azından aero destekli bir ekran kartınız olsa Vista Home Premium diyecektim ama bu sistemle XP'ye devam edin derim.
BeğendimBeğendim cosuna katılıyorum gercekten ama nero 7.1.14 editıon yada essantial da

Fattur
09-08-2008, 14:39   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

uzun zaman format atmamaınzdan kaynaklanabiliyor bazen(genelde).

oktayeroksuz
09-08-2008, 21:02   |  #8  
Taze Üye
14 mesaj

arkadaşlar verdiğiniz yanıtlara çok teşekkür ederim. yazdıklarınızı dikkate alacağım.