DVD yazıcımda uyum problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
utopiam
18-04-2006, 15:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhaba
'celeron 1.1Ghz' işlemcili ve 'asus tusl-2c i815' anakartı olan br sistemim var.br hafta önce LG4167B dvd yazıcı aldım ve sisteme dahil ettim.bilgisayarım dvd yazıcıyı tanıyor fakat ne zaman içine herhangi br medya(cd,dvd) taksam bilgisayar küt diye kapanıyor ve tekrar tekrar açılmaya çalışıyor.içindeki medyayı çıkardıgım vakit rahatlıyo garibim.
sorun dvd yazıcıda değil çünkü arkadaşımın bilgisayarına taktım ve gayet iyi çalışıyor, yazıyor, okuyor. acaba paroblem nedir ve nasıl çözebilirim? hiç böyle br durumla karşılaşan var mı? bu konuda yardım ve önerilerinize muhtacım. saygı ve sevgilerimle...

lazrailefsanesi
18-04-2006, 16:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Belki güc kaynagın yetmiyordur.Anlamak icin.
Bilgisayarında dvd haricinde baska bir cd sürücüsü var mı? yada ikinci bir harddisk yada her ikisi birden.
Boyle bir durum varsa güc kaynagın ucu ucuna yetismiyo olabilir.Denemek icin varsa misal diger cd nin güc kablosunu sök ve oyle dene.Dvd yazarsa sorun güc kaynagının yetersiz olmasındandır.Artık birinden feragat edeceksin yada bir güc kaynagı alacaksın.Baska birsey daha olabilir tabi aklıma ilk bu geldi.

utopiam
18-04-2006, 17:06   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

lazrailefsanesi'ne
probleme yaklaşımın güzel, güç kaynağı yetersizliği aklıma gelmemişti ama mevcut CD okuyucuyu güç bağlantılarını sökerek devre dışı bırakmıştım zaten,ikici br HDD da yok.
ben sorunun donanım çakışması oldugunu düşünüyorum ve bu bağlamda ne bir bios güncellemesi ne de firmware update'i yapmadım henüz ve yapamam da çünkü bilmiyorum.
galiba bana teknik servis yolu gözüküyor...

lazrailefsanesi
18-04-2006, 17:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Forumda bios güncellemesini anlatan bir yazı var.Arama yaparak bulabilirsin.Bios güncelleme diye arat.Epey bi ayrıntılı olarak yazılmıstı.dvd nin ki daha da kolay direk atıyom nec ise www.nec.com adresinden driver kısmından ( kimisin türkce destekli sayfalarıda oluyor) ordan mevcut modelinin sürücüsünü bulacaksın.Setup dosyası zaten.Direk indir cift tıkla :)