DVR KARTI SEÇERKEN SORUN

x-mantr
04-05-2007, 12:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar,
Dvr kart alacağım, ama uzun süreden beri ararştırıyorum, kafam karıştı, bikaç sorum var, cevaplayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. DVR kartı kullanan ve expert arkadaşlar cevaplandırırsa sevinirim. 4 kamera koyacağım ama daha sonra bu artabilir o yüzden 100 fps yanında 200 lüklre de bakıyorum.

1- Çoğu satıcı üzerinde chip olan yeşil kartlardan sakın alma, sarı kartlardan (soğutuculu) al dedi. Bir kaçı farketmez yeşil sarı dedi. Hatta bir tanesi dedi ki sarılar hem performanslı çalışır hem internetten direk ip i yazıp kameralara ulaşırsın, yeşildeki gibi internetten izlemek için software yüklemene de gerek kalmaz her bilgisayara dedi. Ayrıca sarılar kaydederken hard diskte daha az yer kaplar dedi. Yanlızca bir kaçı yeşil sarı kart farketmez dedi. Hangisi doğru söylüyor?
Yeşil karta örnek:

Sarı karta örnek:

2- Bir çok satıcıda dvrlarin kutuları yok, yada beyaz kutu var, ama cdleri soketleri tam. Chipler conexant taiwan malı kart china tabi toğal olarak. Ama nasıl emin olurum ya software inda internetten izleme gibi bişi yoksa? Adam diyor bu 8 kanal 200 frame ya da 4 kanal 100 frame. Ben şimdi bunu nasıl anlıycam? Kendime göre bir yöntem geliştirdim. Chipleri sayıyorum 25 fps de tek conexant chip var, 200 fps de 8 conexant chip var. 25 fps chip başına düşüyor. Sarılar da da (200 fps) soğutucular 8 tane. Yöntemim doğru mu? Peki kaç kanal var onu nasıl kontrol ederim?

3- Ben satıcılara koyacağım 4 kameranın da sesini duyabileyim diyorum. Hemen hemen hepsi güvenlik sisteminde sesten pek iyi verim alamayacağımı söyleyip kartların coğunda ses girişinin olmadığını yanlız tek bir kameranın bilgisayarın ses kartıyla veya dvr kart üzerindeki bir girişle alınabileceğini söylediler. Yanlız bir karta rastladım ki onda 4 tane ses girişi vardı (100 fps). ama o kartı da pek tavsiye etmedi hiçbir satıcı ve sesi iyi alamazsın dedi. Piyasada sesliler pek üretilmediği için mi tavsiye etmeyip satmaya çalışıyorlar acaba sessizleri? Sizce ses entegreli kart nasıldır? 4 ses alan o kartı alsam internetten 4 kameranın sesini de alabilir miyim yoksa yanlızca bilgisayara kayıt için mi yararlı olur? Satıcılara rağmen vguard ın sitesine baktım ve ses kanallarının olduğunu gördüm işte linki:

Belki benim çin malı almayı düşündüğüm kartta da audio kanalları var ve soketle audio girişi sağlayabilir miyim? (beyaz kutulu-açıklamasız kutu-fazla para ayıramıyorum bu işe ondan çin malına kaydım)

4- 200 frame 8 kanal veya 16 kanal dvr kartı önerebilecek var mı aranızda? Link alabilirsem iyi olur. Hepinize teşekkürler ederim!! Sağolun Arkadaşlar!

biz
16-05-2007, 14:53   |  #2  
Taze Üye
3 mesaj

Vista uyumlu DVR kart bulabilir miyim? Nereden?

benersince
19-05-2007, 10:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

arkadaşım evertech (türkçe) kullanıyorum bununla beraber kartlarınıda aldık komlike bir sistemim yok kendi bilgisayarım sorvır olarak 9 diger 4 bilgisayara 48 kamerayada network tan baglanıyorum 1 yıldır 7/24 açık şimdiye kadar sorun çıkarmadı tek sorunu 512 ram az geliyor ...

xp ye uymlusu şu an itibari ile yok sanırım
ama araştırmanda fayda var sirkeci bankacılar caddesine kadiköy yazıcı oglu hanına bir bak

birde bir hatırlatma işlemcini sürekli meşgul ediyor ve    %100 kullanımı oluyor bu yüzden ram +hdd(kayıt yapacaksan )+sogutman çok iyi olmalı
kullanım alanını söylerse3n daha iyi yardımcı olurum

noexpire2008
03-07-2007, 15:21   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadasım merhaba Arama motorunda yazını gordum ve yardımım dokunacagını sanıyorum Ben Bir Güvenlik Sistemleri Firmasında teknisyen olarak calismaktayım örnek vermiş oldugun üsteki iki linkteki dvr kart Saticiların seni uyardıgı gibi beli baslı sorunları var bunların basında ısınma problemi buda gayet normal bir işlev sonuc olarak kullanmıs oldugunuz kart grafik uzerine bu yuzden sogutma sistemi yani uzerinde sogutucusu olması birinci tavsiyem olucaktır. dvr kart piyasasında fazla para vermene gerek yok kartların kaliteleri ortalama aynıdır en cok dikkat etmen gereken gezmis oldugun saticilardaki birbirleri ile benzer yapıya sahip olan kartların uzerinde diyot,chip,devre ve entegrelerin farkladır azlıgı veya coklugudur. bazı arkadaslar yazıyı okuyunca olurmu oyle sacmalık diyorlar ama bir ithalatci firma yetkilisi olarak bunun olabilicegini bildirmek isterim en alt kısımdaki V-guard kart firmasını fiyat olarak cok gibi gozuksede sorun cıkarmaz ısınmaz birtek uzak izleme explorer'indaki activexi cok gec yukler ve baglantı sorunu yasarsınız insallah yeteri kadar yardımcı olabilmisimdir.

incelemen için buyur www.jmkturk.com

Son Düzenleme: noexpire2008 ~ 03 Temmuz 2007 15:23
By_K@TiL
21-11-2007, 09:20   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

selam ben mirac bilisim teknolojilerinden halit ilk öncelikkle  sarı ve yeşil kart diye bir ayırım yok neden çünkü ikisede aynı fark yok aralarında kim ne derse desin bu böyledir
2=Hiç bir kartta sorun yaşamazsın istediği donanımı verirsen tabki her kart ayrı donanım ister ama cigabayte anakartlarda hiç sorun yaşanmaz...
3=Eğer sorunsuz bir kart istiyorsanız ve internet üzerinden realtime görüntü alabileceğiniz kartlarda var mesela bizim türkiye distribütörlüğünü yaptığımız orjinal korea malı magicradar dvr kartımız var ne pc seçer nede sorun çıkartır internet üzerindende direk explorerdan izleme ve birebir görüntü tarnsferi yapmaktadır  bu kartı herkese öneririm....Beğendim

Tools
12-02-2008, 12:01   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj
biz
Vista uyumlu DVR kart bulabilir miyim? Nereden?
vista uyumlu dvr kart aşağıda linkteki şirkette varmış. Evertech marka

http://www.goldsand.com.tr/ebayi/goldsand.php

eachmer
02-04-2008, 15:40   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

3MK Ürün Grubunda Vista Uyumlu Kartları Bulabilirsiniz.

dellyboy
10-04-2008, 13:36   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

Kartlarla İlgili Bİlgilere

adresinden ulaşabilirsiniz.

marmara
18-04-2008, 09:30   |  #9  
Üye
79 mesaj

hem vista uyumlu hem 4 kanal ses 4 kanal görüntü istiyorsan hikvisiyonun 4004 diye bir kartı var. onu almanı tavsiye ederim. kart hardware olup pc kasmıyor. çok iyi olmayan pc lerde bile çok başarılı bir kart.

yasbuk
26-04-2008, 23:33   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

İşlemci: AMD Athlon™ 64 X2 3600+ 1.9GHz 1MB CACHE Çift Çekirdekli İşlemci
Anakart: Palit N61S Amd Socket 940 Vga+Ses+Lan Anakart (PCI-E x16 Ekran kartı slot vardır)
Ram: 1024 MB 667MHZ DDR2 Bellek
Harddisk: 160 GB 7200-RPM Sata2 Sabit Disk
xp pro

Bu özelliklerdeki pc'ye uyumlu 4 ve 8 kanallı dvr kart tavsiyeniz ne olabilir acaba...

Tools
27-04-2008, 21:05   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj

AMD ve İntel işlemcilerde çalışan bir kart kendim müşterilerime satıyorum

evertech ev-vg4cxp ve ev-vg8cxp-tv
türkiye yetkili firma adresi www.goldsand.com.tr

Son Düzenleme: Tools ~ 27 Nisan 2008 21:06
cihan33
13-06-2008, 11:42   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

magıcradar kartı kullanıyordum iki yıldır.bilgisayar kasasını bu hafta değiştirdim.malesef kart uyumsuz çıktı.görüntü yok.kayıt var.diğer kartlar çalışıyor.magıcradar çalışmıyor.yeni kart siparişi verdim geliyor.bakalım...bilgilerinize...

Son Düzenleme: cihan33 ~ 13 Haziran 2008 11:46
airweb
16-01-2009, 01:32   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj
x-mantr
Arkadaşlar,
Dvr kart alacağım, ama uzun süreden beri ararştırıyorum, kafam karıştı, bikaç sorum var, cevaplayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. DVR kartı kullanan ve expert arkadaşlar cevaplandırırsa sevinirim. 4 kamera koyacağım ama daha sonra bu artabilir o yüzden 100 fps yanında 200 lüklre de bakıyorum.

1- Çoğu satıcı üzerinde chip olan yeşil kartlardan sakın alma, sarı kartlardan (soğutuculu) al dedi. Bir kaçı farketmez yeşil sarı dedi. Hatta bir tanesi dedi ki sarılar hem performanslı çalışır hem internetten direk ip i yazıp kameralara ulaşırsın, yeşildeki gibi internetten izlemek için software yüklemene de gerek kalmaz her bilgisayara dedi. Ayrıca sarılar kaydederken hard diskte daha az yer kaplar dedi. Yanlızca bir kaçı yeşil sarı kart farketmez dedi. Hangisi doğru söylüyor?
Yeşil karta örnek:

Sarı karta örnek:

2- Bir çok satıcıda dvrlarin kutuları yok, yada beyaz kutu var, ama cdleri soketleri tam. Chipler conexant taiwan malı kart china tabi toğal olarak. Ama nasıl emin olurum ya software inda internetten izleme gibi bişi yoksa? Adam diyor bu 8 kanal 200 frame ya da 4 kanal 100 frame. Ben şimdi bunu nasıl anlıycam? Kendime göre bir yöntem geliştirdim. Chipleri sayıyorum 25 fps de tek conexant chip var, 200 fps de 8 conexant chip var. 25 fps chip başına düşüyor. Sarılar da da (200 fps) soğutucular 8 tane. Yöntemim doğru mu? Peki kaç kanal var onu nasıl kontrol ederim?

3- Ben satıcılara koyacağım 4 kameranın da sesini duyabileyim diyorum. Hemen hemen hepsi güvenlik sisteminde sesten pek iyi verim alamayacağımı söyleyip kartların coğunda ses girişinin olmadığını yanlız tek bir kameranın bilgisayarın ses kartıyla veya dvr kart üzerindeki bir girişle alınabileceğini söylediler. Yanlız bir karta rastladım ki onda 4 tane ses girişi vardı (100 fps). ama o kartı da pek tavsiye etmedi hiçbir satıcı ve sesi iyi alamazsın dedi. Piyasada sesliler pek üretilmediği için mi tavsiye etmeyip satmaya çalışıyorlar acaba sessizleri? Sizce ses entegreli kart nasıldır? 4 ses alan o kartı alsam internetten 4 kameranın sesini de alabilir miyim yoksa yanlızca bilgisayara kayıt için mi yararlı olur? Satıcılara rağmen vguard ın sitesine baktım ve ses kanallarının olduğunu gördüm işte linki:

Belki benim çin malı almayı düşündüğüm kartta da audio kanalları var ve soketle audio girişi sağlayabilir miyim? (beyaz kutulu-açıklamasız kutu-fazla para ayıramıyorum bu işe ondan çin malına kaydım)

4- 200 frame 8 kanal veya 16 kanal dvr kartı önerebilecek var mı aranızda? Link alabilirsem iyi olur. Hepinize teşekkürler ederim!! Sağolun Arkadaşlar!

icakmak
04-05-2010, 21:16   |  #14  
icakmak avatarı
Yıllanmış Üye
195 mesaj

bu kartları ubuntu da çalıştırmak mümkünmü