Arkadaşlar,
Dvr kart alacağım, ama uzun süreden beri ararştırıyorum, kafam karıştı, bikaç sorum var, cevaplayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. DVR kartı kullanan ve expert arkadaşlar cevaplandırırsa sevinirim. 4 kamera koyacağım ama daha sonra bu artabilir o yüzden 100 fps yanında 200 lüklre de bakıyorum.
1- Çoğu satıcı üzerinde chip olan yeşil kartlardan sakın alma, sarı kartlardan (soğutuculu) al dedi. Bir kaçı farketmez yeşil sarı dedi. Hatta bir tanesi dedi ki sarılar hem performanslı çalışır hem internetten direk ip i yazıp kameralara ulaşırsın, yeşildeki gibi internetten izlemek için software yüklemene de gerek kalmaz her bilgisayara dedi. Ayrıca sarılar kaydederken hard diskte daha az yer kaplar dedi. Yanlızca bir kaçı yeşil sarı kart farketmez dedi. Hangisi doğru söylüyor?
Yeşil karta örnek:
Sarı karta örnek:
2- Bir çok satıcıda dvrlarin kutuları yok, yada beyaz kutu var, ama cdleri soketleri tam. Chipler conexant taiwan malı kart china tabi toğal olarak. Ama nasıl emin olurum ya software inda internetten izleme gibi bişi yoksa? Adam diyor bu 8 kanal 200 frame ya da 4 kanal 100 frame. Ben şimdi bunu nasıl anlıycam? Kendime göre bir yöntem geliştirdim. Chipleri sayıyorum 25 fps de tek conexant chip var, 200 fps de 8 conexant chip var. 25 fps chip başına düşüyor. Sarılar da da (200 fps) soğutucular 8 tane. Yöntemim doğru mu? Peki kaç kanal var onu nasıl kontrol ederim?
3- Ben satıcılara koyacağım 4 kameranın da sesini duyabileyim diyorum. Hemen hemen hepsi güvenlik sisteminde sesten pek iyi verim alamayacağımı söyleyip kartların coğunda ses girişinin olmadığını yanlız tek bir kameranın bilgisayarın ses kartıyla veya dvr kart üzerindeki bir girişle alınabileceğini söylediler. Yanlız bir karta rastladım ki onda 4 tane ses girişi vardı (100 fps). ama o kartı da pek tavsiye etmedi hiçbir satıcı ve sesi iyi alamazsın dedi. Piyasada sesliler pek üretilmediği için mi tavsiye etmeyip satmaya çalışıyorlar acaba sessizleri? Sizce ses entegreli kart nasıldır? 4 ses alan o kartı alsam internetten 4 kameranın sesini de alabilir miyim yoksa yanlızca bilgisayara kayıt için mi yararlı olur? Satıcılara rağmen vguard ın sitesine baktım ve ses kanallarının olduğunu gördüm işte linki:
Belki benim çin malı almayı düşündüğüm kartta da audio kanalları var ve soketle audio girişi sağlayabilir miyim? (beyaz kutulu-açıklamasız kutu-fazla para ayıramıyorum bu işe ondan çin malına kaydım)
4- 200 frame 8 kanal veya 16 kanal dvr kartı önerebilecek var mı aranızda? Link alabilirsem iyi olur. Hepinize teşekkürler ederim!! Sağolun Arkadaşlar!