dwv rom bozuk formatta atamıyorum acil yardım..

aprlr
02-10-2015, 11:01   |  #1  
aprlr avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Bilgisayarım kafayı yedi sürekli donuyo sürekli bi reklam cıkıyo.Format ta atamıyorum dwd rom bozuldu ve 100-150 lira yenisi alamıyorum suan.yani sizce ne yapmalıyım ki bilgisayar düzelsin.Windows un başka bir sürümünü internetten bulma şansım var.Veya yüklesem sorun düzelirmi.Yardımcı oluırsanız çok sevinirim....

teknokopat
02-10-2015, 11:22   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 5
48 mesaj

netten ücretsiz antivirüslerden birini indir tarama yap. eğer işletim sistemin virüs çöplüğü olmuşsa bu da seni kurtarmayabilir. bir tane flash disk (en az 4gb) temin et işletim sistemini flas diske boot et. bunun la ilgili nette birçok kaynak var. usb den windows yükleme diye aratırsan bulursun. bu sayede cdroma ihtiyacın kalmaz. eğer bu işlerden çok anlamam dersen bilen birine yaptır. takıldığın bir yer olursa yardımcı olurum.

teknokopat bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
aprlr
02-10-2015, 15:05   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

flash a boot etmeyi, cmd den mi yapıyorduk ?Bu dediklerini yaparım şimdi bunları yapınca bi nevi format mı atmış oluyoruz anlayamadım ??

teknokopat
05-10-2015, 13:10   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 5
48 mesaj

öncelikle elinde kuracağın illetim sisteminin iso dosyası olması lazım. flash diske iso dosyasını yazan programlardan birini bilgisayarına yükleyip, iso dosyasını flash diskine yazdırman gerek. sonra bilg. nın bios oayarlarından  bilgisayarını usb den açacak şekilde ayarlaman gerekiyor. anladığım kadarıyla bu olaylara yabancısın. senin için karışık bir işlem olabilir. bilen birinden destek almanı öneririm. bu işlem bilgisayarına format atıp yeni işletim sistemini kurar.