E-ball: Geleceğin PC'leri böyle mi olacak?

CHIP Online
26-07-2008, 04:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oldukça farklı bir stile sahip olan E-Ball, geleceğin bilgisayarları hakkında ipuçları veriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/E-ba ... mi-olacak_7950.html

Resimlerle: Geleceğin PC'leri böyle mi olacak?: E-Ball

Günümüzde kullanılan bilgisayarlar, genellikle benzer tasarım ve donanımlarla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Apple başta olmak üzere bazı firmalar ise, tekdüze olmaktan çıkıp farklı tasarımlarıyla ön plana çıkmaya çalışıyor. Örneğin Apple'ın olabildiğince ince ebatları ve hafifliğiyle ön plana çıkan Macbook Air'i, geçmişten bugüne bilgisayar dünyasında ne kadar yol kat edildiğini göstermesi bakımından oldukça önemli.

Asıl merak edilen konu ise şu: Gelecekte bizi nasıl bilgisayarlar bekliyor? Elbette hemen herkesin hayalinde gelecekteki PC'ler üzerine bazı prototipler vardır. Örneğin bilgisayarların iyice ufalması, beklentilerin başında geliyor. İşte tam bu noktada E-Ball karşımıza çıkıyor. Peki ama nedir bu E-Ball?

Bilgisayarınızdan sıkılmış olabilirsiniz; belki kasası veya başka bir parçası canını sıkıyor olabilir. Apostol Tnokovski de bu sorunu yaşayanların problemlerini halletmek için en küçük bilgisayarı oluşturmaya ve bilgisayar dünyasını renklendirmeye karar vermiş. Ancak bu bilgisayar bir PDA değil; bu gerçek bir PC ve bir PC'de olması gereken hemen her bileşen yine E-Ball'da da yer alıyor (Kavye, fare, ekran).

Tüm konu: E-ball: Geleceğin PC'leri böyle mi olacak?

Resimlerle: Geleceğin PC'leri böyle mi olacak?: E-Ball


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: E-Ball'u nasıl buldunuz? Sizce geleceğin PC'leri nasıl olmalı?