e-mule de 2 sorun? um var yardim

thorque
04-10-2007, 14:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

slm


uzun süredir emule kullaniyorum. belki cevabi vardir 2 konu kafama takildi belkide sorun deildir ama sorularima cevap alabilirsem e-mulenin en azindan benim için daha iyi çalişacagini düşünüyorum.

1- 4 portlu modemle ethernet üzerinden nete baglaniyorum. otomatik ip al diyerek nete baglandigimda düşük id aliyorum modemimde portlar açik onlari açtim. elle ip ayarladigimda yüksek id aliyorum ama bu seferde internet explorer ve firefox baglanmiyor. yani ikisini bi arada yapamiyorum ya yüksek id alacam explorer baglanmayacak yada exploreri baglayacam ama yüksek id alamiyacam düşük id ile emuleyi kullanacam.

soru 1: Bunun ikisini birden nasil yapabilirim ?

2- emuleyle bir dosyayi indirirken haliyle partlara bölünüyor kullanicilardan tek tek aliniyor ayni dosya ile ilgili çok sayida kullanicidan siraya giriyoruz. örnegin 5 farkli kullaniciya baglanip download basladiginda 5 ide ayni parti indirmeye başliyor.

soru 2: bu 5 kullanicidan farkli farkli partlari alsak daha hizli bi download olmazmi bunun bi yolu varmi ayarlardan yada seceneklerden bunu bi yolu varmi ?

ilgilenen arkadaslara simdiden çok tesekkürler..

fortran9082
05-10-2007, 11:10   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

İkinci sorunuzun  yanıtı hakkında bir fikrim yok fakat birinci
sorunuzla ilgili bildiğim kadarıyla CFosspeed  diye bir program var;internet trafiğini düzenliyor;e mule çalışırken internette gezinmeye imkân sağladığını duymuştum.Ne kadar güvenilirdir bilemiyorum fakat bu programla ilgili bir araştırma yaparsanız belki sorununuz çözülür.