Buradan benim Referans linkimle üye olabilirsiniz ( Recommended ) ( Rekomendıd )
Yok ben senin altın kazanmanı istemiyorum derseniz ( Optional ) ( Opşınıl )
Strategy Game ? Free Online Multiplayer Strategy Games | eRepublik
OYUNDAKİ İLK GÜNÜNÜZ
Oyuna girdikten sonra öncelikle yaşamınızı sürdürmek için bir işe başvurmanız gerekiyor. İşe başvurmak için Market / Job Market . Toplam 3 tane iş şekli var. Üretim / İnşa / Toplama
Üretim işleri silah , ekmek , hediye vs. sanai şeylerdir.
İnşa işleri ev , hastahane , savunma sistemi kurma işleridir.
Toplama işleri de buğday , demir , elmas gibi hammaddeleri toplama işidir.
Benim önerim inşa işleri biraz daha paralı gibi görünsede sürekli bir iş değildir.Ya toplama ya üretim.Toplama da bölgesine göre.Demir madeni olmayan bi bölgeden demir çıkmaz.
Market / Job market'e geldikten sonra profil resminizin sağında 3 tane seçenek var. İş türü , iş seviyesi , ülke.İş türünü Manifacturing seçin ( benim önerim ) seviyeyi 0 - 0.99 sonra aratın ve en çok para veren şirkete girin.Sayfada Apply yazısı çıkan yere tıklayın ve işe girdiniz.
Oyundaki karakteriniz hergün yiyecek tüketir bu nedenle onun ihtiyaçlrını karşılamak
için marketten alışveriş yapmanız gerekmektedir.Market / Marketplace'ye giderek ekmek alabilirsiniz.( linkimden üye olana 10 ekmek )
Peki buradaki malzemeler ve yanlarındaki yıldızlar ne işe yarar?
Food (Yiyecek) hergün almanız veya stoklamanız gereken bir üründür. Bittiği anda refah
canınız günlük 4 düşer. Bu da daha az üretim yapmanıza ve eğer dikkat
etmezseniz ölmenize neden olur.
Gift (Hediye) Satın alıp başkalarına verdiğinizde onların canını arttıracağınız bir
ürün. Günde 1 kişiye 10 birim hediye verebilir ya da ondan alabilirsiniz. Burada da 1
yıldızlı hediye karşıdakinin wellnessini 1 birim yükseltirken 4 yıldızlı gift 4 birim
yükseltir.
Moving Ticket (Bilet) Seyahat etmenize yarar. (Ülke içi - ülkeler arası) Biletin yıldızı
sadece seyahat ederken wellnessinizin daha az düşmesini sağlar. q1 -2 wellness düşürürken q2 -1 q3 +1 q4 +2 wellness etkisi yapar.
Weapon (Silah) : Savaş zamanında 1 savaş süreyle kullanılır ve vuruş gücünüze % olarak etkisi vardır. q1 %10 q2 %20 q3 %30 q4 %40 gibi.( belli bi seviye olmadan almayın )
House (Ev) : Günlük tükettiğiniz yiyecekle birlikte yıldız kadar wellnessinize katkı
yapar. Mesela q4 eviniz varsa ve o gün q4 yiyecek tükettiyseniz wellnessiniz 8 birim artar.
Bir nevi yiyecek takviyesi de diyebiliriz.
Hospital (Hastane): En az 1 kere savaştıktan sonra My Places / Profile'den Location yazısının ordaki bölgenize tıklayınca hastahaneden heal alabiliyoruz.Hastahane Q kaç ise x10 katı alabiliyoruz. Tabi günde 1 defaya mahsus.
Ayrıca ülkemize askeri alanda destek vermek için ilk katıldığınız günden itibaren
My Places / Army'den Train diyerek kuvvetimizi arttırabiliyoruz.Kuvvet , savaşlarda verdiğiniz hasarı arttırır.
Demokrasi ile yönetilen her ülkedeki gibi burada da özgür bir demokrasi anlayışı
sürdürülmekte. Bu maksatla My Places / Party diyerek dilediğiniz partiye girebilirsiniz. Ayrıca bu partide kendinizi tanıtarak eTürkiyeye Vali, Milletvekili ve hatta Cumhurbaşkanı dahi olabilir, en önemli kararlarda söz sahibi olabilirsiniz.
Bence oyunun en can alıcı sekmesi ise Media bölümü. My Places / Newspaper
sekmesinden gerek ülkemizde yaşanan oyunla ilgili gelişmeler, partilerin basın açıklamaları, uluslararası haberler ve erepublik sitesiyle ilgili haberler yer almakta. Bu bölümde ülke içindeki sorunlar gündeme getirilerek tartışılıyor ve karara bağlanıyor. My Places / Newspaper sekmesinden kendi gazetenizi oluşturup sesinizi tüm ülkeye ve dünyaya duyurabilirsiniz. ( ilk başta gazete kurmak yerine birkaç ay oynayıp öyle kurmanızı tavsiye ediyorum )
Buraya kadar oyunla ilgili kısaca açıklamada bulundum. Peki ilk günden sonra ne
yapabilirsiniz?
Arkadaşlarınızı davet edip (5 gold) kendinize kazanç elde edebilirsiniz.
Ortaklaşa veya tek başınıza şirket kurup onu yönetebilirsiniz.
Parti açıp yeni bir oluşum yaratabilirsiniz.
Savaş meydanlarına giderek hem savaşıp hem de para kazanabilirsiniz.
Para ticareti yaparak gelir elde edebilirsiniz.
Son Toparlama
İlk günden itibaren iş yerine gidip çalışın.1 gün bile aksatmayın.30 gün üst üste çalışırsanız 5 altın kazanırsınız.
Orduda Train yapabildiğiniz andan itibaren her gün Train yapın.
Savaşa girebildiğiniz andan itibaren 50 küsür wellness a kadar savaşıp hastahaneye gidip Heal diyin.
Her gün ekmeğiniz bulunsun.Yeni gün sabah saat 10:00 da başlar.Saat 10:00 da bir ekmeğiniz gider.
Eastern Anatolia'ya kayıt olun en iyi hastahane orda.
Bugün erepublikin bakıma alınmasıyla maillerime bakma fırsatım oldu.:P 10 larca forum spami birikmiş. yaptıkları yanlarına kalmasın diye tüm mesaj gelen forumlara erepublik topici açmaya karar verdim.:D Beşir (kartal_4vr) nin daha önce kullanmış olduğu bir topici güncelledim. Uğraşmak istemeyenler direk kullanabilirler. bbcode larıyla birlikte veriyorum.;)
Yakında büyük bir Türk-yunan savaşı çıkacak cephedeki yerinizi almak için acele edin..Asker sayımız 4200 yunanlıların 9000 ayrıca avrupa devletlerinden de yardım alacaklar,bu savaşları kazanıp büyük Osmanlıyı kurmamızın yolu yeni üye desteği,gelin hep beraber TÜRKlere dünya hakimiyetini kazandıralım..günlük 5 dknızı ayırarak ülkeye bir asker daha kazandırabilirsiniz..
Tek yapacağınız http://www.erepublik.com/en/referrer/UYUR buradan üye olup bir İŞE GİRMEK ve günlük WORK(çalışma) - TRAİN(askeri antrenman) yapmak,bu sayede zamanla karakteriniz güçlenecek ve ülkemizin gücünü artıracaksınız..Savaş zamanı da size silahları biz vereceğiz savaşacaksınız...Gerekli yardımı ve yönlendirmeleri alabilmek için
[email=group4861@groupsim.com]group4861@groupsim.com[/email] msninize bu msn grubu ekleyin, oradaki arkadaşlar sizinle ilgilenecek..
Erepublik nedir?
Tarayıcı tabanlı (text based) sanal dünya simülasyonu..Ülkeler oyunda kendi topraklarında başlıyor ve ülke toprakları yeniden yapılandırılıyor. Oyuna kayıt olduğunuzda seçtiğiniz eülkenin eVatandaşı olmuş oluyorsunuz. Bir işe girip çalışmaya başlıyor, kazandığınız parayla silah, yiyecek, ev, gold vs. alıyosunuz.. 5. seviyeden sonra savaşmaya başlıyosunuz, 6. seviyeye yükseldiğinizde seçimlerde oy kullanabiliyor, 7. seviyede bir partiye üye olabiliyor, 12. seviyeye ulaştığınızda milletvekilliği için aday olabiliyor, 13. seviyede parti başkanlığı ve 14. seviyede eTürkiye devlet başkanlığı için aday gösterilebiliyorsunuz.Savaştıkça askeri rütbelerinizi artırıyor savaşlarda madalyalar alıyosunuz... Oyunun ana mantığı bu doğrultuda.
Oyunda eTürkiyenin Durumu...
Şu anda eTürkiye Yunansitanla savaş halinde. ve dünyada 3. dünya savaşı devam etmekte. bu karışıklıktan faydalanarak Yunnanistanın zengin demir kaynaklarını ele geçirmek istiyoruz fakat oyundaki Türk düşmanları kendi ülkelerini savunmak yerine Yunnaistanı savunmaktan geri kalmıyorlar. Bu nedenle acilen yeni kayıt olacak arkadaşlara ihtiyacımız var.
ŞİMDİ SİZLERE OYUNUN BAZI TEMEL ÖZELLİKLERİNİ GÖRSEL OLARAK (GİF RESİMLERİYLE) ANLATACAĞIM
İŞ BULMA: "Job Market"e gidiyoruz,ordan skilimize uygun şirketleri bulup en ii maaş verene "apply" diyerek giriyoruz
WORK (ÇALIŞMA) : günlük çalışmanızı yapmak ve para kazanabilmeniz için şirketin sayfasını açıyoruz ve "work" butonuna tıklayarak günlük çalışmamızı yapıyor hem maaşımızı alıyor hem de skilimizi arıtrıyoruz..
TRAIN (ASKERİ EĞİTİM) : "army" e gidiyoruz ve "train" butonuna tıklayarak günlük askeri eğitmimizi yapmış oluyoruz, böylece askeri kabiliyetimiz artırıyor ve savaşlarda yaptığımız vuruş gücü artıyor..
EKMEK ALMA : "marketplace" e gidiyor ve bütçemize ve ihtiyacımıza göre ekmeğimizi alıyoruz. 5seviye ekmek vardır,aldığın ekmeğin seviyesine göre gün dönümlerinde enerjin artar almazsan azalır..
SAVAŞ YAPMAK :"military stats" tan o gün için aktif olan bi savaşa giriyor ve günlük enerjimiz miktarınca savaşabiliyoruz,her dövüşte 10 enerjiniz gider. savaştıktan sonra hasatneye gidip canınızı düzeltebilirsiniz. Günlük bir kere hastaneye gitme hakkınız var.Ayrıca savaş yapmak hızlı şekilde seviye ve rütbe atlamanıza yardımcı olacaktır.
ayrıca bu sitedeki bilgileri uygulayarak oyunu Türkçe oynayabilirsiniz.
http://www.erepubliktr.net.tc/
***Son olarak size yunanlıların hırvat usa ve norveçlilerin de desteğini arkasına alarak çıkardıkları isyan savaşını son yarım saatte oyundaki müttefikimiz iranlılarla beraber nasıl çevirdiğimizi izlemenizi öneririm... oyun tarihine geçmiş bir savunma savaşıdır bu
http://www.dailymotion.com/video/x9c53z ... videogames
SİZLER DE BU HEYECANDA YERİNİZİ ALIN..eDÜNYADA GÖRÜŞMEK ÜZERE..