E.Kartı ve Ram alırken nelere dikkat et

HPQ-User
08-03-2010, 23:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ada sormuş:
arkadaşlar E.kartı ve Ram alırken yada degiştirirken nelere dikkat etmekliyiz en önemli unsurları nedir heralde ekran kartında bite dikkat etmeliyiz heralde pc performansın çok iyi çok hızlı olması için en önemli olan özellikleri ve kapasiteleri ne olmalıdır ne kadar olmalıdır?teşekürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel amd
2 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

ADEM-KAYA
08-03-2010, 23:18   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Oyun için ilk önce güçlü bir ekran kartı lazım.HD 5850 ve HD 5770 gibi.
Buna uygun en az 4 çekirdekli bir işlemci.Phenom 2 x4 925,İ5 750 gibi.Anakartınız el verdiği sürede ram ekleme yaparsın,ddr2 ise ddr2 takarsın.Ayrıca PSU da sağlam olmalıdır.550 Watt OCZ,500 Watt High Power gibi.

yildizlimemet
09-03-2010, 21:58   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Mrb Intel centrino 1.6 islemci ve intel i915 pm cipsete sahip sony vaio notebook var.max 2gb ram kaldiriyor.2gb ddr2 533mhz ram aldim bunu kaldiriyo ama hic hizlanma fark edemedim.ve ramleri geri iade ettim.sizce 1 gb alsam yeterli mi cunku icindeki 256 beraber 1.256 olacak yoksa daha daha uyumlu bi ram olarak onereceginiz marka var mi? tesekkurler

Qromodynmc
09-03-2010, 22:00   |  #4  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

ram ekleme ile performansta hızlanma hissetmezsiniz,sadece daha stabil bir performans görürsünüz,donmalar teklemeler olmaz..

Sefa Adak
10-03-2010, 09:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Ekran kartı icin BIT olayı amacınıza gore degisir.Oyun oynıcaksanız tabiki bant genisligi yuksek bi kart almanız daha faydalı olur.Oyun ve Graphic agırlıklı işlemler yapmayan biriyseniz Giris seviyesi ve Orta seviye bir kart işinizi gorecektir.Bu konuda soylenmesi gereken ilk şey, ekran kartı bellegine bakıp, yuksek olduguna aldanmayın.Bellek yetmedigi zaman zaten otomatik RAM'den kullanıyor.O yuzden bakılması gereken yerler Teknolojisi ve Core Speed(Çekirdek Hızı) kısmı olmalı.GPU'ya baktıgınızda ve o GPU ozelliklerini arastırdıgınızda zaten kartın karakteristigi ortaya cıkacaktır.

RAM olarak ise size onerim, mumkunse aynı marka ve ozelliklerde olması.CPU-z programını yukleyin ve Memory/SPD kısmından CAS # RAS degerlerine bakın.Alırken aynı olmasına dikkat edin.Yoksa Mavi Ekran hatalarıyla karsılasabilirsiniz.

Bunlar etki eden faktorler.Ama bunları yapmadan once CPU-z programını yukleyip Motherboard kısmından anakartın marka ve modelini ogrendikten sonra ozelliklerine gore destekledigi Genisleme Yuvası ve MAX. kac GB RAM destekledigine bakarak satın almanız daha saglıklı olacaktır..

Kolay gelsin..