Overclock konsunda uzun uzun acıklamalarım olmuştu . O acıklamalarımdada oldugu gibi , tekrar acıklıyorum. Ben şahsen voltajları otoya alıyorum. Neden derseniz overlock yaptıgımızda tabiğkide ramlerin,işlemcinin,ekrankartının bunlar gibi bileşenlerin daha yüksek güce ihtiyacı oluyor. Ancak şahsi fikrim. Bu bileşenleri sabit bir voltaj degerine bagladıgımızda, örnegin ramlerimiz ; ramlerimiz o anda mesela yükaltında degildir işlemcimizde degildir. Ama biz onlara gereginden fazla voltaj vermişizdir. Buda tahminimde donanımda hasara yol acar. Ki olduda bana, voltaj yüzünden ramlerim hasar gördü. Ramlerim sadece winrar lı dosyaları cıkartırken winrar CRC.BOZUK DOSYA hatası veriyordu. Ne formatta Ne XP kurulumunda Nede oyunda hic Hata almadım. Sadece winrarda yapıyordu. Bu sorunun ramlerden kaynaklandıgını bulmak 3 ayımı aldı. nerden bilebilirdimki ramlerden oldugunu çatır çatır crysis oynuyordum . Bir kere bile hata almamıştım. Uzun lafın kısası ramleri degiştirdim birdaha hata almadım. Şunuda belirteyim benim yaşadıgım hatayı yaşayan birisi olursa ki Allah vermesin :) ramler tüm test programlarında temiz cıkıyor. Neyse Dicem Şuan yeni anakartım ve ramlerim hepsi biostan oto voltaj da takip ediyorum gereksinimleri kadar kendi cekiyo voltajı. KOlay GeLsin.