Aşagı yukarı işlemcimi kullanmaya başalayalı 3 ay oldu,şimdiye kadar hiç fark etmemiştim.şu bir kac gün icinde overlock yapmak ve işilemcinin ısısını kontrol etmek icin EVEREST programı yükledim ve işlemcinin fsb hızını carpanını ve ısısını kontrol ederken bir şey dikkatimi cekti işlemci 2000mhz carpanı 6x fsb ise 333.normalde 3000mhz 9x 333 olması gerekiyordu.bir yanlışlık olabilirmi diye biostan kontrol ettim fakat oradaki degerler gayet normaldi.programda yanlışlık olabilir diye CPUZ programını kullanınca ordada aynı degerleri verdi.bilgisayarıma sag tıklayınca orda 3ghz diyor fakat kullanılanın 2ghz olarak görüyor.başka bir arkadaşın işlemcisini kullandık aynı degerleri verd.acaba intel bu seride bir farklılıkmı yaptı yoksa bizim donanımımızdamı bir cakışma var bu konuda bilgilerinizi ve paylaşlarınızı bekliyorum...
E8400 işlemcisi olan arkadaşlar bir baksın
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
938 mesaj
Arkadaşım bende aqynı işlemci kullanmaktayım cpuz ile baktım şu şekilde:
Son Düzenleme: bybarut ~ 17 Temmuz 2008 13:42
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
602 mesaj
Yok kardeş merak etme işlemcin tam yükte çalışmadığı için öle oluyo.
tam yükte veya biraz zorlayarak cpuzyi aç çarpanın x9a çıktığını göreceksin.
boşuna işlemciyi kullanmıyark enerji tasarrufu sağlıyor.
sistem boştayken otamatikmen çarpan x6ya düşüyor...
gargoylesgezginAşagı yukarı işlemcimi kullanmaya başalayalı 3 ay oldu,şimdiye kadar hiç fark etmemiştim.şu bir kac gün icinde overlock yapmak ve işilemcinin ısısını kontrol etmek icin EVEREST programı yükledim ve işlemcinin fsb hızını carpanını ve ısısını kontrol ederken bir şey dikkatimi cekti işlemci 2000mhz carpanı 6x fsb ise 333.normalde 3000mhz 9x 333 olması gerekiyordu.bir yanlışlık olabilirmi diye biostan kontrol ettim fakat oradaki degerler gayet normaldi.programda yanlışlık olabilir diye CPUZ programını kullanınca ordada aynı degerleri verdi.bilgisayarıma sag tıklayınca orda 3ghz diyor fakat kullanılanın 2ghz olarak görüyor.başka bir arkadaşın işlemcisini kullandık aynı degerleri verd.acaba intel bu seride bir farklılıkmı yaptı yoksa bizim donanımımızdamı bir cakışma var bu konuda bilgilerinizi ve paylaşlarınızı bekliyorum...Power Play teknolojisi gibi birşey o :) günümüz modern işlemcilerinde var bu özellik bilgisayarın boşta çalışırkençarpan sayısını düşürüyor elektrik az götürmesi için çünkü çok ihtiyaç duymuyor hıza zaten yeterince hızlı :)
ağır bi oyun oynarken çarpanı otomatik 9 a yükselir onun endişeye gerek yok...