E8400 işlemcisi olan arkadaşlar bir baksın

gargoylesgezgin
17-07-2008, 12:33   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj

Aşagı yukarı işlemcimi kullanmaya başalayalı 3 ay oldu,şimdiye kadar hiç fark etmemiştim.şu bir kac gün icinde overlock yapmak ve işilemcinin ısısını kontrol etmek icin EVEREST programı yükledim ve işlemcinin fsb hızını carpanını ve ısısını kontrol ederken bir şey dikkatimi cekti işlemci 2000mhz carpanı 6x fsb ise 333.normalde 3000mhz 9x 333 olması gerekiyordu.bir yanlışlık olabilirmi diye biostan kontrol ettim fakat oradaki degerler gayet normaldi.programda yanlışlık olabilir diye CPUZ programını kullanınca ordada aynı degerleri verdi.bilgisayarıma sag tıklayınca orda 3ghz diyor fakat kullanılanın 2ghz olarak görüyor.başka bir arkadaşın işlemcisini kullandık aynı degerleri verd.acaba intel bu seride bir farklılıkmı yaptı yoksa bizim donanımımızdamı bir cakışma var bu konuda bilgilerinizi ve paylaşlarınızı bekliyorum...Emin değilEmin değilEmin değilEmin değil

bybarut
17-07-2008, 13:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
938 mesaj

Arkadaşım bende aqynı işlemci kullanmaktayım cpuz ile baktım şu şekilde:

Son Düzenleme: bybarut ~ 17 Temmuz 2008 13:42
yelkowan
17-07-2008, 13:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Yok kardeş merak etme işlemcin tam yükte çalışmadığı için öle oluyo.
tam yükte veya biraz zorlayarak cpuzyi aç  çarpanın x9a çıktığını göreceksin.
boşuna işlemciyi kullanmıyark enerji tasarrufu sağlıyor.
sistem boştayken otamatikmen çarpan x6ya düşüyor...

sampiyon bilo
17-07-2008, 15:12   |  #4  
sampiyon bilo avatarı
Üye
93 mesaj

İşlemecinin özelliği öyle.Boştayken hız kesip,az elektrik tüketiyor.Oyun filan açarsan normal hızına döner.

Mustafa Akın
18-07-2008, 11:25   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Speedstep o olayın adı da.

Netwampiri
20-07-2008, 02:05   |  #6  
Netwampiri avatarı
Yıllanmış Üye
252 mesaj
gargoylesgezgin
Aşagı yukarı işlemcimi kullanmaya başalayalı 3 ay oldu,şimdiye kadar hiç fark etmemiştim.şu bir kac gün icinde overlock yapmak ve işilemcinin ısısını kontrol etmek icin EVEREST programı yükledim ve işlemcinin fsb hızını carpanını ve ısısını kontrol ederken bir şey dikkatimi cekti işlemci 2000mhz carpanı 6x fsb ise 333.normalde 3000mhz 9x 333 olması gerekiyordu.bir yanlışlık olabilirmi diye biostan kontrol ettim fakat oradaki degerler gayet normaldi.programda yanlışlık olabilir diye CPUZ programını kullanınca ordada aynı degerleri verdi.bilgisayarıma sag tıklayınca orda 3ghz diyor fakat kullanılanın 2ghz olarak görüyor.başka bir arkadaşın işlemcisini kullandık aynı degerleri verd.acaba intel bu seride bir farklılıkmı yaptı yoksa bizim donanımımızdamı bir cakışma var bu konuda bilgilerinizi ve paylaşlarınızı bekliyorum...Emin değilEmin değilEmin değilEmin değil
Power Play teknolojisi gibi birşey o :) günümüz modern işlemcilerinde var bu özellik bilgisayarın boşta çalışırken

çarpan sayısını düşürüyor elektrik az götürmesi için çünkü çok ihtiyaç duymuyor hıza zaten yeterince hızlı :)

ağır bi oyun oynarken çarpanı otomatik 9 a yükselir onun  endişeye gerek yok...