E8400 mü? Q8400 mü?
İkisi arasından Q8400 daha iyidir. 315 TL'yi gözden çıkarmış olduğunuz belli :) üzerine 30 TL daha ekleyip, Q9400 almak çok daha mantıklı;
Q9400[345 TL]
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3180
İkisi arasından Q8400 daha iyidir. 315 TL'yi gözden çıkarmış olduğunuz belli :) üzerine 30 TL daha ekleyip, Q9400 almak çok daha mantıklı;Q8300 alcaktım 30 tl gozden cıkar Q8400 al dediler simdi bi 30 tl daha gözden cıkarsak cok bisey fark eder mi yani ne kadar fark var aralarında?Q9400[345 TL]
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3180
Q9400'lerde 6 MB L2 cache var. Q8400'lerde ise 4 MB L2 Cache var. Oyunlarda L2 cache önemlidir. Q9400 daha oyunlarda daha iyi performans verir. 30 TL vermeye değer.
ya ben Q9400 alcam en son karar verdim de. Sorun Su ben program üzerine kullanıyorum aynı anda cok sayıda progam kullanıyorum suan 3.2 ghz pent 4 islemcim var ram 2 gb ekran kartı 1 gb hd 4650 anakart falan yenilendi tek sorun sogutucular degismedi. ben kullandıgım framework olusumu programdan 15 tane acınca pc sınırları zorlanmıs hale geliyor. Ben Q9400 alırsam ne degisir o cok asırı fark eder mi birde sogutucu degistirmem gerekir mi?
İşlemcinin kutusunun içinde stok soğutucu bulunması lazım onunla birlikte kullanırsınız. Hız bakımından elbette çok büyük farklar olacak. Fakat 15 tane program açınca pc kasıyor ise ramlerde yetmiyor demektir. Dediğiniz programdan 15 tane açın. Sonrada görev yöneticisini açın print screen ile buraya resmini koyun.
suan pek kasmıyor ama arada cok deli kasıyor. bu hali 14 tane acıkken ki hali :)
Resimde herşey normal gözüküyor. 2 GB ramin sadece 1.01 GB'ı kullanılıyor. Çok feci kasmalar olduğu zaman heme görev yöneticisini açıp bu ekranda bellek kısmına bakın 2 GB sınırına dayanıyor mu.
Bu arada anakartınız nedir? Anakartınız büyük ihtimla Q9400'ü destekliyor. Fakat yinede bir sormak istedim.
Gigabyte GA-P41-ES3G(3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, AUIDO, GIGABIT LAN)
soket 775 galiba
Tamam anakartın Q9400'ü destekliyor. Güvenle alıp kullanabilirsin.
tamamdır alacagım Q9400 en uygun nerden bulabilirim suana kadar nova bilgisayar da gördüm en uygun.
Görev yöneticisindeki durumları iyice incelemek gereklidir bence. Eğer işlemci pull-up olmuyorsa yani %100 lere ulaşmıyorsa işlemci değiştirmek sorunu halletmeyecektir. Ama işlemci çoğunlukla yüksek seviylerde çalışıyorsa daha yüksek işlem kapasiteli bir işlemci takmak ram kullanımını bile azaltacaktır.
Şu ana kadar verilen veriiler doğrultusunda ben 64bit işletim sistemi kullanmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Zaten 64 Bit kullanıyorum :)O zaman sorun yok.
Yanız ramlar nasıl adreslenmekte bu konuda da biraz bilgi gerekli.
2 Gb toplam raminiz var. Bu ramlar 4X512 mi 2X1024 mü
2X1024 yüksek ihtimalle kullanımışsınızdır. Hangi slotlarda kullanıyorsunuz. Eğer aynı veriyolunda kullanıyorsanız muhtemelen işlemcinin yarısını kullanamıyorsunuz demektir. Eğer 1 er adet farklı slotta kullanıyorsanız işlemci değişimi sistemi hızlandıracaktır.
2x1024 Kullanıyorum ve Zaten Anakartımda 2 slot oldugundan Ayrı slotlarda kullanıyorum.
Bide buna Bakın İsterseniz :)
Anakart: Gigabyte GA-P41-ES3G(3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, AUIDO, GIGABIT LAN)
Ekran Kartı: Atı HD4650 1 GB
Ram: 2 GB DDR2 533MHZ
ŞUANKİ İSLEMCİ PENT 4 3.20 GHZ
Bu durumda işlemci değişimi gerekli.
İşlemcinizin toplam işlem hacmi çok düşük.
Q9400 iyi bir işlemcidir.
Yok yok sen ona aldırma 2 gb ramle de kullanabilirsin. ramlar az gelirse 4 yaparsın.