Arkadaşlar, anakartım Gigabyte n650slı ds4l. İşlemcim E8400 3.0 Ghz. BİOS tan OC yapıyorum ancak 3.34 Ghz den sonra sistem açılmıyor. Forumlardan bakıyorum 4.8 lere gelenler var... Ben neden 3.34 te takılıyorum? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
E8400 Overclock yardım..
soğutmada bir problemin olabilir yada işlemci voltaj istiyor olabilir
Voltajsız 3.6 lara çıkaranlar var ama...
punisher001 Anakartın MHZ (fsb) duvarına takılıyo olabilirsin güç kaynağın ve soğutman iyi ise gerisi anakarta ve chipsete kalıyo senin durumda da pekte yapıcak bişey yok gibi...
yinede O.C. yaparken ramlarının mhzsini sabitlediğine emin ol:))
ramlerını oto da bırak speed steep olayını kapatmayı unutma oyuzden acmaya bılır aynı sorun bede vardı bende e8400 kulanıcısıyım ve suan 7/24 4.25 ghz sorunsuz kulanıyorum ama ıslemcı fanını ıyı secmelısın o.c ıcın onun ıcınde ıstersen noctua onerebılırm
bende e8200 var.Aynı sorunu ben de yaşıyordum.anakartım p5kse /epu asus .İşlemciye 1.40 volt verdim.Fsb voltajını 1.3 verdim.ram voltajını 2.0 volt ayarladım.ram bellek hızı da 800 mhz ayarladım.bunlardan sonra işlemci fsb hızını 333 ten 400 e çıkardım.
sağlıklı birşekilde çalışıyor gibi.Birkaç Oyun açtım,sorun yok gibi.Cpu standart soğutucusuyla 43 C .Ramlerde soğutucu yok tüm riskler sana ait ben sadece deneyimimi paylaşıyorum.ancak hissedilir şekilde performans artışı aldım.Özellikle vistanın açılış hızı inanılmaz arttı.15 saniyede açılıyor.