3.0 dan 3.33 e çıkardım işlemciyi ama ilk açıldıktan sonra pc biraz kasılıyo sonra düzeliyo ama yinede iyi fark ettim artışı Chıp sayesinde yaptım bu forumdaki herkese teşekkür ediyorumjavascript:insertsmilie('')
E8400
kasılması anormal.orthos ile test edip dene bence
burdan ==> http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab
6 saat boyunca test etmelisin.6 saat kadar program hata vermeden kalırsa stabildir
ben 3.7ghz'e çıkardım aynı işlemciyi hiçbir sorun yok, ısıda boşta 35 civarı yük altında 40küsür. yakında 4ghz denemesi yapıcam, ha bu arada stok soğutucu değil Thermaltake BlueOrbII fan var üzerinde. ama stok fanda olsa sadece 3.33'te öyle yapmaması lazım, sıcaklıkları bir kontrol et belki kasa içi havalandırmadan olabilir. ayrıca şu var cpu'ya oc yaptığında ram'lerin çalışma frekanslarıda aynı oranda yükseltilir otomatik olarak, eğer ram'lerin bu yükselmeyi karşılayacak kapasitede değilse bu kasmalar ondanda oluyor olabilir.
işlemci hızını arttırmak ram'lerin çalışma frekanslarınıda etkiler, dolayısıyla onların frekanslarınıda elle değiştirmen lazım çünkü otomatik ayarda(varsayılan olarak "otomatik" ayarlıdır) işlemci hızına göre yükseltilirler ancak her ram bu yükseltilmeyi karşılayamaz. ram frekanslarınıda mümkün oldukça 667mhz'ye(senin standart değerin yani) yakın tutmaya bak(Yine aynı yerdeki ayarlardan). ayrıca tüm voltaj değerleride otomatikte(auto) olsun, onları hiç elleme sen.