Ebay tecrübesi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Ferha††
04-02-2004, 22:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

e-bay tecrübesi olan arkadaşlara bir iki şey sorucam..
1- E bay ne kadar güvenli örneğin aldığım ürün eğer yazılanlardan farklı ise ne yapabilirim.
Türkiyede destekçisi vb. var mı ?

Diyelim ki sattım bir anakart elin amerikasına koskoca anakart nasıl gitcek

yada aldım nasıl gelcek ?

Ya sattığım eleman para mı vermesse vb.

Sayfalarca döküman okumak istemedim ilk elden tecrübesi olsun istedim.

NOT : PAYPAL türkiyede geçerli değil biliyorum.

CYRUS THE VIRUS
04-02-2004, 23:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
209 mesaj

%100 güvenli olduğu söylenemez. Bazen göndericeden de kaynaklanmayabilen problemler olabiliyor. Gümrük problem oluyor.

MrmansoN
05-02-2004, 20:51   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

TR deki gittigidiyor.com u biliyorsan eğer ebayda onun aynısı... GG %85 güvenli çünkü para satıcıya direk aktarılmıyor... e tabi ebayda uluslararası bir servis olduğu için...
bence oradaki satıcılar hakkındaki yapılmış yorumlar yeterince güven teşkil ediyor...

yasinenes
06-02-2004, 15:04   |  #4  
Yeni Üye
29 mesaj

Gittigidiyor sitesi ile ilgili bir bilgi aktarayım. Site %100 güvenli çünkü firma alıcı ile satıcı arasında bir köprü kurmuş vaziyette. Nasıl diyeceksiniz şöyle.
Diyelimki ben satıcıyım Ali'de alıcı. Alıcı ürünü kazandıktan sonra 3 iş günü içerisinde kazandığı ürünün parasını Gittigidiyor'un havuz hesabına yatırıyor. Sonra firma satıcıya yani bana e-mail ile paranız havuz hesabına ödenmiştir ürünü kargoya verebilirsiniz şeklinde haber veriyor. Sonra ben ürünü kargoya verip kargo bilgilerini firmaya bildiriyorum. Daha sonra firma bu bilgileri alıcıya yani Ali'ye bildiriyor. Ali'de ürünü teslim aldıktan sonra firmaya sağlam ve eksiksiz teslim aldığına dair onayını veriyor ve satıcının yani benim param firmanın ve bankanın komisyonu kesildikten sonra hesabıma aktarılıyor. Akıllara şu soru gelebilir. Alıcı ürünü teslim almadım şeklinde bildirirse ne olur. Hiç birşey olmaz, neden. Çünkü eğer böyle bir bildirimde bulunursa hemen firma kargo şirketi ile irtibata geçerek gerekli bilgileri alıyor. Biraz reklam gibi oldu ama genelde bu tür GÜVENLİ ALIŞVERİŞ yapan siteler bu şekilde çalışıyor. (Bu arada toplam komisyon %10)

CYRUS THE VIRUS
06-02-2004, 18:21   |  #5  
Yıllanmış Üye
209 mesaj

Güzel sistem. Gayet başarılı gözüküyor.

nightstalker
09-02-2004, 18:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
116 mesaj

sistem gerçekten sağlama benziyor, ama adam kargo şirketini inkar edebilirmi ben almadım benim adıma başkası almış die?

yasinenes
11-02-2004, 12:22   |  #7  
Yeni Üye
29 mesaj

Hayır öyle birşey demesi bile mümkün değil çünkü zaten ürün sadece gönderdiğiniz kişinin adına teslim ediliyor. Yakını bile bunu alamıyor. Bu yüzden yine garantili. Zaten alsa bile kimlik bilgileri alınıyor teslim alan kişinin yine güvenli. Yani hiçbir türlü teslim almadım gibi birşey deme şansı yok. Ürün hatalı deme şansıda yok çünkü eğer hatalı ise zaten kargoda teslim alırken tutanak tutuluyor.