Eee Pc set up'ına giremiyorum

HPQ-User
16-09-2008, 17:08   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

u036 sormuş:
Yakın zamanda almış olduğum linux yüklü 701i xpye çevirmeye karar verdim. Chip.com.tr sağolsun çok faydalandım ancak birkaç gün önce F2ye basınca set up'a girmişken şimdi ekranda böyle bi not falan yok. 100 kere açtım kapadım tüm f tuşlarını sırayla denedim boot seçeneklerine gelemiyorum. Kurcalarken ne yapmış olabilirim. yoksa benden değil de güncellemelerden mi oldu emin de değilim. Bootable flash bellek elimde yanıt bekliyorum

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Linux
Sistem Özellikleri:
ASUS Eee PC 4G

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

uzmanim.net
16-09-2008, 18:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
172 mesaj

Merhaba, Asus eee pc lerde bahsettiginiz durum bellek probleminden kaynaklanir. Bellek yukseltmesi yaptiniz mi? yoksa orjinal 512 MB ram kullaniyorsunuz?

uzmanim.net
16-09-2008, 18:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Aklıma gelmişken setupdan "Boot Booster" enable etmiş olabilir misiniz?  oyleyse sunu deneyin, acilis dugmesine basar basmas once Esc sonra F2 ye basin ama cok seri olmalisiniz setup a girmesi lazim,  oradan Boot Booster' disable yapin,

u036
18-09-2008, 09:14   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

"Aklıma gelmişken setupdan "Boot Booster" enable etmiş olabilir misiniz? oyleyse sunu deneyin, acilis dugmesine basar basmas once Esc sonra F2 ye basin ama cok seri olmalisiniz setup a girmesi lazim, oradan Boot Booster' disable yapin" Yanıtına 5 puan verdim sağolun ama şimdi yeni bi sorun var. Kingston marka 2GBlık bi flash belleği PeToUsb programını kullanarak bootable yaptım önce xp cdsinden windows yükleme dosyalarını kopyalattım ama kur dosyaları kopyalanırken dosyanın biri için ikaz vermişti önemsemeden yoksaydım. xp kuruldu ardından driverları(kendi destek cdsindekileri) yüklerken tekrar başlatma sırasında pc başlamadı siyah ekranda ....desteklenen görüntü deil falan diyordu. İşe sil baştan başladım. Bu sefer önce nlite ile windowsu küçülttüm. Flash belleği paragon hard disk manager ile bir güzel temizledim ve tekrardan Pe to USB ile bootable bir flash elde ettim. Boot oluyodu cfcs.sys dosyası bozuk dedi flash belleği formatlarken üzerine yazma izinli yapmıştım tekrar aynı dosyayı kopyaladım. Ve gene Eee'ye taktım şimdi de hal.dll problemi var. Anlamıyorum, neden dosyalar flash belleğe kopyalanırken bozuluyor? Ne yapcam ben şimdi! Pc de ne linux kaldı ne xp kuruldu. ne açılıyo ne de yardımcı programla yaptığım flash bellek doğru çalışıyor.  

uzmanim.net
18-09-2008, 09:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Tekrardan Merhaba,
ilk probleminizin hallomasina sevindim,  Hal.dll ile ilgili hata genelde   eee pc nizin diskini bolerken bir hata olmasindan kaynaklaniyor. Setup sırasında  asus eee pcnizin diskindeki tüm bölümleri sildiginizden emin olun ve tek bir parca bölüm(partition) oluşturun.

Son Düzenleme: uzmanim.net ~ 18 Eylül 2008 09:27
u036
18-09-2008, 11:09   |  #6  
Taze Üye
9 mesaj

evet doğru. sonradan anladım 2ye bölmek hata imiş ama oldu artık eğer format ekranına girebilirsem tek düşürcem zaten. Benim sorunum bir türlü flashten xp yi kuramamak. usb bellekte hep bi dosya bozuk çıkıyo hep aynı değil deliye döncem herseferinde farklı dosya bu kur dosyaları nasıl bozuluyo yanlış bi şey mi yapıyorum anlamadım 4ncü kez denicem ama denemeden önce bana pe2usb ye windows kur dosyalarını gösterirken tam olarak hangisini seçmem gerektiği konusunda yardım etseniz acaba o noktada mı bi hata var dedim kendi kendime. fat16 formatlıyorum cmd ile bootsect.exe yi içine atıyorum succesful diyo sonra listeli ekrandan sırayla gidiyorum windows cd taksam d aynı kendimce küçülttüğüm winlite içinden seçsem de aynı. Sonuçta illaki bi dosya ya eksik ya bozuk. Zaten ben buna kafayı taktım neden bozuluyo bunlar? nasıl bozuluyo? usb kalitesi mi program hatası mı benim programı kullanm hatam mı? windowsun cdsinde mi sorun var dicem ama masaüstüne sorunsuz kuruyo çizik falan da yok. fikriiniz?

u036
18-09-2008, 12:12   |  #7  
Taze Üye
9 mesaj
uzmanim.net
Merhaba, Asus eee pc lerde bahsettiginiz durum bellek probleminden kaynaklanir. Bellek yukseltmesi yaptiniz mi? yoksa orjinal 512 MB ram kullaniyorsunuz?
Bu arada orijinal 512mb kullanıyorum demeyi unutmuşum

uzmanim.net
18-09-2008, 14:08   |  #8  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Merhaba, CD deki Windows icerigini C: sürücününde Bir klasoru kopyalayıp, Bu klasore kopyaladiginiz dosyalar uzerinden USB acilis disketini olusturun. Bu islemleri yaparken varsa antivirus yazılınını kapatin.
asagidaki linkde adim adim bu işlemi yaparken yazmiştim, ben basari ile Usb disk olusturup kurulumu yaptim.

u036
18-09-2008, 17:00   |  #9  
Taze Üye
9 mesaj

Evet sizi bulduğuma çok sevindim çünkü benim başımı bu belaya kısmen de olsa siz soktunuz. Nasıl mı? O verdiğiniz linkteki çözüm yok mu. Öyle güzel anlatmışsınızki ben de yapabilirim gibi geldi ve ne olduysa ondan sonra oldu zaten. Aynen verdiğiniz linkteki gibi 4 tekrar yaptım ama her seferinde Eee Pc ye flash bellği takıp boot ettikten sonra kurulum başlıyor ama bir doosyada bozuk diyor. Ayrıca bu dosya her seferinde farklı. Yani dosyalar usb belleğe kopyalanırken bozuluyor yani. usb bellekte mi bi sorun var acaba? ne desiniz. Normal mi böyle bi şey. Bu iş için özel olarak kullanmak üzere yeni aldım bu usb belleği ve hiç kullanıp denemeden (ne gerek varsa ) bootable yapma olayına geçtim. Az evvel aldığım yerle konuştum bana usb flash belleklere böyle işlemler yapılırken dosyaların bozulmasının normal olduğunu söyledi. Bu iş için harici cd rom almalıymış. "Yok ya..bir sürü insan yapmış da bu şekilde Eeec PClere windows kuran adamlar varken neden benim usb flash bellekte böyle oluyo. Ben bahtsız bedevi miyim? Bi de 100küsüe YTLye başka bişey satmaya çalışıyor. Ne demek normaldir! ne demek yaaa!..." dedim içimden. Dış sesimle de "hay allah neyse kalsın harici cd rom diyebildim" Kibarca:)

uzmanim.net
20-09-2008, 17:47   |  #10  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Merhaba,
yazdigim çözümü, geri dönüşlerden dolayı biraz daha detaylı ve anlaşılır hale getirdim.