Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj

CHIP Online
24-08-2008, 04:24   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bir zamanlar şirketlere korku salan Dünyanın en ünlü hacker'ı Kevin Mitnick ile çok özel röportaj...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Efsa ... -roportaj_8369.html

Bir zamanlar dünya onu konuşuyordu. "Bilgisayar korsanı" ve "hacker" terimlerini akıllara kazıyan ve 1990'lı yıllarda 'hacker tehdidi' manşetleriyle olay olan Kevin David Mitnick, 15 Şubat 1995 yılında FBI tarafından yakalanarak mahkeme önüne çıkartıldı.

Zamanında Fujitsu başta olmak üzere Motorola, Nokia ve Sun Microsystems gibi şirketlerin bilgisayar ağlarına izin olmaksızın girerek suç işlemiş ve suçu tespit edildiğinde 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

Cezası sona eren Mitnick, hiçbir zaman bir hacker olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmadı. Tam tersine bu gerçeğin farkında olduğunu her fırsatta da gösterdi. Ve şimdi Mitnick, beyaz şapkalı bir hacker olarak güvenlik danışmanlığı yapıyor.

Bunun yanında yakında bir kitap çıkarmayı da düşünen Mitnick, kitabıyla ilgili Forbes.com'un sorularını yanıtladı. İşte o ropörtaj...

Tüm konu: Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kevin Mitnick'in açıklamalarında katıldığınız ve katılmadığınız noktalar.

Kapalı Hesap (34907)
24-08-2008, 08:29   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Şirketlere veya şahıslara ait özel bigisayarlara sahibinin izni rızası olmadan girmek,uygun değildir.

eolos
24-08-2008, 11:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj

başklarının bilgisayar sistemlerine girmek ii değildir ama hani bizim forumda diyolarya ben hackerim yok bole yaparım sole yaparım sözüm olara arkadaşlar işte bu adam hacker ben bir bilgisayar mühendisi adayı olarak bu adama saygı duyarım neden derseniz adam hacklemek için kullandığı programları kendi yazmıs bilgisayarla ilgili herşeye yakın şeyleri biliyor adam site hacklemekle ugrasmıyor ugrassa bile databaseden içeri girmek için ugrasıyor
şimdi bu mesajdan sonra birileri kesin cıkacak diyecekki eolos bak hacklerim akıllı ol diye ama :)

Mehmet-
24-08-2008, 15:06   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Benim bu yazıdan anladığım kadarıyla, adam kimseye zarar vermek istememiş, tamamen kendi gücünü sınamak istemiş. Tabi bu gücü sınamak için izlediği yol yanlış bir yol. Cezasını da çekmiş.

frkn_ua
24-08-2008, 17:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

ropörtajın geri kalanını okumadım ama bu tür bi ropörtaj gençlere iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.özellikle ülkemizde hackerlığa özenen, öyle olduğunu zanneden yüzlerce genç varken bir hackerın  hapise girdikten sonrada güvenlik danışmanı olmasını ve bu kişiyle röportaj yapılmasını gayet güzel bir şey olduğunu düşünceklerinden şüphem yok.yanii bu yazyıyı okuyan özenti çocukların giderim hacker olurum şirketleri dağıtırım sonra aslanlar gibi yatarım, çıktığımda işim hazır nasıl olsa sonra da giderim chiple röportaj yaparım ünlü olurum hayallerine kapılarak saçma sapan işler yapmalarına neden olabilir diye düşünüyorum...

Fattur
25-08-2008, 01:23   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
frkn_ua
ropörtajın geri kalanını okumadım ama bu tür bi ropörtaj gençlere iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.özellikle ülkemizde hackerlığa özenen, öyle olduğunu zanneden yüzlerce genç varken bir hackerın  hapise girdikten sonrada güvenlik danışmanı olmasını ve bu kişiyle röportaj yapılmasını gayet güzel bir şey olduğunu düşünceklerinden şüphem yok.yanii bu yazyıyı okuyan özenti çocukların giderim hacker olurum şirketleri dağıtırım sonra aslanlar gibi yatarım, çıktığımda işim hazır nasıl olsa sonra da giderim chiple röportaj yaparım ünlü olurum hayallerine kapılarak saçma sapan işler yapmalarına neden olabilir diye düşünüyorum...
bunu gerçekten düşünenlerin olduğnu sanmıyorum

hardcrss
25-08-2008, 02:26   |  #7  
Yeni Üye
29 mesaj

ben bu adamın hayatını okumustum bı makalede. adam kahve makınesını bıle kendıne gore programlıyormus. hapıshanede yatarken yanına elektronık esya vermıyorlarmıs :D

theblight
25-08-2008, 09:53   |  #8  
Üye
68 mesaj
14081408
Benim bu yazıdan anladığım kadarıyla, adam kimseye zarar vermek istememiş, tamamen kendi gücünü sınamak istemiş. Tabi bu gücü sınamak için izlediği yol yanlış bir yol. Cezasını da çekmiş.
Kesinlikle aynı fikirdeyim

ersinbakar
25-08-2008, 10:13   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

yol yanlış bıraktığı izler yanlış...

alllemdarr
25-08-2008, 16:17   |  #10  
Yeni Üye
49 mesaj

Bİ HATA YAPMIŞ CEZASINI ÇEKMİŞ ASLINDA BU MAKALE KÖTÜ ÖRNEK OLABİLİR AMA KİM HACKER OLMAK İSTEMEZ Kİ

frkn_ua
25-08-2008, 20:26   |  #11  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

Fattur,ben onu sadece bir felaket senaryosu olarak yazdım.Demek istediğim ülkemizde hacker olma hayallari kuran, o işin çok süper bi iş olduğunu düşünen bu yüzden de boş işlere yönelen insanların olduğu.Bu tür haberlerde kimse kabullenmesede teşvik ediyor, ilgilerini çekiyor.oysaki programlama bilgisi olmadan o adamın bunları yapamayacağını bilmiyorlar.Prgramlamada bu forumda dahil bütün forumlarda çok basit bir şey gibi gösterildiği için onu da öğreniriz diyebilirler tabii ama daha sonra işlerin o kadar da kolay olmadığını öğrendiklerinde iş işten geçmiş olabilir...

sercan
26-08-2008, 10:54   |  #12  
Yeni Üye
38 mesaj

frkn_ua kardeş haklısın birsürü hack sitesi var hacker'ım diye oralarda dolaşanların hiçbirinde programlama bilgisi olduğunu zannetmiyorum zaten bu tür işlere kalkışıcaksan sonuçlarına katlanmaayı en başından göze alıcaksın makalede kı gıbı üç beş firmanın ağına izinsiz girip  cezaevine girdikten sonra chip dergisinede röpmrtajımı verip sistem güvenlikisi olurum diye düşünen arkadaşlar varsa aranızda şimdiden çekilsinler Kevin David Mitnick çok iyi bir programcıydı ama herşeyi kendisi için yapıyo du amacı kimse zarar görsündeiğldi eğer onu isteseydi çok rahat yapar dı bu adam ceza evine girdiği zaman elektronik aletle ugraşmayı bırakın dokunması bile yasaktı adam oderecede profressional ama sakın forumlardan yada 10 adamda bilgisayar programcısı olun gibi kitaplardan programlama öğrenilemez o iş için yıllarını vermen lazım o iş için en az 10 yılını veren tanıdıklarım var siz on adımda veya forumlardakı konulardan öğrenemezsiniz o iş için hayatını harcayan insanlar aptalmı kı fırumlardan yada kıtaplardan ogrenmıyor yanı kısacası bu tarz şeye hevesı olan arkadaşlar hevesiniz kursağınızda kalıcak gibi gözüküyo :) eğer o işi istiyosanız 0dan en başından başlamanız gerekiyo

celalornek
10-09-2008, 15:23   |  #13  
celalornek avatarı
Taze Üye
9 mesaj

bu kadarda büyütülecek bir hacker değil....en iyisi olsaydı yakalanmazdı....bizde de iskorpitx ler var hemde muhasebeci :)