Sorun çözüldü. Kısaca anlatayım. Bilgisayara isobuster programını kurmuştum.Onun eklentisi olan "isobuster customized web search", kendini eklentileri yönet penceresi altında "arama sağlayıcıları" altına atmış. Ben "isobuster" programıyla sorun yaşayınca, programı bir kaç kez silip yeniden kurmak zorunda kaldım.Ancak, program silicilerin çoğu,program kalıntılarını tamamen silmediği için, kayıt defterindeki kalıntıları da, "isobuster" araması yaparak tek tek sildim. İşte bu silme sonucunda, bu eklentiyi de muhtemelen silmişim. Ama demek ki gene bir takım şeyleri eksik yapmışım ki, eklentinin kayıt defteri girdisi silinmesine rağmen, explorer'ı her (ilk ) tıkladığımda, ana giriş sayfası açıldıktan sonra, söz konusu "eklentileri yönet penceresi "nde "arama sağlayıcıları seçeneği seçili olarak açılmaya başlıyordu. Ben de, aynı pencereden "daha fazla arama sağlayıcısı bul" u seçip, "bing" arama motorunu ekleyince, sorun çözüldü. Şimdi "arama sağlayıcılar" seçeneğinde, "bing", "varsayılan" ve etkin olarak görünüyor.
Gerçi "arama sağlayıcıları" bölümünde ille de ekstadan bir arama sağlayıcısı olması mı gerekiyormuş, burası tamamen boş olursa, bu uyarı hep çıkarmıymış onu çözemedim. Muhtemelen benim silme hatalarımdan kaynaklanmış bir sorun. Yoksa, "bing" veya başka bir arama sağlayıcısı olsun ister devredışı bırakılsın isterse sistemden tamamen kaldırılsın, mantıken böyle bir hata vermemesi lazımdı diye düşünüyorum.