Ekran açmıyor

serdar36
16-09-2009, 13:11   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

slm.Bende abit ıc7 max3 anakart var.anakartı 3 sene önce ikinci el aldım .evde powerı,monitörü,3ghz işllemciyi,ekran kartını ,remleri taktım powera bastım.fanlar okey,anakart led okey ama görüntü yok.biosu jampırdan resetledim olmadı.bios chipini söktüm tekrar taktım olmadı.sıkıldım bıraktım.on dakika sonra tekrar powera bastım açıldı.kasayı topladım windowsu kurdum öylece iki sene sorunsuz kullandım.biryerden asus p5 serisi 775 anakart buldum.eskisi boşa çıktı.merak buya celeron d  işlemci.ile deneyeyim dedim yine açmadı.işlemciyi ,remi başka anakartta denedim sağlam.biosla oynadım tekrar açtı.fişi çekiyorum tekrar takıyorum açıyor.resetliyorum sorun yok.celeron dyi söktüm p4 3ghz işlemciyi taktım yine ekran yok.anladımki işlemci vs değiştirdiğimde zor tanıyor.buda biostan olur.birçok defa değişik anakartların biosunu güncelledim.biosu güncelleyeyim diyorum ama disket ışığı yanmıyor.yani disketi görmüyor.sizce ne yapmalıyım.hata anakart beslemesinde olabilirmi.ustaların yardımını bekliyorum.

Mustafa@PC
16-09-2009, 13:48   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Anakart cihpsetinden tutunda, voltaj ayarlarına kadar herşeyde ve bunların hepsi donanımsal olmak üzere sorun olabilir. Bence BIOS update işi çözmesi zor ama siz yinede aşağıdaki linki inceleyin :

https://www.chip.com.tr/forum/Win ... celleme_t85718.html