[DONANIM] Ekran bir anda kararıp kalıyor...

HPQ-User
31-10-2012, 21:31   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Yaklaşık 4-5 ay önce bilgisayar bileşenlerini kendim alarak, masaüstü bilgisayarımı topladım. İlk topladığımda da aynı sorun olmuştu ama üzerinde fazla durmamıştım. Bir anda ekranda mavi bir renk çıkyor bütün ekranı kaplıyor (Bildiğimiz mavi ekran hatası değil) Bilgisayara hiç bir şey yapamıyorum. Ancak reset atıyorum. Ekran kartı ile bir sorun mu dedim garantiye gönderdim. Garantiden olduğu gibi geldi. Hiç bir sorun bulunamamış. Bilgisayar parçalarını aldığım yerdeki teknik elemanlar pc'yi getir birde biz bakalım dediler onlara götürdüm onlarda herhangi bir sorun bulamadılar. Hatta benim karşılaştığım hata ile karşılaşmadıklarını söylediler. (Konya'da tek toptancı onlar) Bilgisayarımı aldım geldim. Şimdi mavi ekran çıkmıyor ama simsiyah bir ekran öylece kalıyor. Ne yapacağımı bilemedim. Anakartın bios güncellemesini yaptım.

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 15 Kasım 2012 17:24
HPQ-User bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Faruk_Pehlione
17-11-2012, 16:12   |  #2  
Faruk_Pehlione avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Bios güncellemesini yapmasaydın keşke... 

Faruk_Pehlione bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ifteri
17-11-2012, 17:05   |  #3  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ekran kartının harici güç girişi varsa PSU yeterli deyil gibi duruyor...veya çok sinsi  arıza ram leri kontrol edin...

ifteri bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
semupervane
17-11-2012, 19:26   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

bendede aynı sorun olmuştu mavi ekran hatası hariç onboard ekran kartıyla birlikte ati ekran kartı taktım ve görüntü kararıp duruyordu ekran kartını çıkardım düzeldi senin pcde düzelir diye tahmin ediyorum yada ekran kartında bi sorun olabilir şuan ge force 9500gt kullanıyorum çok memnunum

Son Düzenleme: semupervane ~ 17 Kasım 2012 19:28
semupervane bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Hakan_E_Deniz
17-11-2012, 19:45   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 4
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Ramin takili oldugu slotlardan olabilir diye dusunuyorum veya donanim cakismasi yasiyor olmalisin...dxdiag ile donanimlarini inceleyip sonucu gonderebilir misiniz?

Hakan_E_Deniz bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
c_demo
18-11-2012, 23:38   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 4
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

sorun bence donanımsal gibi gözüküyo ama sen yinede ufak sorunlardan büyük sorunlara doğru git derim.bilgisayarı formatla,win 7 kurmuşun.win 7 de işletim sistemi orjinal olmadımı öyle sorunlar verebiliyo,benim arkaşımın laptopunda olmuştu mavi ekran hatası veriyodu bilgisayar,sistemi orjinalleştirdikten sonra düzeldi ve onun sistemde 64bit idi.eğer orjinal değilse sistemi orjinalleştir kardeşim sonrada bi sistem derecelendirmesi yaptır.öylede olmadıysa onboard çıkışına tak monitörün kablosunu öyle dene sorun düzelirse demekki ekran kartınla alakalı bi problem var demektir,sorun ekran kartındansa sürücüsünü güncellemen faydalı olur,ekran kartının win7 ile yüzde yüz uyumludur bence bi sorun çıkmaması lazım ama bunların hiçbiri değilse sorun monitörden olabilir.ekran kartından monitöre giden kabloda sorun olabilir.ekran kartının içinde,monitöre giden kablonun takıldığı pinlere takılan geniş bi kablo vardır bazı kartlarda varsa onu kontrol et,yerine tam oturmuşmu bak,eğer tüplü monitörse tv tamircilerine bi durumu sor derim,lcd monitörlerin içinde zaten devre kartları vardır bunlar bozulunca yenisi ile değiştirilir tamir şansı yoktur yani,ayrıca bios güncellemenden bi zararda gelmez,bilgisayarın desteklediği işlemci,ram gibi parçalrın sayısı artar.bios ayarlarına bak biosları optimize default ayarlarına getir,eğer işlemciye yada ekran kartına over lock yaptıysan büyük ihtimal bundan olabilir,ekran kartın fazla ısınıyosa ondan olabilir,bilgisayarın bağlı olduğu prizde toprak hattı yoksa belki ondan bile olabilir kardeşim.yukarda arkaşın dediği gibi PSU yetmiyorda olabilir.ayrıca çokta güzel bi sistem toplamışsın inşallah sorun düzelir bian önce kardeşim.

c_demo bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
dogankarun
19-11-2012, 10:02   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. RAM slotlarını değiştirdim sonuç aynı , ayrıca işletim sistemim orijinal değil. 2 farklı monitörde denemiştim bilgisayarımı ama yine aynı problemi yaşadım. Bilgisayar parçalarını aldığım yerde arkadaşlar bilgisayarı test etmişlerdi. O zaman bende gördüm bilgisayarda hiçbir ısınma olmadığını söylediler. Birlikte baktık hatta ne PSU'da nede ekran kartında ısınma olmamış. Ekran kartını değiştireceğim bu gidişle... Bu donanıma nasıl bir ekran kartı önerebilirsiniz.

himmety
19-11-2012, 11:42   |  #8  
himmety avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

farklı bir psu ile denedinmi psu nun watı düşük. psunun ısınması veya ısınmaması çokda önemli değil. ısınmasının nedenie gücü yetmiyordur, fanı arızalıdır. bazı psu larda 450 w yazar ama asılında 300 w verir onun için  tam güç vermiyordur.

imkanın var ise en az gerçek 500 w psu ile dene. aynı anakart ve rami bende kullanıyorum. ekran kartı amd 6870 ve alır iken en az 500 w gerçek psu ile kullanınınız uyarısı vardı.

himmety bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
c_demo
19-11-2012, 16:46   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 4
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

kardeşim ekran kartı olarak yine ati radeon hd serisi bişey tavsiye ederim şahsen,artık hem zevkine,amacına hemde cebine göre bişeyler bulabilirsin.ama sen bence bi formatla yinede pc'yi sonrada sistemi orjinalleştir,benim arkadaşın laptopta mavi ekran hatası veriyodu sistem orjinal olmadığı için,sistemi orjinalleştirdikten sonra düzeldi,dene bi bence düzelirse ekran kartına verdiğin paran cebinde kalır.ama bide onboard çıkışına bağla monitörü öyle dene kardeşim,eğer sorun vermezse ekran kartıyla alakalıdır,ekran kartına overlock yaptıysan eğer belki ondanda olabilir,yada görüntü özellikleri seçeneklerinden ekran yenileme hızını falan artırdıysan,yada bioslardan ram'dan ekran kartına normalde 32mb tampon bellek ayırı bioslar ğer bunu azalttıysan bundanda olabilir..bence bi sistemi orjinalleştir,biosları bi load optimize defaults yap,ekran kartı ayarlarını değiştirdiysen varsayılan ayarlara geri yükle öyle hemen vazgeçme kardeşim ama sistemi kesinlikle orjinalleştir ve sistem özelliklerinden sistem derecelendirmesi yap çünkü bu çok önemli.

c_demo bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
dogankarun
19-11-2012, 19:16   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

PC'de overlock yapmadım. işletim sistemini orjinal yapmak iyi fikir aslın ama ona para ayıracak durumda değilim şu anda. Ancak ekran kartını satıp yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Daha önce aynı ekran kartını ve aynı PSU'yu eski bilgisayarımda denedim onda da aynı mavi ekran karşıma çıkmıştı. eski bilgisayarım AMD Athlon 64bit x2 6000+ 3.1 Ghz , 3GB Kingston HyperX 1066 MHz , Gigabyte GA-MA790X-DS4 Anakart , Sapphire Ati RAdeon HD 3650 1 GB/512 MB 128 bit Ekran kartı , 320 gb samsung HDD bileşenlerinden oluşuyor...

c_demo
19-11-2012, 22:40   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 4
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

kardeşim sistemi orjinal yapmak konusunu internette araştır.olmadı bilgisayarcıya yolla format attır onlar orjinal sistem kurar zaten sende söylersin,ayrıca senin önceki ekran kartı başka bu başka bu yeni aldığın ekran kartını dene eski bilgisayarında.

c_demo bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
c_demo
19-11-2012, 22:56   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 4
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

senin monitör nasıl bişey özelliklerine baktım ekran kartının,tv çıkışıda varmış vga çıkışıda varmış.artık monitörüne göre bağlarsın.ama sistemi orjinalleştir bence düzelir,araştır internetten,olmadı bilgisayarcıya yolla bilgisayarını format attır,onlar zaten orjinal sistem kurar.bide yeni ekran kartını eski bilgisayarında dene eğer sorun vermezse demekki sistem orjinal olmadığı için sorun yaşıyosundur.bide sistemini windows update'ten güncelle diycem ama sistem orjinal olmadığı için bilgisayarınıda güncellemezsin şimdi..o güncelleştirmeler bilgisayara kurulan antivirüs programlarındanda diğer programlarında daha önemli kardeşim.

c_demo bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ForwinQ
20-11-2012, 02:14   |  #13  
ForwinQ avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

İyi forumlar... Sorunun kasadan değilde monitöründen de kaynaklanabilir.. Birde onu kontrol etmeni tavsiye ederim... Yeni dahi olsa belki pixel zorlamasından kendini soğutması için kapatıyor... Yada eski tüplü monitörler gibi tüpü bitmeye başlayınca ekran kapanıyor olabilir...


Ekran kartının veya sistemin ısınmadığını belirtmissin... Ekran kartları ufak bir ısınmadan bile hata verebilir.. Bence ekran kartındaki soğutucuyu veya fanı çıkart altındaki GPU üzerine az "devre yollarına deymeyecek şekilde" İşlemci macunu sür... Ekran kartının fanınıda güzelce temizle.. 

Eğer soğutmayla ilgili değilse... Arkadaşların dediği gibi sistemdendir.. Format çekmeni öneririm...

Ramlarden olduğunu zannetmiyorum ramler bir anda çakışıyor olsa renkten çok sesde duyman gerekir... Ses çıkmıyorsa Tek sebep ekran kartıdır. Eğer işlemci oluyordur dersek bu seferde bilgisayarın kendini kapatması gerekir.. İşlemcide hata varsa bilgisayar donmaz ısınmada bile kendini kapatır veya yeniden başlatır... Ramlerini çıkart bilgisayarını tek ramle çalıştırarak zorlamaya bak... 


Ardından formatla en iyi çözüm o olsa gerek...

ForwinQ bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
dogankarun
20-11-2012, 09:31   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Teşekkürler kardeşim...

Monitörümün özellikleri

LG W2243S-PF 21.5'' Geniş Ekran LCD


  • Geniş Ekran
  • 21,5 "
  • 5 ms
  • Parlak Siyah
  • 30000 : 1
  • 0,248 mm
  • 300 cd/m2
  • 1920 x 1080 px
  • 176 °
  • 170 °
  • VGA

 DVI çıkışına VGA dönüştürücü takıp kullanıyorum... İşletim sistemini crackleyip kullanıyorum. GÜncellemeleride yapıyorum sıkıntı olmuyor.

Son Düzenleme: dogankarun ~ 20 Kasım 2012 09:31
Yasin Yazıcıoğlu
29-11-2012, 01:10   |  #15  
Yasin Yazıcıoğlu avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

Zannımca kritik bir hata PC'yi kitlediğine göre sonradan başına iş açabilir. İlk aklıma PSU geliyor daha sonra Ekran Kartı sırasıyla RAM ve hatta Anakartını bile yakabilir bu.
Yapabileceklerini sıralamak gerekirse Kasa kapağını açık tut Ekran kartının fanı arasıra duraksıyo olabilir.  Mavi ekran çıktığından kasanın içine bi göz atmanı tavsiye ederim,
gözle görülebilecek bişey çıkabilir. RAM sıcaklıklarını kontrol et fazla ısınma varsa ısınan RAM'i sök (2 adet varsa) tek RAM le çalış.

Ekran kartı alacaksan NVidia 9800GT tavsiye ederim orta ayar kartlardan iyidir. Yine de araştır.

Yasin Yazıcıoğlu bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]