ekran donma sorunu

HPQ-User
06-04-2008, 19:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

evrenoss sormuş:
ekranda 2.inci internet pencerisini açarken donma yapıyor ne ileri ne geri gidebileyorum acaba yanlış bir programmı yükledim reset çekip ancak öyle google kendine geliyor öyle kullanabiliyorum yada görev yöneticisinde komut verıyorum yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel(R)pentıum(R) D CPU3.00GHz 1015MB 32 bit işletim Sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506)

h@y@let
06-04-2008, 20:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj

Pc ye ccleaner ve advanced windows care programını kur ve gereksiz çöplerden kurtul. Ayrıca vista küresine tıkla ve arama bölümüne %temp% yaz enter de gelen sayfadaki herşeyi sil.Daha sonra aynı şekilde Prefetch yaz ve gelen pencereden herşeyi sil. Düzenli olarak disk birleştiricisini çalıştır. Ve sistemi anti virüs programınla tarat.

Koray Kocaman
06-04-2008, 20:48   |  #3  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

MErhaba..

Sisteminizde yazılımsal bir sorun var gibi görünüyor.İkinci bir pencere açtığınızda hiç bir sorun yaşamamanız lazım.Sisteminizde Virüs,trojen,solucan Vb. exe dosyaları olabilir ki büyük ihtimal var gibi görünüyor.

Sistemi ilk olarak temizlemeyi denemek lazım.Online Scaner araçlarından faydalana biliriz;

Daha sonra CCleaner,XoftSpy,Ad-Aware gibi yazılımlar ile sistemi temizlemeye devam ediniz.

Son olarak güncel bir Antivirüs programı ile sistemi taratın ve windows güncelleştirmesi yapınız.