EKRAN DONMASI...

HPQ-User
05-06-2008, 16:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

blacxtain sormuş:
Taşınabilir harddiske boyutu büyük bir dosya kopyaladığımda (örn; 500 mb ve üzeri) yada tam tersi taşınabilir hdd den bilgisayardaki ana harddiske kopyalama yaptığımda bilgisayar kilitleniyo ve reset atmak zorunda kalıyorum. Taşınabilir hdd ile ramlardan şüphelenmiştim. Taşınabilir hdd yi arkadaşımın bilgisayarında  deniyorum hiç bir sorun yok. Arkadaşımdaki taşınabilir hdd yi bende deniyorum aynen donma işlemini tekrarlıyor. Daha sonra sadece yeni aldığım ramlari takarak denedim. Fakat aynı problem devam ediyor. Sizce bilgisayarımdaki sorun neden kaynaklanıyor? Teşekkürler, saygılar...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
AMD X2 3800 işlemci
NVIDIA GEFORCE 6600 GT EXT. ekran kartı
3 GB  twinmos ram
EPOX PCI EXP. destekli ekran kartı
550 W FEEL kasa
80 GB samsung harddisk
160 GB taşınabilir hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; tr; rv:1.9) Gecko/2008051206 Firefox/3.0

sah1n
05-06-2008, 17:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Bilgisayarın direk donup kalıyorsa resetleme felan yapmıyorsa işlemciyle alakalı bir sorunun var.
Eğer bir işlemci çok ısınırsa bilgisayarı ya kitler koyar yada kapatır.Termal macun sürmeni öneririm bir bakım yap.

Recep Baltaş
05-06-2008, 18:06   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Ben de de donma oluyordu. Vista Sp yükledim ve güncelledim sorun kalmadı şimdi.

Açıkçası bu Vista'nın ilk sürmlerinde bir hata. AMa bu hta düzelildi. Ayrıca aslında donmuyor sen donduryorsun tıklayarak. Sen bırak kopyalama bitnce sistem kendine gelecektir.

Sp1 yükle ve güncelleştirmeleri aç.

blacxtain
06-06-2008, 16:20   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

sah1n ve Recep Baltaş kardeşler sağolun cevap yazmışsınız...

ama maalesef sizin bahsettiğiniz gibi ne bir işlemci sorunu var (çünkü sadece taşınabilir hdd üzerinden bir işlem yaptığımda bilgisayar kilitleniyor) ne de vista sp ile bir alakası var (çünkü şuan da kullandığım vista ultimate x64 ve daha birkaç gün öncesine kadar xp kullanıyordum).

Sizin anlayacağınız sorun bunlardan kaynaklanmıyor. Sorun taşınabilir hdd üzerinden boyutu büyük bir dosya kopyaladığımda kilitlenme olarak ortaya çıkıyor...

Açıkçası ben ram lerden, taşınabilir hdd den, anakarttan ve bilgisayardaki ana hdd den birisinden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ram leri ve taşınabilir hdd yi kontrol ettim onlardan değil sorun. Şimdi geriye 2 şüphe kalıyor. Anakart'tan mı kaynaklanıyor yoksa ana harddisk ten mi?

Birde bu şekilde değerlendirmeye alırsanız çok sevinirim. Yardımlarınız için teşekkürler...

Recep Baltaş
06-06-2008, 18:27   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Yazdıklarım iyi okuyun derim. Ben size "vista sp" sorunu var demedim. Ayrıca Vista X64 yüklü bile olsa Vista Sp1 yüklü olmadıktan sonra ne değişir?

Geçenlerde XP'den dönmenizin konuyla alaksını hiç anlamış değilim zaten.

Eğer sorun anakartta diyorsanız BIOS güncellemesi yapın.

blacxtain
06-06-2008, 20:42   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşım Vista Sp1 mevcut sorun windowstan değil yani anlayacağın, onu anlatmak istedim.

Ama anakartla alakalı olabilir, fakat biraz tehlikeli olduğunu duydum bios güncellemesinin. Yani beceremezseniz herşeyi alt-üst edersiniz gibisinden yorumlar var internette. Siz ne dersiniz bu konuda...