MERHABA ARKADAŞLAR.eKRANIM HER GEÇEN GÜN DAHADA KÖTÜLEŞİYOR.DÜŞÜNÜYORUMDA YA PATLARSA DİYE.ACABA EKRAN KARTIYLAMI ALAKALI.BİLGİSAYAR EKRANI HERGEÇEN GÜN DAHADA ÇOK TİTRİYOR VE BU BENİM SİNİRİMİ BOZUYOR.BU EKRAN KARTI YÜZÜNDEN CREATİVE MARKA KAMERAMDA GÜZEL GÖSTERMİYOR ÖNERİLERİNİZ VEYADA ÖNERMEK İSTEDİĞİNİZ PROGRAMLARINIZ VARSA ÇOK SEVİNİRİM.
EKRAN GİDİP GELİYOR PATLAYACAK DİYE KORKUYORUM
Ekran yenileme hızını 85hertz yap düzelir.Eğer düzelmezse ekran kartında sorun vardır belki anakartın üzerinden gevşemiştir.
Weya bilgisayarını topraklı bır prıze bağlamıyorsundur.Bu bende de oluyordu. topraklı prıze bağlayınca kısmende olsa sorun çözüldü. Ekran kartının uygulamasından veya masaustu sag tuş>özellikler>ayarlar>gelişmiş>monitor sekmelerını takıp edersen burda da Hz'i değiştirebilirsin.Yanlız monitorunun gösteremeyecegı Hz'lere çıkma yoksa monıtorunu zorlayabılırsın.Buda pek ıyı olmaz senın ıcın
ekranda gidiyo olabilir lcd ekranlarda genillikle yapar
2.el elden ele geçti monitör bayağı zaman geçti aradan 85 hertz iyi diyorsunuz yani 85 hertz mi yapayım? ekranım lcd değil bombili
yap aynı sorun bendede oluyordu suan 100 hertz
arkadaşlar 85 hz, 100 hz uçmayın.
Ekranda titreme olmaması için, bir başka deyişle gözlerin ekranda çizilen görüntüler arasındaki boşluğu anlayamaması için 70Hz yeterli. Bilemedin 75Hz.
Bunun üstü daha iyi bir görüntü için lazım ve ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacağı kesin, bunda şüphe yok!
Ancak arkadaş, ekranın patlamasından kokacak derecede bir titremeden bahsediyo bu nedenle sorunun yineleme hızından kaynaklandığını düşünmüyorum. Tabi en azından 75Hz yapmalı.
Fakat problem monitörle ilgili. Bence bir Tamir Servisine Göstermen Faydalı Olacaktır.
Ayrıca monitörün patlamasından da çok korkma. Yani patlamaz kolay kolay :)
KorsanNetTeamarkadaşlar 85 hz, 100 hz uçmayın.zaten monitör eskiymiş 100 mhz yoktur onun bak arkadaşım monitörünü başkabir pc de dene ondada aynı sorunu yaparsa monitörde yapmassa ekran kartında arza vardır kolay gelsinEkranda titreme olmaması için, bir başka deyişle gözlerin ekranda çizilen görüntüler arasındaki boşluğu anlayamaması için 70Hz yeterli. Bilemedin 75Hz.
Bunun üstü daha iyi bir görüntü için lazım ve ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacağı kesin, bunda şüphe yok!
Ancak arkadaş, ekranın patlamasından kokacak derecede bir titremeden bahsediyo bu nedenle sorunun yineleme hızından kaynaklandığını düşünmüyorum. Tabi en azından 75Hz yapmalı.
Fakat problem monitörle ilgili. Bence bir Tamir Servisine Göstermen Faydalı Olacaktır.
Ayrıca monitörün patlamasından da çok korkma. Yani patlamaz kolay kolay :)
zaten 100Mhz yapasa kesınlıkle monıtoru yanar eski ise.
Yok yanmıyor merak etmeyin.Ben evdekine bir keresinde 640x480 çözünürlükte 130Hz denedim o bile oldu ve monitör tam 8 yıllık.(Bilirsiniz 90'lı yılların sonunda Vestel'in bir Veezy'si vardı, işte o kampanyadan kalma)
En fazla ne olur ? Kapanır ve güç tuşuna tekrar basmanızla düzelir.Peki ya ne zaman patlar monitör ? Elektrik hatlarında şöyle yüzlerce Voltluk dalgalanmalar olursa (ki zaten monitöre kadar sigortalar var, korurlar), monitörün deliklerinden içeriye bir bardak su girerse ya da sıcak mum damlarsa ve son olarak da içeriye, tam o RGB ünitesinin olduğu kısma bir kontrol kalemi sokulursa.Bunların dışında bilgisayrdan yapılacak bir müdahele ile monitöre birşey olmaz yani en azından miladını fazla doldurmadıysa patlma gibi bir durum olmaz.
Hoşçakalın.
patlama olmaz ama hz dengeleyen devreyı yakarsın.Bu arada evet 640x480 cozunurlukte bır sey olmaz ama 1024x768 100hz yaparak denedınmı bunu ben yaptım ve monıtoru yaktım ordan bılıyorum