Merhaba, forumda yenıyım belkide konuyu yanlıs yere açmıs olabilirim fakat acil bir sorunum var ve tatilim bitmeden düzeltilmesi gerekiyor.
Dün sabah Dota (Warcraft Frozen Throne ) oyunundaydım neyse öyle normal oynuyordum oynadım oynadım bi ara televizyon izlemeye daldım a-ah bi baktım ekran rengarenk oldu. Ve dondu.. Hemen oracıkta kapattım bilgisayarı, bi bakayim dedim toz kokusu aldım. Hemen açtım kasayı 20 gün önce temizlemistim, fakat simdi baktığımda hava deliği olan yer dümdüz olmus (Tozlar delikleri kapamıs) Aha dedim sorunu buldum temizledikten sonra bisi kalmaz dedim, temizledim hemen.
Bi açayım dedim açtım En bastaki CASPER görüntüsünde bile Rengarenk oldu ekran, tekrar kapattım uyudum dedim ne zamandır çalısıyo aralıksız biraz dinlensin düzelir dedim.. Öğle arası kalktım mutlulukla oh dedim tekrar pcleyim ..
Açtım baktım anah yine aynı .. Neyse hemen ise koyuldum amacım temizlik sorun ekran kartında gibi hemen fanlara ulastım temizledim komple , POWER fanıda çok ses yapıyo(Buraya değincem) onuda açtım temizledim. Sonra ekran kartını filan çıkardım temizledim giris yerini temizledim denedim olmadı.
Çıkardım tekrar ramlerden süphelendim, 2 ram var 1 gb , 500 mb .. Tek tek temizleyip tek tek denedim yine aynı ..
Sonra açtım tekrar yapcak bisi yok, hardiski çıkardım iyice yerlestirdim 2 de tozunu aldım baktım yine aynı..
Neyse sonra en son fanların altında biosun filan bulunduğu büyük bir sistem varya, onu çıkardım ince ince temizledim, zaten onu çok detaylı temizlemeye imkanım yok.. Neyse bayağı aldım tozlarını ..
Sonra açtım baktım aynı, donanımı yapamadım belki yanmıstır dedim
Sonra bi açayım dedim normal açınca Windows yazısında bekliyor ve donuyor(hala rengarenk)
Güvenli modda açayım bi netten bakayım sorun ne dedim.. Sonra güvenli moddan açtım Kaspersky i güncelledim pcyi resetledim.. En basta bayağı ses yaptı (power fanından dolayı) Ama böyle bayağı bayağı zorlanıyordu sonra ses bi anda yumusadı ve şak .. Casper yazısı geldi ve normal .. O an düzeldi .. Baktım bakıştırdım Nvidia güncellemesini yaptım reset attım falan filan
Sonra internette dolastım, sonra Oyuna ( DOTA ) girdim .. bi kaç sn sonra Ahah rengarenk oldu .. Dondu ve gitti ..
Bu arada yukarda belirtmedim;
Açarken nv4_disp diye bir mavi ekran hatası aldım.. Bu olaydan sonra nviidia yı güncellestirdim..
heh iste rengarenk oldu dedım neyse güvenli moddan tekrar girdim,yine normal moddan açılmıyor.. Ondan sonra chip comda dolandım(reklam yapayım) ondan sonra tv ye daldım zaten bunaldım sabahtan beri ,, Bayağı bir süre sonra ekran korucuyu gelmesın die fareyi oynatayım dedım.. Fareyi oynattıgım yerlerdeki rengarenklik gitmeye basladı.. Sonra heryere oynattm renkler gitti normal saf görüntü kaldı.. Sonra reset attım normal modda açtım
Simdi sorunuma çözüm arıyorum olaylar bugun gerçeklesti ve acil çözülmesi lasım oyunuma giremiyorum, internette filan dolasınca birsey olmuyor, Playchess die bi program var ondada bi problem olmuyor ama dotaya girince şak rengarenk oluyor..
POWER'A DEGİNCEM DEDİM , Power im çok kirli ve bunu bilgisayarın 4.yılında farkettim .. Sonra fanını filan temizledim.. bide içinin tozunu aldım
Simdi aynı seylerı bida yaptım fanın içinide açtım fan nedense çok ses yapıyor döndürüyorum yamuk dönüyo sanki , çok ufak bir yamukluk ben dikkatli oldugum için farkettim aslnıda çıkmaz sorun ama hızlı dönünce mecbur demek ki ... Ama var bi b2kluk
Neyse ekranımdaki renk asağıda paylastıgım linkte .. Sorunuma çözüm arıyorum ve yardımcı olan arkadaslara simdiden tesekkür ediyorum..
Ha birde şu islemcinin özelliklerini filan yazıyolar ya onu nerden bulcam hepsini ayrı ayrı bulup kendımmı yazcam yoksa bi kısayolumu var bakıyorum sürekli takip edicem acil ..!