Laptop ASUS A3A.intel Pentium M Processor 740,15"XGA TFT LCD,60GB HDD.Memory 1.98GB,Microsoft Windows XP HOME,gunde 1 ve 2 kez ekran kendiliginden karariyor,ekrani acmak icin bilgisayarin acma kapama dugmesine basip birakip bu sekilde aciyorum,bu sorunu nasil ortadan kaldirabilirim,simdiden tesekkurler yardimlarinizi bekliyorum
Ekran Kararmasi
turcanoLaptop ASUS A3A.intel Pentium M Processor 740,15"XGA TFT LCD,60GB HDD.Memory 1.98GB,Microsoft Windows XP HOME,gunde 1 ve 2 kez ekran kendiliginden karariyor,ekrani acmak icin bilgisayarin acma kapama dugmesine basip birakip bu sekilde aciyorum,bu sorunu nasil ortadan kaldirabilirim,simdiden tesekkurler yardimlarinizi bekliyorumBu bilgisayarınızın ekranının kapatılması ve uyku moduna girmesi ayarlarından kaynaklanıyor. Güç seçeneklerinden istediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Masaüstüne sağ tıklayın Ekran koruyucu sekmesinde güç seçenekleri var.
oncelikle cevap verdiginiz icin tesekkurler.aygit yoneticisinde cakisma yok,ekran karti guncel,virus taramasinda temiz gozukuyor ama ben AVG antivirus kullaniyorum,benimde aklima virus geldi ama bu sorunlar icin ayriyeten sistemin icini tarayacak virus programi varmi bildiginiz. selamlar
oncelikle cevapladiginiz icin tesekkurler.ama bilgisayarin guc ayarlari ve uyku modu ayarlarina baktim hersey normal,bu kapanma bilgisayarda calisirken oluyor,aygit yoeticisinde bir cakisma yok,virus larakta temiz gozukuyor,ekran karti guncel,,aklimada baska bisi gelmedi :(
2 tip sorun olabilir içeriden monitör soketi gevşemiş olabilir birde bataryadan monitörün bağlantı soketlerini kontrol et diyeceğim ama en iyisi servisine ver dostum..
oLc001ReiSBu Benim Akrabamın Birisinde de Yaşanıyor.evet bende aynını yazacaktım sorun yükesek ihtimal pil ya da şarjda birde asusların orjinal fabrika versiyonunda şey vardı ekonomik kullanım bu mod aktifse eğer pc açıldıktan bir süre sonra ekran parlaklığını azaltarak enerji tas. yapıyordu bu makina fişe bağlı ikende geçerli ama bu özellik yeni serilerdde var sanırım sizinkinde yokSorun; Kullandığınız Pilde veya Şarj'ınızda.