Arkadaşlar ben bir laptop alacağım ama aklıma takılan birşey var. Ekran kartını 1gb mı yoksa 2 gb mı seçeyim? Aralarında ne kadar fark var. Yani bir ekran kartının üst modelinin 1 gb lığıyla alt modelinin 2 gb lığı arasında performans ilişkisi nasıl olur? Derdimi tam olarak anlatabildimmi bilmiyorum ama aklıma bu takıldı sormak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
Ekran kartı 1-2 gb
Ekran kartında önemli olan grafik seviyesi ve gpusudur, atıyorum ; 2gb hd 5650 128 bit önerirse eğer bu kart başlı başına çöptür.. oyun için alıyorsanuz muhakkakki 256 bit olması şarttır bunu bilmeniz size yeterli.
Türkiyede satılan notebooklarda ekran kartları hepsi 128 bit zaten 256bit olan sanırım yok.
Ekran kartı içinde belleğin kapasitesinin yüksek olması sana bir avantaj sağlamaz sadece hani birden fazla açılan online oyunlar var eğer o oyunlardan oynayacaksan o zaman daha rahat oynatır.
Ekran kartı alırken ATi olarak HD 5650M, HD 5730M, HD 6550M, HD 6570M olanları ve Nvidia olarakta GT 420M, GT 425M, GT 540M, GT 550M olan kartlar daha performanslıdır. Bu kartlardan birisine sahip notebook alman daha iyi olur eğer oyun oynayacaksan
Türkiyede satılan notebooklarda ekran kartları hepsi 128 bit zaten 256bit olan sanırım yok.Bilgiler için sağol arkadaşım. Peki bu önerdiğin kartlar performans sırasına göre mi? Yani NVidia nın en iyisi GT550M Atinin en iyisi HD6570M mi?Ekran kartı içinde belleğin kapasitesinin yüksek olması sana bir avantaj sağlamaz sadece hani birden fazla açılan online oyunlar var eğer o oyunlardan oynayacaksan o zaman daha rahat oynatır.
Ekran kartı alırken ATi olarak HD 5650M, HD 5730M, HD 6550M, HD 6570M olanları ve Nvidia olarakta GT 420M, GT 425M, GT 540M, GT 550M olan kartlar daha performanslıdır. Bu kartlardan birisine sahip notebook alman daha iyi olur eğer oyun
Türkiyede satılan notebooklar arasında en iyi ekran kartları onlar (sıralamayı iyiden daha iyiye doğru düşüebilirsin) ama bazı özel notebooklar var Alienware ve Monster tarafından üretilen, onları ekran kartları daha iyidir fakat çok pahalılar.
Türkiyede satılan notebooklarda ekran kartları hepsi 128 bit zaten 256bit olan sanırım yok.1-2 gb boş, güzel bilgi katılıyorumEkran kartı içinde belleğin kapasitesinin yüksek olması sana bir avantaj sağlamaz sadece hani birden fazla açılan online oyunlar var eğer o oyunlardan oynayacaksan o zaman daha rahat oynatır.
Ekran kartı alırken ATi olarak HD 5650M, HD 5730M, HD 6550M, HD 6570M olanları ve Nvidia olarakta GT 420M, GT 425M, GT 540M, GT 550M olan kartlar daha performanslıdır. Bu kartlardan birisine sahip notebook alman daha iyi olur eğer oyun
Türkiyede satılan notebooklarda ekran kartları hepsi 128 bit zaten 256bit olan sanırım yok.Ekran kartı içinde belleğin kapasitesinin yüksek olması sana bir avantaj sağlamaz sadece hani birden fazla açılan online oyunlar var eğer o oyunlardan oynayacaksan o zaman daha rahat oynatır.
kesinlile katılıyorum .
Arkadaşlar sana gerekeni anlatmış ama birde ben söyleyeyim:)Önemli olan ekran kartının 1-2 GB olması önemli değildir.Tabii o da önemlidir de önemli olan GPU hızı ve GDDR türü,bitidir.Çoğu insan bir teknoloji mağazasına gidip ekran kartı almak isteyince çoğunlukla bellek miktarını sorar.Ama önemli olan GPU hızı,GDDR özelliği ve Bit sayısıdır.
Ben şunu da söyliyim sana 2 gb ye hiç gerek yok bende 1 gb lik var her oyunu oynuyorum önemli olan biti falan yüksek olsun fsb si iyi olsun yani
Ben şunu da söyliyim sana 2 gb ye hiç gerek yok bende 1 gb lik var her oyunu oynuyorum önemli olan biti falan yüksek olsun fsb si iyi olsun yani
oyun için 256 bit iyidir ama şart değil 128 bit canavar gibi ekran kartlarıda var.. laptop alıyorsan (bence) ekran kartı değişebilen bi model seçmen senin için iyi olur... mesela i3 2gb ram 512 ekran kartlı bi model alırsın 2-3 sene sonra değiştirirsin.. 4gb yaparsın i7 takarsın ekran kartınıda 1gb takarsın... bu arada ekran kartlarında şuan için 1gb ile 2gb arasında fark yok niye dersen, oyunlar harcayamaz.. şöyle birşey de var ddr5 1gb ekran kartı ddr3 veya ddr2 2gb ekran kartından bin kat daha iyidir süper performans verir...