ARKADAŞLAR BENİM EKRAN KARTI HAKKINDA NERDEYSE HİC BİLGİM YOK TÜM OYUNLARI KASMADAN OYNAYABİLECEGİM BİR EKRAN KARTI TAVSİYE EDİN LÜTFEN... VE DE RAM ... HİC BİR OYUNA KASTIRMAMASI İÇİN TAVSİYE LÜTFEN...
EKRAN KARTI ALCAK BİLGİM YOK YARDIMMM
Ucuz derken:))Ram ve ekran kartının toplam bütçesini yazarsan daha cabuk cevap alabilirsin.Ayrıca ram lerle ekran kartının anakartınla uyumlu olup olmadıgınıda bilmemiz gerekir.Sistemdeki diğer parçalar nelerdir??
anakartınızın marka modeli ve bütçenizi yazın ki bizde öneri yapabilelim
aynen valla anakartı bilmeden kimse sana tavsiyede bulunamaz.... oncelikle donanımlarını sole ona gore uyumlu ekran kartını soleyelim... vede butceni
sayın arkadaşım ucuz kelimesi biraz görecedir.
ben senin yerinde olsam dört kartı düşünürdüm.
bütçen yeterli değilse sappire 3850 512mb 256bit uygun fiyat mevcut oyunlarda orta kalitede oldukça iyi 105 dolarlık kart
sappire 3870 GDR4 512mb 256bit oldukça seni tatmin edecek 130 dolarlık bir kart
gigabyte 9600gt 512mb 256bit iyi bir nvidia kart 150 dolarlık hız canavarı
sappire 4850 oldukça iyi tüm oyunları sana vistada bile oynatır uzun süre kullanırsın 180 dolarlık bir kart.
Süper açık ve net!!! bir soru sorduğun için sana en azından ekran kartlarının performansı sıralamasını yapayım;
Öncelikle ucuz dediğin için (ATI 4870i ve 9800/8800 GTX/S i es geçip)
1-ATI 4850 :daha iyisi 4870dir(yani ona paran yetmiyorsa) ve aşağıdaki kartlar bu karta kafa tutamaz desem yeridir.Teknolojiside yenidir, gönül rahatlığıyla alabilirsin.
2-Nvidia 9800GT :Teknolojisi 8800GT den daha yeni olması çok fazla performans farkı yaratacağı anlamına gelmez, zaten aynı taban üzerine cilalanmıştır.Keşke GTX versiyonunu alabilsen
3-NVidia 8800GT :Çok efsane bir kartın alt modelidir(8800GTS/Ultra). 3870e göre daha pahalı bir karttır, ancak performansı 3870 civarında zaman zamanda biraz üstündedir. Oyunlarda abartmadığın sürece iyi performans sergiler.
4-ATI 3870 :teknıolojisi eski gibi gözüksede, 9600GT den daha ucuz ve daha yüksek performanslıdır, helede AMD kullanıyosan.Kesinlikle buradaki favori kartımdır(ucuz dediğin için).Oyunlarda şaşırtıcı performanslar sergileyebilir(çünkü bir önceki teknılojinin en üst modelidir, idi...:)
3-Nvidia 9600GT :Gerçekten son çaren deilse tavsiye etmem ki bu kötü bir kart olduğu anlamına gelmez, sadece yukarıyı okuduysan bunu tercih etmen için bir sebep yoktur.Dikkat çekici bir ucuzluk da söz konusuda değil zaten.Performans olarak oyunlarda felaket sonuçlara yada ciddi hayal kırıklığına sebep olmıyacağını söyliyebilrim, daha fazlasına söz veremem(sistemine bağlı çünkü).
Ek olarak, eğer işlemcin çift çekirdeklilerden biraz daha eskiyse ATI 4850 ve 9800 modellerinden çok da anlamlı ve hakettiği performansları alamayabilirsin. Ayrıca aynı fiyata bulduğun ATI ve NVidia dan herzaman herzaman ve herzaman ATI olanını tercih et derim, pişman olmazsın(yukarısı içinde geçerli)
Fiyatlara gelince; ben "ucuzu.com" sitesini kullanıyorum, çok fazla fiyat aralığı ve geniş çaplı tarama sunuyor.