Arkadaşlar merhaba . Yardımınıza o kadar ihtiyacım var ki anlatamam . Sorunum şu . Yaklaşık 3-4 ay önce ekran kartımı yaktım ve bunca zaman onboard ile idare etmek durumunda kaldım ( öğrenci hayatı malum ) . Dişimden tırnağımdan artırarak bir ekran kartı aldım 2 hafta önce . Sapphire HD4850 GDDR3 1gb 256 bit . Ve güç kaynağımı da 550w ile değiştirdim . Bu yönden sıkıntım yok . Yalnız ekran kartından görüntüalamıyorum . Sanırım ana kartım ile uyum sorunu varmış . Ana kart modelim ASUS M2N-MX SE . Biraz eski bişey galiba . Bütçemi sarsmadan bu ekran kartına uygun bir anakart tavsiye edebilir misiniz acaba ? Bu arada işlemcim de AMD Athlon X2 4200+ .
Ekran kartı aldım ama ?
Elindeki ramleri kullanmayı düşünüyosan ona göre bir anakart tavsiyesi yapılır, DDR2 mi kullanıyorsun ?
Ayrıca anakartla ekran kartının uyumsuz olduğunu kim söyledi ? Eğer sorun ekran kartındaysa anakartı boşuna almış olacaksın orasınıda düşündünmü ?
DDR2 ram kullanıyorum . Açıkçası kafayı yemek üzereyim . Ekran kartının fanı devreye giriyor . Ancak görüntü alamıyorum . Ana kartın desteklememe ihtimali olduğu üzerinde durdu bir kaç arkadaşım . Ve bende bu yönde fikir alışverişi yapmaya başladım . 6 pinlik güç kablosunu takıyorum ekran kartına ve Vapor-X soğutucu devreye giriyor . Fakat anlamsız biçimde siyah ekran ile karşı karşıyayım :S
Bu arada eski ekran kartım Nvidia GeForce 7300 GT modeliydi . Bunu da belirteyim yardımcı olacak arkadaşlara bi faydası gelir belki .
Kesin ekran kartını satan adam söylemiştir bozuk ekran kartını vermiştir yada alın verin ekonomiye can verin demi :)
İsmini yazmayım ama Türkiye'nin en büyük bilgisayar mağazalarından birisi . Anlamışsınızdır büyük ihtimal ile :) Sorun anakart ile alakalı değil ise ne ? Pff kurulu düzen bozulunca böyle oluyor . Ne güzel mutlu mesut idare ediyodum eski kartımla ya :S
valla parçaların çakışmalarından anlamıyorum da konu güncel durursa anlayan biri çıkıp yardım eder
Anakartının markasının MSI olduğundan eminmsin ?
Asus olmasın
Diyorum ya kafayı yemek üzereyim . Siz haklısınız Asus . Baktığım modellerden aklımda kaldı sanırım MSI :)
Bence götür bir bilgisayarcıya baktır , Oradan bi fikir al
Tamir ettirmeden fiyat iste , en azından neden olmadığını anlarsın
Garantiye yolla kardeşim.Eğer onboard kart ile bilgisayarın açılıyorsa sorun yok.Kart bozuk.Zaten vatanbilgisayarda yaklaşık 15 adet hd4850 arıza bildirimi var.Keşke o kartı almasaydın.Anakart alma.Çünkü anakrtın PCI-E 16X .Yani piyasada bulunan bütün PCI ekran kartlarını destekler.
aynı sorun şimdi kullandığım gts 250 de olmuştu bende baya uğraşmıştım kullandığın kartın iki tane 6 pinli güç girişi var ikisinide bağladınmı birini bağladıysan sadece ekran kartının fanı çalışır görüntü gelmez
Garantiye yolla kardeşim.Eğer onboard kart ile bilgisayarın açılıyorsa sorun yok.Kart bozuk.Zaten vatanbilgisayarda yaklaşık 15 adet hd4850 arıza bildirimi var.Keşke o kartı almasaydın.Anakart alma.Çünkü anakrtın PCI-E 16X .Yani piyasada bulunan bütün PCI ekran kartlarını destekler.Sanırım bu gidişle garanti yolu gözükcek bize .aynı sorun şimdi kullandığım gts 250 de olmuştu bende baya uğraşmıştım kullandığın kartın iki tane 6 pinli güç girişi var ikisinide bağladınmı birini bağladıysan sadece ekran kartının fanı çalışır görüntü2. güç girişini ben mi göremedim yoksa bu kartta öyle bir olay yok mu ? Kartın üzerinde 1 adet 6 pinli güç girişi var . O kadar evirdim çevirdim ancak 2. güç girişini bulamadım açıkçası .
ekran kartı taktıktan sonra onboard kartın iptal olması gerek otomatik olarak..şimdi monitör bağlantısını harici karta bağladığınıza emin olun. bu şekilde siyah ekran varsa tekrar onboard a takın monitör bağlantısını, ekrana görüntü geliyorsa pc açılırken del tuşuna basın (yada bios a hangi tuşla giriliyorsa). bios ta onboard ekran kartını atuo veya disabled yapıp değişiklikleri kaydedip çıkın. harici ekran kartıyla sistemi açmayı yeniden deneyin.
kardeş uyum sorunu falan yok sorunun belli iki ihtimal var
1. ekran kartını sök biosu resetle daha sonra bilgisayarı aç tabiki bağlantıyı onboard yap (arkadki monitörü ob çıkışına bağla) biosa gir biostan ob ekran kartını disable yap (bendede asus vardı ob disable yapmasan ekranı açamassın ayrıca ob anakartlar bazen inatçılık yapıyor bir türlü ob devre dışı kalmıyor) daha sonra ekran kartını tak arkadaki monitör girişini harici karta bağla ve pc yi başlat görüntü gelmesse.... ikinci seçeneğe gelecez.
2. Başka bir Power supply bul 450 watttan az olmasın onunla bağla ve dene belki kablolardada sorun var ok
bu iki sorundan biri dediğin sorunu oluşturu. eğer bunları yapamıyorsan bir bilgisayarcıya git ama bu işten anlayan olmalı ....piyasada çok fazla çakma bilgisayarcı var... her dediklerine inan ma ve başlarında bekle...
iyi şanslar....