Arkadaşlar ben bilgisayarımda nvidia palit geforce 8600gt var 1gb 128bitlik kart.
bilgisayarımın diğer özellikleri 2gb ddr2 ram. amd athlon 64 x2 4200+ işlemci ve 500 gb hard disk masaüstü bilgisayarım var. işlemcisi rami filan overclocklu. overclockdan anlayan bir arkadaşıma özel toplattırmıştım birbucuk sene önce. şu anda bile windows 7 den 5.5 alıyor yalnız işte oyunlarda çok kalite oyunlarda ve çok işlem ağırlığı olan strateji oyunlarında yüksek çözünürlüklerde bazan kasabiliyor ekran kartını yenilemek istiyorum o yüzden. sizce bu bilgisayara en iyi ekran kartları; 200tl ye kadar fiyat performans olarak 200-300 tl arası fiyat performans olarak ve 300-400 tl arası ve 400-500 tl arası fiyat performans olarak hangileri olabilir? ve meblağ yükseldikçe şu parayı vereceksin ancak bu kartı aldığına değecek diyecek olursanız sebepleri nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. ha ana kartım markası da foxcon. zaten benim 8600gt nin takılabildiği anakarta şu anda hala tüm ekran kartları takılabiliyordur sanırım?
araştırma yaparken
SAPPHIRE Radeon HD5850 Toxic, 2 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 11162-09-40R
bu kartı buldum. kartın fiyatının 710 tl ye kadar alınabildiği yerler var online da. yalnız bu fiyata değer bir kart mı? benim fiyat aralıklarımda değil bu kart ancak kendimi zorlayıp alsam değer mi diyorum mesela. muadilleri gibi görünen 512 bit 1gb ekran kartları 1500 tl lerde. aynı performansı verir mi bu sizce? ve çekirdek hızı bu şeyin 765 mhz bellek hızı ise 4500 efektif. yani bir harika çocuk görüntüsü çiziyor anladığım kadari ile bu arkadaş. ancak merak ettiğim bir şey daha var benim anakartıma bu olur mu. olursa power ım 450 watt. buna yeter mi? maksimumda 170watt güç diyor çünkü. bu beni korkuttu hali ile. bir de elektrik faturasını çok etkiler mi bu ufaklık?
tabi sizin önerilerinizi de beklemekteyim hala.