Ekran Kartı Bulunamıyor ?

HPQ-User
18-11-2009, 11:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Sinan sormuş:
Bilgisayara format attım.ekran kartı driver ı kabul etmedi.aldığım yere götürdüm onlar ücretsiz yükleyip verdiler.ama hala sorun var.güncelleyemiyorum ve oyunlarda atmalar ekranın süresiz takılması gibi sorunlara tanık oluyorum.ekran kartımın modeline göre ati driver bölümüne girdim driver yükledim uygun donanım bulanamadı uyarısını verdi.lütfen aşağıdaki resimleri inceleyin.sorunumu çok güzel anlatan resimler aşağıda :

bu resimde aygıt yönetici sorunsuz ekran kartım var diyor:

bu resim sağ tık özellikler-ayarlar-gelişmiş bölümü görüntüsü.gayet sorunsuz gözükmekte

şimdi oyun donmalarından kurtulmak için driver ı cd den yüklemeyi deniyorum:

cd içerisindeyim:

programın kurulumuna başlıyorum:

hata veriyor:

şimdi resmi sitesinden modeli girip indiriyorum:

internetten indirdiğim driver güncellemesini açıyorum:

o da hata veriyor:

peki şimdi ne yapmalıyım.ekran kartımın takılı olup olmadığını kontrol ettim.sorun yok.fan temiz.ekran kartımı görüp görmediği şüpheli.lütfen resimleri inceleyip cevap gönderin.çünkü aldığım yere gidecem olmazsa

TEŞEKKÜRLER..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
512 mB radeon 2400 hd pro ekran kartı
1 gB ram
26 gB boş Harddisk
pentium4 tek çekirdek 3.20 gHZ işlemci
xp sp2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5

bektash
18-11-2009, 12:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Ekran modelini yaz ben vereyim Güncel Sürücüsünü.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
18-11-2009, 15:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Alıntı: bektash  
Ekran modelini yaz ben vereyim Güncel Sürücüsünü.
resimlerde varya HD 2400Pro imiş.

yineben
18-11-2009, 15:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
207 mesaj

Soyle bir yol denemende fayda.

1. ilk once anakartla beraber kurulan Ati catalyst e ait ne varsa program ekle kaldirdan kaldirmak.
2. daha sonra ekran kartini guncelle deyip elinde bulunan ekran karti cd si yada driverlarindan guncellemek.

Sorun ise anakart ile kurulun Ati chipset programlari ile Ekran karti driverlerinin uyusmamasi :)

Kolay gelsin

2020
18-11-2009, 19:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
335 mesaj
Alıntı: yineben  
Soyle bir yol denemende fayda.

1. ilk once anakartla beraber kurulan Ati catalyst e ait ne varsa program ekle kaldirdan kaldirmak.
2. daha sonra ekran kartini guncelle deyip elinde bulunan ekran karti cd si yada driverlarindan guncellemek.

Sorun ise anakart ile kurulun Ati chipset programlari ile Ekran karti driverlerinin uyusmamasi :)

Kolay
dediğini denedim ama hala olmadı.

OSMAN BAĞÇEVAN
19-11-2009, 00:38   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

sorununuzu bu kadar ayrıntılı olarak anlatan ilk sizi görüyorum ve tebrik ediyorum...

Şimdi bende adım adım anlatayım yapmanız gerekenleri :

Ekran kartınızla alakalı ne var , ne yok silin..your unisstaller veya

bu programı tavsiye ederim..kaldıramazsanız , güvenli modda da kaldırmayı deneyin..
Ama unutmayın ne var ne yoksa..Aygıt yöneticisinden kaldırmayı da kesinlikle unutmayın..
Eğer kaldırmanıza izin vermezse , ekran kartınızı çıkarıp bilgisayarınızı başlatın ve öle kaldırın..Kesin kaldırırsınız o zaman..
Sonra bilgisayarınızı kapatın..Kasayı açın ve bilgisayarınızı başlatın..Ekran kartınızın fanına falan iyice bakın olağanüstü birşey görücek misiniz bakalım ?
Sonrada ekran kartınızı bilgisayarın algılayıp ,algılamadığını kontrol edin..Yani otomatik buluyor mu , bulmuyor mu ,aygıt yöneticisinde soru işaretler bırakıyor mu bırakmıyor mu ,tamamiyle emin olun..
sonrada tekrar kurmayı deneyin ki kurucaksınız büyük olasılık...

2020
20-11-2009, 17:29   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
335 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
sorununuzu bu kadar ayrıntılı olarak anlatan ilk sizi görüyorum ve tebrik ediyorum...

Şimdi bende adım adım anlatayım yapmanız gerekenleri :

Ekran kartınızla alakalı ne var , ne yok silin..your unisstaller veya
https://www.chip.com.tr/blog/osma ... .3-turkce_3975.html
bu programı tavsiye ederim..kaldıramazsanız , güvenli modda da kaldırmayı deneyin..
Ama unutmayın ne var ne yoksa..Aygıt yöneticisinden kaldırmayı da kesinlikle unutmayın..
Eğer kaldırmanıza izin vermezse , ekran kartınızı çıkarıp bilgisayarınızı başlatın ve öle kaldırın..Kesin kaldırırsınız o zaman..
Sonra bilgisayarınızı kapatın..Kasayı açın ve bilgisayarınızı başlatın..Ekran kartınızın fanına falan iyice bakın olağanüstü birşey görücek misiniz bakalım ?
Sonrada ekran kartınızı bilgisayarın algılayıp ,algılamadığını kontrol edin..Yani otomatik buluyor mu , bulmuyor mu ,aygıt yöneticisinde soru işaretler bırakıyor mu bırakmıyor mu ,tamamiyle emin olun..
sonrada tekrar kurmayı deneyin ki kurucaksınız büyük olasılık...

teşekkürler.hallettim.

OSMAN BAĞÇEVAN
21-11-2009, 13:11   |  #8  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

rica ederim , sevindim..