ati radeon 9550 ekran kartı kullanıyorum. sorunum bilgisayarın açılış düğmesine bastığımda fan devreye girmiyor ancak elimle yaptığım hafif bir temasın ardından fan çalışmaya başlıyor. bu durum karşısında ne yapabilirim acaba?
ekran kartı fanı
eğer donanım konusunda biraz tecrüben varsa çok uygun fiyata bu fanlar satılıyor, kendin değiştirmeyi deneyebilirsin. biraz temizlik yapmak ve küçük bir yağlama girişimide işe yarıyor ama o zaman pek için rahat olamıyorsun...
Aslında fan ı kolayca sökebilirsin temassızlık varsa da yan yenisini al (ucuzdur) yada düzeltebiliyorsan o cins kablolarla yenile
tamninen içişnbde toz birikmiş ve fan rulmanı takozlama yapmıştır ilk yapacağın iş temizlik daha sonra hala devam ediyorsa başka çözümlere bakılır
aslına bakarsanız bende ilk başta tozlanmadan olduğunu sandım ve fanı iyice temizledim.fakat sorun hala devam ediyor. fanı değiştirmeyi düşünüyorum ancak fanı sanki sökmeyelim diye monte etmişler fanı tutan iki klips var ve bunlar kartın arkasına geçiyor yapılabilecek tek şey o plastik klipsleri kırmak. sizce klipsleri kırıp söktükten sonra fanı mı değiştirmelim. 9550 nin modeli eskidği için acaba bulabilirmiyim diye çekiniyorum.
smoktraslına bakarsanız bende ilk başta tozlanmadan olduğunu sandım ve fanı iyice temizledim.fakat sorun hala devam ediyor. fanı değiştirmeyi düşünüyorum ancak fanı sanki sökmeyelim diye monte etmişler fanı tutan iki klips var ve bunlar kartın arkasına geçiyor yapılabilecek tek şey o plastik klipsleri kırmak. sizce klipsleri kırıp söktükten sonra fanı mı değiştirmelim. 9550 nin modeli eskidği için acaba bulabilirmiyim diye çekiniyorum.klipler aslında kolayca sökülür. arka tarafta iki yana açılan yanakları vardır. bir pens ile biraz sıkınca hemen çıkarlar.
yazını şimdi okudum bu aklıma gelmemişti teşekkürler şimdi hemen deniyorum sonucu yazarım.
eğer elin bu işlere çok yatkın değilse hiç bulaşma ekran kartını sök (bunu yapabileceğini varsayıyorum ) fanı alıcağan yere götür onlar halletsin.
ekran kartının fanını söktüm temizledim hatta wd40 bile kullandım ama sonuç nafile. sanırım müsait bir zamanda gidip yeni bir fan almam gerekiyor. daha önceki fan saphire in stok fanıydı. şimdi nasıl bir fan almalıyım herhangi bir fan alsam işimi görür mü acaba?