Ekran Kartı Fan/Soğutucu Sorunu

asertas
29-03-2008, 23:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj

Arkadaşlar benim fx5200 ekr. kartı var üstünde de büyükçe bir soğutucu var ama sanırım yetmiyo. Bilgisayarı açtıktan yarım sa. sonra ekr. gidip gelmeye başlıyo ve en sonunda yanıt vermeyip ya kendi resetliyo ya da ben resetlemek zorunda kalıyorum. Karta bi fan takmam lazım ama fanın güç fişini takmaya yer yok kartın üzerinde. Ne yapabilirim sizceSoru Kartı değiştirmek hariçGülüş

Banned
30-03-2008, 00:30   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Fanın sürekli aşırı çalışması heleki hiçbir uygulama çalışmıyorken çalışması bir süre sonrada mavi ekran hatası alıyor olmanız;

a.)Pc açılışında çalışıp sisteminizi ciddi şekilde kasan program veya virüs var.En iiyi çözüm format atmaktır.
b.) Termal macunlarınız yetersiz, yeterince soğutma olmuyor..Hem işlemci hem ekran kartının termal macunlarını yenileyip fan ve soğutucu ızgaralarını temizleyin.
  Hiçbir kartın üzerine yetersiz soğutucu takarak satmazlar.Hadi sattılar diyelim fanları çıkartsanız dahi hiçbir uygulama çaıştırmayıp sadece masaüstü açıkken mavi ekran hatası verdirip reset attıracak kadar donanımlar ısınmaz.Bu nedenle fan değiştirmek yerine donanım temizliği yapmayı ve format atmayı düşünmeniz en doğrusu olacatır.

asertas
30-03-2008, 00:46   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız mavi ekran hatası almıyorum; "yarım sa. sonra ekr. gidip gelmeye başlıyo ve en sonunda yanıt vermeyip ya kendi resetliyo ya da ben resetlemek zorunda kalıyorum." dedim. Temizlik yaptım zaten de bu sorunu çözmedi. Termal macun kullanmıyorum ekran kartlarında da mı termal macun oluyo ilk defa duyuyorum? Bilgisayar zaten çok geç açılıyo yani aşırı kasıldığı kesin yani.

Banned
30-03-2008, 01:30   |  #4  
Banlandı
5,777 mesaj

Ekran kartı diye termal macun kullanılmaz olurmu. Hatta daha fazla ihtiyacı olur.Siz yukarıdaki tavsiyelerimi dinleyin.sorun kalmaz.

asertas
01-04-2008, 18:33   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

Peki tam olarak neresine sürülüyo termal macunlar ekran kartlarının?

Banned
02-04-2008, 01:48   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj

siz ekran kartınızla macununuzu elinize alıp bir pc servisine veya benzeri pc ile ilgili çalışan bir yere götürün hem macunu süreler hemde sizze bir sonrakini nasıl yapmanız gerektiğini gösterirler.