arkadaşlar,bir arkadaşımın sorunu var bana sordu çözemedim sizden yardım bekliyorum.bilgisayara yeniden xp yüklenmiş ekran kartı temizlenmek amacıyla çıkartılmış fanını falan silmiş(kuru bezle fanı falan çıkartmadan yüzeysel) tekrar yerine takmış fakat ekran kartını görmemiş.ben baktım evet görmüyor.birkaç kere takıp çıkardım sadece bir seferinde gördü.çalışınca yanından ayrıldım arkadaşım az önce telefon etti camera vs. eksik deriverleri yuklemiş yeniden başlatmış yine görmüyor.anakartta onboard e.k. var.şimdilik onlaçalışıyor pc.harici e.k. yi takınca xp 10-15 sn.falan geç başlıyor.bu sürede buzzerden tık tık 5-6 kere ses geliyor ve xp açılıyor.normalde de bu ses her açılışta 1kere duyulur.e.k.takınca 5-6 kere duyuluyor (sanırım harici kartı okuyamıyor)onboard la açıyor.e.k.neden çıkmıyor?biostan kapamak mı lazımdiğerini
ekran kartı görünmüyor.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,275 mesaj
SLot yuvası bozulmuş olabilir eğer varsa Başka VGA slotuna takın
Yeni Üye
32 mesaj
bence de bir temassızlık söz konsuna benziyor
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj
ilk aldığında e.k. onboardmış.sonradan ekran kartını takınca direkt olarak ona geçmiş görüntü.bende zamanında öyle yapmıştım biostan bişey iptal etmedim.çünkü bende sistemi ilk topladığımda e.k. alcak param kalmamış 5-6 ay onboard kullanmıştım.anakartta (asus) vga sekmesi advantec içinde mi?