ekran kartı ısısı yüksekmi

xmenevren
26-07-2008, 22:34   |  #1  
xmenevren avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
916 mesaj

slm arkadaşlar benim geforce 7200gs/7300se 512mb ekran kartım var ve sıcaklığı ise pc yi açtığımda 70 derece ve bir iki dakika sonra oyuna girmeden bile 80 dereceyi buluyor yani ekran katımın ısısı hep 80 lerde geziyo.soğutma sistemi pasif amam işlemcimin pervanesi yandan esiyor siszce uygun mu bu aylarda bu sıcaklık

Mustafa Akın
26-07-2008, 22:54   |  #2  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

İŞlemci fanından çıkan hava karta gidiyorsa bence kartın soğutucusunu değiştir, ama o kartın soğutucusunu değiştireceğine bence kartı değiştir daha hesaplı olur yani o kart kadar para ödersin soğutucu fana

Optimum
27-07-2008, 00:05   |  #3  
Üye
73 mesaj

Çok yüksek bir ısı.
Önlemenin en iyi iki yolu: 12 cm çapında powersuply almak veya termaltake gibi soğutucu almak.

Five-Tech
27-07-2008, 01:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

Pasif soğutmalı bir ekran kartı için normal bir sıcaklık.Bence ekran kartına fan alcağınıza yeni bir ekran kartı alın derim.HD3650 gibi mesela :)

Fatih_ARMAĞAN
27-07-2008, 01:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
Optimum
Çok yüksek bir ısı.
Önlemenin en iyi iki yolu: 12 cm çapında powersuply almak veya termaltake gibi soğutucu almak.
ben şimdi satıcıya gitsem desemki bana 12cm boyutunda powersuply istesem bana ne verir acaba çok merak ediyorum..

12 cm fanı olan bir power suply desek daha anlaşılır olabilir sanırım...

hadi 12 cm fan lı bir power suply aldık.. 80 dereceye çıkan ekran kartımızı 70 dereceye düşürürmü acaba...

power suply lardaki fanlara güvenip onun esintisiyle ekran kartınızın vb. donanımlarınızın soguyacağını düşünmeyin..

o tip fanlar sadece kasanın içindeki hava sirkülasyonunu yani  işlemci ve diğer fanlardan çıkann havanın akışını sağlar oda fanlar kasaya düzgün şekilde yerleştirilmiş ise...aksi tahtirde kasanın içini toza boğmaktan daha fazla bir işe yaramaz..

gel gelelim sorunun tam olarak çözümüne ekran kartınızın üzerindeki pasif sogutma sistemi klipslerinden rahatlıkla sökebilirsiniz... bunun yerine bir çok elektrikcide yada bu tip elektronik satıcılarda ufak ekran kartı fanları 5 ila 10 ytl arasında satılmaktatır.. fanı temin ettikten sonra söktüğünüz yuvaya temin ettiğiniz fanı rahatlıkla takıp tekrar çalışabilirsiniz.. 5 ytl lik bir fanla ısınızın 65 deceden daha aşağı ineceğini temin ederim...
daha iyi ve kaliteli bir fan alırsanız 50 dereceye kadarda düşersiniz fakat 5-ila 10 ytl arasında gayet sağlam fanlar bulabilirisiniz.. kadıköy piyasasına yakınsanız kolaylıkla temin edebilirsiniz...

xmenevren
27-07-2008, 11:26   |  #6  
xmenevren avatarı
OP Yıllanmış Üye
916 mesaj

tamamda arkdaşlar bişey soracam fan oyunlarda ses çıkarıyormu fazla

Fatih_ARMAĞAN
27-07-2008, 13:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

hayır ekran kartı fan hızı sabitti çok extra sogutma sistemi olan ekran kartlarında biraz daha fazla uğultu yapabilir..

genelde oyunlarda orjinal intel fanı sesi daha belirgin olabilir...

Optimum
27-07-2008, 14:26   |  #8  
Üye
73 mesaj
sakarboy
ben şimdi satıcıya gitsem desemki bana 12cm boyutunda powersuply istesem bana ne verir acaba çok merak ediyorum..

12 cm fanı olan bir power suply desek daha anlaşılır olabilir sanırım...

hadi 12 cm fan lı bir power suply aldık.. 80 dereceye çıkan ekran kartımızı 70 dereceye düşürürmü acaba...

power suply lardaki fanlara güvenip onun esintisiyle ekran kartınızın vb. donanımlarınızın soguyacağını düşünmeyin..

o tip fanlar sadece kasanın içindeki hava sirkülasyonunu yani  işlemci ve diğer fanlardan çıkann havanın akışını sağlar oda fanlar kasaya düzgün şekilde yerleştirilmiş ise...aksi tahtirde kasanın içini toza boğmaktan daha fazla bir işe yaramaz..

gel gelelim sorunun tam olarak çözümüne ekran kartınızın üzerindeki pasif sogutma sistemi klipslerinden rahatlıkla sökebilirsiniz... bunun yerine bir çok elektrikcide yada bu tip elektronik satıcılarda ufak ekran kartı fanları 5 ila 10 ytl arasında satılmaktatır.. fanı temin ettikten sonra söktüğünüz yuvaya temin ettiğiniz fanı rahatlıkla takıp tekrar çalışabilirsiniz.. 5 ytl lik bir fanla ısınızın 65 deceden daha aşağı ineceğini temin ederim...
daha iyi ve kaliteli bir fan alırsanız 50 dereceye kadarda düşersiniz fakat 5-ila 10 ytl arasında gayet sağlam fanlar bulabilirisiniz.. kadıköy piyasasına yakınsanız kolaylıkla temin edebilirsiniz...

İyi okursanız 12 cm boyutu değil 12 cm çap demişim.
Bunu anlamayan ancak sokak arası ayda bir iki bilgisayar toplayan acemilerdir.

Peki farkı ne 12 cm çapın?
Farkı: kasalarımız dik olduğuna göre ısı yukarı basar ve sizin power'in fanı cdroom tarafına baktığı için ısı işlemcinin üzerinde sıkışır kalır. 12 cm çap fanlı powerlarda ise fan aşağı yani ekran kartına bakar ve gelen ısıyı anında çeker. Zaten çapıda büyük olduğu için az gürültülü ve çok performanslı olur. Denemeden olmaz demek bir şeyi kullanmadan ahkam kesmeye benzer. Bu ve diğer forumlarda bu kişilerden o kadar çok ki.

Optimum
27-07-2008, 14:28   |  #9  
Üye
73 mesaj

Ayrıca power suply ler içerideki havayı dışarı atar. Bilmiyorsanız kasanızın arkasına elinizi götürün anlarsınız.

Z1mBaBwE
27-07-2008, 14:39   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Bazı modellerde içeriye doğru üflüyor fan yani 8 lik fanı bulunanlardan gelelim konuya 80 derece bana göre normal hem kart pasif soğutmalı kasanın içinde yeterli hava akımı varsa daha fazla ısınmaz bir gpu 150 dereceye kadar dayanabilir.Ayrıca bazı arkadaşlar fan al tak demişler bazı pasif sogutuculu ekran kartlarının üzerinde fan için güç girişi bulunmuyor.

Mustafa Akın
27-07-2008, 14:46   |  #11  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Aslında bakarsan 80 derece o kadar yüksek değil ekran kartı için

Fatih_ARMAĞAN
27-07-2008, 16:42   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

denemeden olmaz... tabi iyi peki adam ekran kartı sogutması için için 12cm fanlı bir power suply alsın nerden bakarsan yine 50 ytl ... tabi nedar çözüm olacağıda belli değil. 50 ytl nin üstüne bi 50 daha koyar aktif soğutması olan bir ekran kartı alır...

biraz çözüm üretin.. akıl vermek her zaman kolaydır..

Z1mBaBwE
27-07-2008, 19:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Eğer yeni ekran kartı alıcak param yok diyorsan kasan destekliyor ise öne 12lik yada 8 lik arkayada aynı şekilde fan takarsan kasa içinde dengeli hava dolaşımı sağlarsın ve ekran kartında sıcaklık düşüşü olucaktır.Ama tekrar söylüyorum 80 derece pasif soğutmalı bir kart için normal gpu 150 dereceye kadar dayanabiliyor.

xmenevren
27-07-2008, 19:43   |  #14  
xmenevren avatarı
OP Yıllanmış Üye
916 mesaj

bide arkdaşalar ekran kartımın soğotucusu heatsink tipi pardon pasif değil

Z1mBaBwE
27-07-2008, 19:45   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

İkiside Pasif soğutmaya giriyor.Göz kırpma Tabi üstüne fan takıp aktif soğutma durumuna getirmezsen.

m15x
27-07-2008, 21:03   |  #16  
Taze Üye
4 mesaj

7200s tarih oldu.bu chipte ısınma problemi(60-70) olması normal.oyunlar kasıyordur havalarda bu ara sıcak fan alıp paranı ziyan etme