selam arkadaşlar
çok da yüksek olmayan bir bütçeyle bilgisayar toplatmak istiyorum. işlemci olarak Intel C2Q serisi, ram olarak en az 4gb bir bellek düşünüyorum. ekran kartıma çok önem veriyoum çünkü hiçbi şekilde takılma yaşamak istemiyorum. Palit gts 250 tavsiye edildi ama diğer düşüncelerinize de açığım. mesela 9800gt 1gb veya sapphire 4850 1gb da iyiyse olabilir. diğer bileşenler ise hard disk ve anakart. bütçem ortalama 900tl / 600$. en fazla 650$ a çıkabilirim. bu fiyatlarda nasıl bir kasa toplayabilirim yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
ekran kartı,işlemci ve anakart tavsiyesi
- 1
- 2
yok aslında dvd rw ile kasa var onları çıkarınca 1000tl falan ediyor uygun aslında fakat ben Q9550 serisi düşünüyordum o daha iyi olmaz mı ne dersiniz?
bir de düşündüğüm ram bu kadar pahalı değildi kıngston hyperx 4gb 1066 veya corsair 4gb dual ddr2 1066 nasıl olur?
Corsaır olabilir ama kingston alma derim,
işlemci olarak Q9550 tabiki daha iyi olur
birde sendeki kasa da kaç watt psu var bu sistemi kaldırabilecek mi?
tam olarak cinsini bilmiyorum fakat 450 watt kaldırır dediler yeterliymiş. bir de ben izmirdeyim exa uygunmuş fakat sadece istanbulda yeri var sanırım. tekmar dan toplatıcam gibi siz nereyi önerirsiniz? netten alma şansım yok. ayrıca bu kasa hiç bir oyunda ve nette takılmaz değil mi?
http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... mes2l-328-6908.html
anakartı bu yolladığımla değiştirsem nasıl olur?
450w yeterli ama markası çok önemli, yani üzerinde 450w yazıpta 300w bile veremeyen bir sürü psu var piyasada seninkinin markası nedir?
izmir de önerebileceğim yerler
Vatan
Egesis
Tekmar
bunların hepsinden bir fiyat alın en uygun hangisi ise ondan alırsınız
eğer psu sağalm olursa bu sistem oyun net filan hiç bir yerde seni yarı yolda bırakmaz takılma filan yaşamazsın
markası intel psu nun. egesis i bilmiyordum orayı da araştırıp gideyim. anakart hakkında ne dersiniz o yalladığım linkteki iyi midir? diğeri biraz fazla gelicek gibi fiyat olarak.
anakarta dokunmayın derim 50 tl için
o zaman anakart P43 işlemci Q9550 ekran kartı gts 250 veya gtx 260 ram corsair dual 4gb disk wd 500gb 32mb sata2 dersek sistem güzel olur fakat fiyat uçar sizce burdan neyi değiştireyim? işlemci Q9400 ve disk de samdung 500gb 16mb sata olsa olur mu? bir de terslik olur da ekran kartında sorun çıkarsa 9800gt 1gb 256 bit GDDR3 mü iyidir yoksa hd4850 1gb 256 bit GDDR3 mü? çok soruyorum ama aklımda bi sürü denklem var kusura bakmayın:)
evet P55 serisi ii ama benim bütçeyi oldukça aşıyor
hard disk wd 500gb 32mb alamıcam gibi duruyor başka ne tavsiye edersiniz? samsung 500gb 16mb sata 2 7200 rpm mi yoksa wd 500 gb 16mb sata 2 7200 rpm mi?
teşekkür ederim bugün yarın toplatıcam artık kasayı sayenizde:D
bir sorum daha olucak anakart ı gigabyte p43 es3g alamıcam sanırım stoklarda yokmuş başka ne tavsiye edersiniz diğer bileşenler belli
C2Q Q9400 işlemci
Corsair Dual 4GB DDR2 1066mhz ram
Palit GTS 250 GDDR3 1GB 256 bit ekran kartı
WD 500 GB 16mb sata2 7200rpm hard disk
bir de ram de sorun çıkabilir dual kit yerine 2 tane 2 gb almamı tavsiye ettiler ya da kingston 4gb tavsiye ettiler sizce ne yapıyım?
Overclock yapmayacaksanız kit almamanız sorun olmaz. Ama kit almanız daha iyi olur. EP43 ile başlayan diğer Gigabyte modellerinden de alabilirsiniz.
arkadaşlar sistemi aldım şu şekilde:
C2Q Q9400
Corsair Dual 4gb 1066mhz
Gigabyte P43 ES3G
Palit GTS 250 1gb GDDR3 256 bit
Samsung 750gb 32mb hdd
son olarak işletim sistemi olarak ne yüklemem tavsiye edersiniz? vista bazı oyunlarda sorun çıkarıyor diye duydum fakat ekran kartımın üzerinde de certified for windows vista yazıyor. ne yapmalıyım? o yazı sorun çıkarmazsa xp daha iyi olacak gibi ne dersiniz?
Xp yi unut derim,
Eğer kurabilirsen Win7 64 bit iyi giderdi yoksa vista 64 bit(4 gb ram i tam anlamıyla kullanabilmek için 64 bit kurman gerekiyor)
o da yoksa 32 bit vista kurarsın, vista yada win7 oyunlarda sorun çıkartmıyor fii tarihinden kalma oyunlar değilse eğer,
Bu arada tekrar hayırlı olsun.
- 1
- 2