ekran kartı mı arızalıdır

gerekli
23-05-2010, 22:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

bilgisayar normal çalışmakta iken monitör uyku moduna geçiyordu. kasa çalışmaya devam ediyor. mecburen kapatma düğmesine basarak kapatıp açtığımda ekran ekran renkleri gitmiş vaziyette açıldı. aç kapa düzelmedi. kasayı açtım. çok tozlanmış. tozlar temizlendi. ekran kartını çıkarıp taktım. düzelmedi. kasa çalışırken elimi ekran kartı fanına dokundurdum. düzeldi. bilgisayar böyle çalıştı. ama biraz sonra monitör yine gitti.
ekran kartına ve fana dokundukça düzelip sonra yine bozuluyor.
sorun ekran kartında mıdır?

geforce 8400 GS

Banned
23-05-2010, 23:34   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Benimde bir tane 7300 ekran kartım vardı ve benzer şekilde hata veriyordu.  Kart ısıdan dolayı aşağı dolayı esnediğinden slotta temezsızlık yapıyordu. Bir tane kurşun kalem aldımkasanın tababından ekran kartının hizasını azıcık geçecek şekilde kestim. Sonra bu kalemi ekran kartının boşta kalen köseşini biraz yukarı kastıracak şekilde kasanın tanıyla ekran kartının köşesi arasına koydum. Kartı aylarca böyle sorunsz kullandım.

Bir deneyin belki hatta muhtemelen sizdede işe yarayabilir.

gerekli
23-05-2010, 23:40   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

ekran kartının kasanın dışına bakan metal kısmını kastırarak ona benzer bir yöntem denedim. Olmadı.

mcafee23 ayrılmıştır
23-05-2010, 23:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

fan tam soğutamadığı için eprom ısınıyordur.Fanı tekrar sabitleyin

gerekli
24-05-2010, 00:00   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: mcafee23  
fan tam soğutamadığı için eprom ısınıyordur.Fanı tekrar
fan iki köşesinden yaylı vida ile karta takılı(ymış). fanı söktüm. hava tutarak temizleyip taktım. bilgisayar normal açıldı. denemek için oyun açtım. oyun da açıldı. 5 dk sonra ekran da renklenme oldu. ekran dondu ve monitör yine uyku moduna geçti.
düğmesinden bilgisayarı kapattım. açıldı. windows simgesi kocaman renkler gitmiş biçimde açıldı.
:: fan mı değişecek
:: ekran kartı mı
:: ekran kartı sürücüsünü yeniden yüklemek bir işe yarar mı?

Banned
24-05-2010, 11:00   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Fan soğutucusunun  altındaki termal macunu değiştirdiniz mi?  Sanırım değiştirmemişsiniz değiştirseniz sorununuz kökten çözülecek gibi.