Arkadaşlar ben 100-130 lira civarı kaliteli bir ekran kartı arıyorum.Şu an bende Radeon x550 256 mb ekran kartı var.Aslında memnunum ama artık yeniliğin zamanı geldi.
Bana önerebileceğiniz ekran kartları var mı?
Ekran kartı önerisi isteği
yanlız senin psu yetmeye bilir yeni karta, kaç watt psu var senin kasada?
ultrasrh2Arkadaşlar ben 100-130 lira civarı kaliteli bir ekran kartı arıyorum.Şu an bende Radeon x550 256 mb ekran kartı var.Aslında memnunum ama artık yeniliğin zamanı geldi.Diğer sistem bileşenleride yazarsanız daha iyi olur
Bana önerebileceğiniz ekran kartları var mı?
İşlemci?
PSU?
Anakart?
Anakartında PCI-express slotu ve Ekran kartı için yeterli ve sağlam bir psu ya sahipsen sınırı biraz aşıp bu kartı alabilirsin
sanırım aldığımızda en iyisi o idi ki herkesde x550 vare xD
eğer ekran kartını değiştireceksen diğer donanımlarını da değiştir ki performans al.
işlemci intel pentium 4 2.8 ghz
anakart asus p5sd2-x
psunun kaç olduğunu gösteren bir program önerisi olan yazabilir mi?
edit: kasayı açınca buldum meğer üstünde yazıyormuş 350W
proğram değilde kasanın yan kapağını aç arka üst köşede güç kablosunu taktığın yerdeki kare şeklindeki kutunun üstünde yazar total yada maxımum power diye bunun gibi
Evet az önce keşfettim. :D
350W bendeki.
O işlemci ile hiç bir ekran kartından performans alamassın
http://www.exa.com.tr/sapphire/e ... d4650-334-6697.html
bu iyidir,
zaten daha yüksek kartı sistemin kaldırmaz dar boğaz yapar.
Öncelikle bilgiler için teşekkürler donanımdan malesef çok fazla anlamıyordum iyi ki burada sizlere sormuşum yoksa gidip belki de boşuna alacaktım ekran kartını.
burakesan_1993,ahmet79 sizlere de ekran kartı önerileriniz için teşekkür ediyorum.Özellikle ahmet79'un önerisi uygun gibi geldi.
Peki radeon 4770 80w güç tüketiyormuş radeon 4770 alsam benim sistemde verim alabilir miyim?
evet o kart güzel de senin sisteme dar boğaz yapar normal alman gereken performansı göremezsin.
peki sadece psuyu değiştirmek yetecek mi 4770 için yoksa anakart veya işlemci değişikliği de gerekir mi?
ultrasrh2peki sadece psuyu değiştirmek yetecek mi 4770 için yoksa anakart veya işlemci değişikliği de gerekir mi?Arkadaşım o ekran kartından performans ala bilmen için en kötü ihtimalle işlemcinin E2200 felan olması lazımSon Düzenleme: YasinC ~ 14 Haziran 2009 22:54
YasinCArkadaşım o ekran kartından performans ala bilmen için en kötü ihtimalle işlemcinin E2200 felan olması lazıtamam bilgi için teşekkürler.Son Düzenleme: ultrasrh2 ~ 14 Haziran 2009 22:56
ultrasrh2tamam bilgi için teşekkürler.Bir şey değil
başka önerisi olan varsa yazarsa iyi olur. :)
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38076
Toplam 353 TL Yapıyo HD 4770 + 470 Wattlık Güç kaynağı
Ekran Kartı: Sapphire HD4770 GDDR5 512MB 128Bit yada GIGABYTE HD4770 GDDR5 512MB 128Bit
Güç Kaynağı: GIGABYTE ODIN 470W PFC
sana önerim bunları al derim. tabi paranı biraz daha biriktirip. Ama senin bütçen yetmiyosa bekle biraz daha iyi bileşenler al.
9600 GT de alabilirsin ama Çekirdek hızı 600 MHz lik olan gerçi P4 işlemcin 100 Watt bile geçmiyodur. ortalama 85 90 Watt çekiyordur. 9600 GT nin 650 MHz lik çekirdek hızına sahip modelinide alabilirsin aslında ama sen biraz daha bekle diğer ürünleri al.
Anlaşılan iyi bir ekran kartına sahip olmak için sadece ekran kartı almak yetmiyor.Bu masraflara girecek olduğumu düşünürsem psu+ekran kartı almaktansa iyi bir sisteme sahip yeni bir laptop almak daha mantıklı geldi.Öneri yapan ve bilgi veren herkese teşekkürler.