Merhaba arkadaşlar,
Sistemimi ufaktan yenilemeye karar verdim ve ekran kartı haricindeki diğer bileşen seçimlerimi yaptım.Biraz bahsedeyim
AMD Athlon 3500+ işlemcimi AMD Athlon X2 4400+ 'e yükselticem.
512 olan Ram'ime 2 Gb kingston'la takviye yapıcağım bu 2 si yaklaşık 210-220 arası birşeyler yapıyor bunlarda sorun yok(zaten bütçemde çok az maalesef)
Ama ekran kartınını seçemiyorum maalesef baya kısıtlı bütçem var bu cumartesi ya da pazar alıcağım gibi ama tam bilmiyorum;
İlk Olarak Nvidia 8600 GT düşünüyorum fiyatı 190 küsürlü
Sonra Ati HD2600XT IceQ Turbo düşünüyorum 175 Ytl dolaylarında
ya da Normal ati Hd2600 XT ,sizler ne diyorsunuz ?
bütçem en fazla 190 olduğu için bunları seçebildim yeni çıkan ve çıkıcak olan kartlar çok pahalı maalesef onlara hiç gücüm yok alıcak.
Not:İşlemci ,Ram önerisi yapmayın zaten onlar seçildi, zaten onlarda az seçenek var,sadece ekran kartı önerisi yaparsanız memnun olurum.
OC sadece bellek ve GPU ya uygulanir. Mhz frekans birimidir. MB ise kapasite olcum birimidir. arasinda ucurumlar var. 512 olmasi hic onemli degil. eger sen oyunu 1024x768 den yukari bir cozunurlukte oynamak istersen ve 256MB GPU bellegi bu cozunurlukte dolarsa o zaman performans duser. orta seviye icin 256 normal. 1GB versiyonlari da cikti ama 256 si bile dolmuyor. kartin cikabilecegi maksimum performans ile dogru orantili olmali. eger 8800GTX e 256MB kullanmis olsalardi yuksek cozunurluklerde sorun cikardi...