Ekran Kartı Paylaşımı İptal Edilebilir mi?

furkann20
15-07-2009, 20:15   |  #1  
furkann20 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
75 mesaj

Merhabalar, daha önce ekran kartımın paylaşımlı olup olmadığını sizlere sormuştum ve paylaşımlı olduğunu öğrenmiştim.Şimdi ise bu paylaşımı iptal etmek istiyorum.Bu mümkün mü? Çünkü bilgisayarım oyun dışındaki işlemlerde örneğin; bilgisayar açılırken [kaspersky,msn,ati control center,skype,free download manager,internet,ses,pil,bluetooth programları yükleniyor.) internet explorer veya mozilla açtığımda bunlar açılırken müzik açmaya çalıştığımda çoğu zaman donuyor.Veya bir dosya kopyalama işlemi yaparken (mesela 8 gb lik dosyalarımı flash diske atarken) kopyalama ekranı donuyor ve kapatmak zorunda kalıyorum.Ekran kartımın paylaşımını nasıl iptal edebilirim?(Daha önce açtığım konuda ekran kartımın duruma göre ram'den harcadığını söylemişti Süleyman arkadaşımız, call of duty 4'ü 1366 x 768 high ayarlarda hiç kasmadan-akıcı bir şekilde oynadı ama yukarıda dediğim gibi normal işlemlerde donuyor.) Yoksa daha fazla performans için xp veya windows 7'ye mi geçmeliyim? (win.7'nin tam sürümün çıkmasını bekliyorum vista home p.'yi orjinal lisansım var,yükselteceğim şimdilik vista ultimate) Yine de sistemimi yazıyım:

Samsung R520 Notebook;
Ram: 4 gb 800 Mhz
Ekran Kartı: Ati Mobility Readon 4650 1 gb gddr3 (+ 1 gb paylaşımlı)
İşlemci: İntel Core 2 Duo T6400 (2.0 ghz)
İşletim Sistemi: Vista Ultimate SP1+SP2 64-bit

eRRhan
15-07-2009, 20:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
374 mesaj

Bence sorunu başka yerde ara kullandığın ram miktarı ekran kartınada sisteminede yetmesi lazım ben paylaşımlı ekran kartımla 2 gb ramle hiç sıkıntı yaşamıyorum.

man on the moon
15-07-2009, 20:54   |  #3  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

bilgisayarın gayet iyi, o tarz işlemlerde hiç te kasacak gibi olmaması lazım. 4 gb ram i olan bilgisayarında ekran kartının paylaşımlı olmasının sana dokanacağını hiç sanmam. anti virus u bir değiştirmeni tavsiye ederim. bir de arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol et.
edit: disk birleştirme yap ve ardından sanal bellek dosyasını birleştir. pagedefrag aracı bunun için işini fazlasıyla görür.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 15 Temmuz 2009 20:56
furkann20
15-07-2009, 22:44   |  #4  
furkann20 avatarı
OP Üye
75 mesaj

her gün temp dosyalarını ccleaner ile, tune up ile 1-click maintance (defrag,registry vs..) yapıyorum.sanal bellek dosyaları nasıl birleştiriliyor onu anlamadım ?

Edit: e-eyup yukarıdaki 2 araç senin dediğin görevleri yapmıyor mu ?

Son Düzenleme: furkann20 ~ 15 Temmuz 2009 23:48
Süleyman.
16-07-2009, 01:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sorun ekran kartınızın paylaşımlı olması değil. Vista'ya bakım yapın. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı tarayın ve "Everest" programıyla sistem kararlılık testi yapın ayrıca. Programın üst menüsünden ulaşabilirsiniz "Sistem kararlılık testi"ne. Açılan pencerede "start" tuşlayın. 5-10 dakika işlemcinizin yük altındaki sıcaklık değerlerini inceleyin.

Bakım olarak:
1. Your Uninstaller yazılımını kurun.
2. Gereksiz tüm Samsung yazılımlarını "Your Uninstaller" ile kaldırın. "Your Uninstaller" kaldırmak istediğiniz programın kaldırma aracığı çağırıp o araç kaldırma işlemini tamamlayınca Windows'u yeniden başlatmayın.
3. Başlat > (Arama çubuğuna) msconfig (enter). Açılan pencerenin başlangıç sekmesinden gereksiz yazılımları kaldırın.
4. Güncel bir güvenlik yazılımınız olduğunu farzediyorum.
5. Tuneup Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edin.
6. Bu konuyu inceleyin: Daha hızlı, daha atak ve daha uyumlu bir Vista!

Bunları yaptığınızda sisteminizin ciddi şekilde iyileştiğini göreceksiniz. 6 numaralı maddedeki görsel özellikleri kısıtlama gibi önerileri sizin dikkate almanıza gerek yok; bilgisayarınız bunlar için fazlasıyla yeterli...

man on the moon
16-07-2009, 10:31   |  #6  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Tune up ta padedefrag ile ilgili bir ayar var ama sanırım bu o işi yapmıyor. sanal bellek dosyanızın minumum ve maksimum boyutlarını bir tutarsanız parçalanmayı önleyebilirsiniz.

pagedefrag bu adereste.

TraNkLy
22-09-2009, 12:28   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

arkdaslar bnm bılgısayarım win 7 kurulu 512 ekran kartı 512 ramden kullanıor 1.5 gb ram e2160 cıft cekırdek intel bır bılgısayrım var ekran kartının ramden çalmasını engellmek istiorum bılen varsa  yanıtlarınızı beklıorum