Ekran kartı problemi

HPQ-User
29-09-2011, 14:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Chc sormuş:
Öncelikle merhabalar.Tatilden dönmüştüm, bilgisayarımı açtım, garip bir ses geldi sonra tam olarak açılmadı, daha sonra kasanın içini açtım hiçbir sorun yok gibiydi ama ekran kartını çıkarttım çünkü bilgisayar açılıyordu fakat görüntü gelmiyordu ve windows un açılış sesi de gelmedi.Çıkarttıktan sonra monitör girişini anakart girişine taktım ve bilgisayarı açtım.Fakat böylede oyun oynayamıyorum,film izleyemiyorum vs. belki aklınıza ilk ekran kartı yanması şüphesi gelmiştir fakat belki başka sebepleri olabilir.Geri ekran kartını takıp açmaya çalıştığımda yine aynı şey oluyor.Güç düğmesine basıyorum ve garip bir ses çıkıyor ardından bilgisayar sadece açık duruyor.monitöre görüntü gelmiyor lütfen yardım edin.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Anakart:
      CPU Türü                                          Unknown, 1600 MHz
      Anakart Adı                                       Bilinmiyor
      Anakart Çipseti                                   Bilinmiyor
      Sistem Belleği                                    1920 MB
      BIOS Türü                                         AMI (07/31/06)
      İletişim (COM ve LPT)                             İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
      İletişim (COM ve LPT)                             İletişim Bağlantı Noktası (COM2)
      İletişim (COM ve LPT)                             Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Çokluortam:
      Ses Bağdaştırıcı                                  VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Ağ:
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC  (192.168.1.2)

Kullandığım ekran kartı Nvidia GeForce 8600GT

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/13.0.782.220 Safari/535.1

Erdem_Aydın
29-09-2011, 18:19   |  #2  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

ekran kartında problem vardır... bi bilgisayarcıya götür başka bi ekran kartıyla denesin problem varsa değiştir ekran kartını...