ekran kartı problemi

yusufuzun
25-02-2009, 14:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba
2 yıllık dizüstü bilgisayarımı dün açmayı denediğimde "dıt dıt dıııt" şeklinde tiz sesler verdi ve ekran açılmadı, ancak bilgisayarın diğer ışıkları bilgisayar açılmış gibi yanık haldeydi. HP müşteri hizmetlerini aradım ve ekran kartı sorunu olduğunu, ekran kartının tamir edilmesi gerektiği, edilememesi durumunda ise on board olduğu için anakartla birlikte değişmesi gerektiğini söylediler. Bilgisayarımda bağımsız bir Nvidia Geforce ekran kartı var. Bu ekran kartı gerçekten on board mudur?
Sorunumun giderilmesi konusunda, ekran kartının tamir edilebilme şansı nedir? Edilememesi durumunda gerekli parça değişiminin bana ne kadar bir maliyeti olabilir? Bir de mutlaka HP yetkili servisine mi başvurmalıyım, ya da daha verimli bir çözüm yolu olabilir mi?
bilgisayarımın özelliklerine aşağıda yer veriyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

İşlemci
Intel® Core2Duo® T5500 1,66 GHz 2 MB L2 önbellek 667 MHz
Bellek  
1 GB(2X512) DDR2 533 MHz
Sabit Disk  
120 GB 5400 RPM
Ekran  
14.1" Parlak Ekran
Ekran Kartı  
NVIDIA GeForce Go 7200 128MB Turbocache Video Belleği
İşletim Sistemi
Windows XP

yaang
25-02-2009, 14:48   |  #2  
Üye
78 mesaj

bütün laptop lardaki ekran kartları on board dur, öyle bir arıza olunca da yetkili servisler anakartı değiştirir çoğunlukla, eğer bilgisayarın garantisi devam ediyorsa bir maliyeti olmaz sana

yusufuzun
28-02-2009, 14:13   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

bilgisayarın malesef garantisi bitti
ben yurtdışında yaşıyorum ve türkiye de servis almak çok zor olacağı için bulunduğum yerde tamir etmeye çalışacağım. Bu yüzden türkiye de anakartla beraber değişimin neye mal olacağını merak ediyorum.. burda da gereğinden fazla bi maliyet çekmek istemiyorum.. şayet burda sadece diagnostic için sevis 20 eur talep ediyor..