Ekran Kartı Seçimi

enes öncel
14-02-2011, 22:16   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Merhaba arkadaşlar kendime bir bilgisayar sistemi topladım ama biraz karışık şimdi size soru yöneltmek istiyorum.
1-ATI HD6870 ekran kartı alsam kart beni kaç yıl idare der oyunlarda?
2-Sapphire 5770 Vapor-x beni kaç yıl götürür yani 2012 yılbaşına kadar idare eder mi?
ayrıca ekran kartı önerilerinize açığım

enes öncel
14-02-2011, 22:28   |  #2  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Arkadaşlar birde bir soru daha sormak istiyorum...
SAPPHİRE ATI HD6950 ekran kartı http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=43521 
bu anakartla uyumlumudur yada bir 6870?

Kapalı Hesap (203105)
14-02-2011, 22:44   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

evet uyumludur ancak sen biraz daha açıklayıcı olsan durumunu daha açık bir şekilde anlatsan biz de sana daha yardımcı oluruz
1 incisi  5770 vapor sende varmı 
2 incisi sen ekran kartına en fazla kaç para verebilirsin
3 üncüsü sen önce bir sistemini yaz özelliklede kasa yani güç kaynağın kaç wat  işlemcin ne ramin ne
4 üncüsü çok suru sordum biliyorum ama sana daha iyi yardımcı olabilmek için

enes öncel
15-02-2011, 16:39   |  #4  
OP Yeni Üye
26 mesaj

tamam önemli değil asıl ben size çok soru sordum cevap için teşekkürler ben şimdi sistemi mi yazayım buraya...
1-Anakart (benim linkteki gönderdiğim kart uyumlu demişsiniz 6950 ile)yaniASUS M4A78LT-M LE AM3 AMD 760G/SB710 DDR3 1800MHZ (O.C) VGA&DVI ANAKART
2-Ram GSKILL 4GB (2*2GB) RIPJAWS DDR3 1333MHZ CL7 1.5V DÜŞÜK VOLTAJ DUAL RAM
3-monitör AOC 21.5" E2243FWS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
4-Ekran kartı (kararsızım düşündüklerim içinde 6950 6870 ve 5770 vapor-x var)
5-İşlemci amd phenom x6 1055t(eğer ekran kartımı 5770 vapor-x seçersem)
2. amd athlon x2 250
6-Harddisk kendi şuan ki bilgisayarımdaki harddiski kullanıcağım 80x2(160)gb
7-Kasam mevcut içindede 450w powersupply bulunuyor eğerki ekran kartım 5770 olucaksa uyarsa bu power ı kullanmak istiyorum eğer uymassa yada 6870,6950den birini seçersem poerda 600w 80+plus HIGHPOWER

Ben bu ürünleri Vatan bilgisayardan almak istiyorum ancak yaşadığım şehirde Amd phenom x4 be955 kalmamış diğer ürünler mevcut durumda

şimdi ekran kartım 5770 değil ayrıca ekran kartına ayırabileciğim bütçe olarakta eğer işlemci olarak x2yi alırsam artacaktır 650 Ytl kadar amd phenom x6tı alırsam 5770i alacağım şuanda eğer yeni bir sistem tavsiyesi önerirseniz eğer ki harddisk dwd ry klavye mouse dışında 1550 Ytl bütçe olarak sistem önerisinde bulunabilirsiniz...
Not:Kusura bakmayın siyah yazıyı bir türlü iptal edemedim o yüzden kalın siyah yazıyor ö.dilerim

enes öncel
15-02-2011, 16:49   |  #5  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Ayrıca arkadaşlar söylemeyi unutmuşum athlon x2 yi adlıktan bi 8-9 ay sonra tekrar değiştirecem işlemciyi o zaman tekrar bi param olur 400 civarı

fbli
15-02-2011, 17:45   |  #6  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci -> 380 TL
GIGABYTE 880GA-UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866MHz -> 250 TL
GSKILL RIPJAWS DDR3-1333MHZ CL9 4GB (2X2GB) -> 107 TL
SAPPHIRE ATI HD6870 (256Bit)1GB GDDR5 AVIVO 16X EKRAN KARTI -> 512 TL
OCZ StealthXstream 2 600W 80+ Plus Güç Kaynağı->170 TL
veya High Power Performance 600W Güç Kaynağı->150 TL
AOC 21.5" E2243FWS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR -> 295 TL
Elinizde kasa varsa ve soğutması iyiyse sadece PSU alın. Toplam 1630 TL civarı tuttu. Kasanın soğutması yeterli değilse yeni bir kasa alabilirsiniz. Bütçeyi aştık ama bu hali oldukça güzel oldu. Diğer yorumlarıda bekle.

enes öncel
15-02-2011, 17:54   |  #7  
OP Yeni Üye
26 mesaj

ya iyi güzel ama ben bunları 10 taksitle alacağım için haliyle fiyat artıyor ve nerden baksan 1800 e kadar yolu var bunun yinede teşşekkürler

fbli
15-02-2011, 18:01   |  #8  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

O zaman ya işlemciyi dediğiniz X2 işlemciyle değiştirebilir ya da ekran kartını bir kaç ay sabredip sonradan alabilirsiniz.

enes öncel
15-02-2011, 18:37   |  #9  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Şimdi 2 sistem var bunları yazıyorum ve bu sistemler beni kaç yıl eder 2si içinde yada iyi bir performans alabilirmiyim bakın o kadar tüm oyunları oynamam ve aşırı hastası değilim ama amacım oyun ve beni baya idare etmesi açıkçası cevap verirseniz sevinirim
1.Sistem
Ekran kartı Sapphire 6850 toxic
ANAKART:ASUS M4A78LT-M LE AM3 AMD 760G/SB710 DDR3 1800MHZ (O.C) VGA&DVI 
İŞLEMCİ:AMD PHENOM X6 1055T
RAM:GSKILL 4GB (2*2GB) VALUE DDR3 1333MHZ CL9 PC3
PSU:XILENCE XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3
MONITÖR:AOC 21.5" E2243FWS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 
2. Sistem
Ekran kartı Sapphire 6950
ANAKART:ASUS M4A78LT-M LE AM3 AMD 760G/SB710 DDR3 1800MHZ (O.C) VGA&DVI 
İŞLEMCİ:AMD athlon 250 (7 ay sonra x6 1055t)
RAM:GSKILL 4GB (2*2GB) VALUE DDR3 1333MHZ CL9 PC3
PSU:XILENCE XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3
MONITÖR:AOC 21.5" E2243FWS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 

Kapalı Hesap (203105)
15-02-2011, 21:26   |  #10  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

bak kardeşim öncelikle ben sana ileriye dönük bir sistem topladım ve kasa çok şık ve güzel oldu güç kaynağını bilerek 850 wat koydum ki ileride crosfire yaparsın o yüzden sorun olmasın diye işlemcin 6 çekirdek ve çok çok yıllar seni götürür monitör olarak sana led önermiycem çünki daha parlak olduğu için göz sağlığın için iyi değil bende saatler boyunca oyun oynuyorum ordan biliyorum ama sen bilirsin sisteme ekran kartı koymadım demişsinki ileride elime para geçecek o zaman alırım o zaman a kadar anakarttan onbord kullanırsın paran israf olmaz eğer sabreder ileride alırsan paranın hakkını da kuruşu kuruşuna alırsın sen şimdi idareten işlemci eleride değiştirim diyorsun bence ekran kartını sonra  vatan toplıyacam demişsin çokda iyi edersin bide  resmi tatillerde genelde  yüzde  20 indirimle alırsan daha ucuza gelir  yaşadığın şehri yazmadığın için vatandan toplayamadım sistemi eğer yazarsan stoklara göre toplarım şimdilik bu kadar

Ürün Adı                                                Adet Fiyatı                        Adet                        Ara Toplam                                                                                                                                                                                « Alışverişe Geri Dön                                                        Sepeti Güncelle                                                                                                                                                        Sil

Kingston Hyper X 2GB DDR3 1333MHz CL7                                                                                                    56,71 TL                                                                        56,71 TL                                                                                    Sil

Dark Knight HotSwap Disk Yuvalı ve USB 3.0 Destekli Oyuncu Kasası                                                                                                    167,35 TL                                                                        167,35 TL                                                                                    Sil

High Power Absolute 850W 80+ Plus Bronze Modüler Güç Kaynağı                                                                                                    298,98 TL                                                                        298,98 TL                                                                                    Sil

AMD Phenom II X6 1090T B.E. AM3 9MB 3.2GHz Altı Çekirdekli İşlemci                                                                                                    428,71 TL                                                                        428,71 TL                                                                                    Sil

Asus M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX AM3 DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart                                                                                                    321,54 TL                                                                        321,54 TL                                                                                    Sil

Acer G225HQVB 5ms 21,5'' Full HD Wide Screen Lcd Monitör                                                                                                    276,52 TL                                                                        276,52 TL                                                                                                                                                    Genel Toplam (KDV Dahil)                1.549,81 TL                                Ara Toplam (KDV Dahil)                1.549,81 TL                Teslimat (ARAS Kargo)                0,00 T

enes öncel
15-02-2011, 22:07   |  #11  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Ya ben Sakaryada yaşıyorum tüm ürünleri oradan olacam Vatan bilgisayardan ve hani fiyat listesinde en alt yerdeki fiyatlardan yani 10 taksit 10 taksit diye yazan bölüm var ya ben orda ki fiyatlara göre alıcam tamam zaten monitörü değiştirmek için yer arıyordum önerin güzel ama ben crossfirele uğraşmam gibi geliyor eğer 23 nisanda resmi tatilya o zaman aynı indirimler benim gittiğim Sakarya Vatan bilgisayardada aynı indirim olur ve 10 taksitle indirim yaparsalar çok iyi işime gelir birde dediğin gibi daha sonradan alamam yani şimdi benim dediğim gibi şu şekilde ekran kartını 6950 alırım gibime geliyor eğer ki 6950 alırsam ilk olarak amd athlon 250 x2 alırım ramazan bayramı gibi uzun süre sonra x6 olarak tamamlarım ... eğer benim ilk başta belirttiğim anakart ile 6950 uyuşuyorsa onu alırım yani daha pahalısına ve crossfire desteklisine kaçmam gibi geliyor birde  ben internet sitelerinden sipariş ile uğraşmam daha önce hiç denemedim o yüzden gidip Sakarya Vatan bilgisayara veririm liste mi stoklarda olduğuna göre verebilirler yardımlarınız için çok teşşekür ediyorum ama belirttiğim fiyatlarda ve siteden olursa çok sevinirim

enes öncel
15-02-2011, 22:11   |  #12  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Monitör için çok teşekkür ediyorum verdiğin tavsiye üzerine aynı monitör Sakarya(ama vatanda adapazarı olarak geçiyor)Vatandada stoklarda var çok teşekkürler

Son Düzenleme: enes öncel ~ 15 Şubat 2011 22:12
Kapalı Hesap (203105)
15-02-2011, 22:31   |  #13  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

dur ben sana o zaman crosfire olmadan hesaplı performasnlı stoklu yani alabileceğin bir şeyler önereyim fiyatta sanırım 10 taksit olacak 1550 galiba dimi ?

enes öncel
15-02-2011, 22:34   |  #14  
OP Yeni Üye
26 mesaj

evet rami daha önceden alabilirim 140 ytl yi geçmicek şartıyla bekliyorum çıkmam gerekte

Kapalı Hesap (203105)
15-02-2011, 23:20   |  #15  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

enes sende hangi kredi kartları var söylersen daha iyi olur bide monitörde son kararının nedir lcd mi led mi kaç inç olsun 21.5 ideal ama led mi lcd mi led daha pahalı biraz daha parlak sadece cevap bekliyorum

Kapalı Hesap (203105)
15-02-2011, 23:29   |  #16  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

[/url]                                                                                                                                                                                                                            KINGSTON
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c9d3k24gx-4gb-%282*2gb%29-hyperx-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-cift-kanalli-bellek-kiti/productdetails.aspx?I_ID=48060]4GB (2*2GB) Hyperx DDR3 1600MHz CL9 XMP Çift Kanallı Bellek Kiti
                                                                                                                                                                65,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                123,87                                                        TL                                                                                                                                                                *113,96                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            ASUS
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a78lt-m-le-m4a78lt-m-le-am3-amd-760gsb710-ddr3-1800mhz-%28o.c%29-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=43521]M4A78LT-M LE AM3 AMD 760G/SB710 DDR3 1800MHz (O.C) VGA&DVI Anakart
                                                                                                                                                                65,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                123,87                                                        TL                                                                                                                                                                *113,96                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            ACER
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/acer-g225hqb-21.5-g225hqb-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=48752]21.5" G225HQB GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR
                                                                                                                                                                165,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                314,44                                                        TL                                                                                                                                                                *289,29                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            AMD
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/amd-adx250ocgmbox-athlon-ii-x2-250-am3-3.0ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=48414]Athlon II X2 250 AM3 3.0GHz 2MB Cache 45nm İşlemci
                                                                                                                                                                70,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                133,40                                                        TL                                                                                                                                                                *122,73                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            XIGMATEK
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t45ub-t61-asgard-pure-black-edition-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=50922]ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
                                                                                                                                                                114,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                217,25                                                        TL                                                                                                                                                                *199,87                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            SAPPHIRE
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-21188-00-40r-hd6950-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=51214]HD6950 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
                                                                                                                                                                379,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                722,26                                                        TL                                                                                                                                                                *664,48                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Toplam (KDV Dahil):

1.635,09                                    TL

*1.504,28                                    TL

TOPLAM (KDV DAHİL): TL                            

*Avantajlı Tutar tahmini                                    olup, ödeme tipinize göre gerçek tutarı ödeme sayfasında görebilirsiniz.

enes öncel
16-02-2011, 16:26   |  #17  
OP Yeni Üye
26 mesaj

ya tamam işte bu olur ama kasa almak istemiyorum ve sadece psu alacam kasam yeter eğr anakartla 6950 uyum gösterirse benim için hiç sorunu yok teşekkürler

ve sistemin son halini yazıyorum 

Amd athlon x2 250 işemci(daha sonra x6 1055t)
Gigabyte veya sapphire 6950 ekran kartı
Acer 21.5'' lcd monitör
Asus m4a78lt anakart
Highpoer 600w 80+ psu
Gskill 4 gb value ram

Teşekkür ediyorum yardımınız için

rt

enes öncel
16-02-2011, 16:40   |  #18  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Son olarak birşey sormak istiyorum Sapphire 6850 toxic ve 6870 toxic için ne düşünüyorsunuz ikisi için bana bilgi verirmisiniz örneğin oyun performansları idare edermi beni ne kadar süre idare eder bunun hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba?

enes öncel
16-02-2011, 16:57   |  #19  
OP Yeni Üye
26 mesaj

birde Nvidia gtx560 ti girmiş msi gtx560 ti vatanda var ancak henüz stoklara gelmememiş ben alana kadar gelirse onuda seçebilirim testleri fena değil 6950nin karşıtı gibi 630 tl